Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Δημαρχιακό Μέγαρο από τους διοργανωτές της συναυλίας του Πάνου Κιάμου

Συναυλία αλληλεγγύης

Στις 21 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων, συναυλία με τον Έλληνα καλλιτέχνη, Πάνο Κιάμο. Οι εργασίες για την επιτυχία της συναυλίας έχουν ήδη ξεκινήσει, αφού περίπου 100 άτομα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να προσφέρουν εθελοντική εργασία.

Η συναυλία είναι φιλανθρωπικού σκοπού, αφού τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση κοινωνικών συλλόγων. Συγκεκριμένα τα έσοδα της συναυλίας θα πάνε για τη στήριξη της Στέγης Ανηλίκων και Εφήβων, του Συλλόγου Παροχής Φροντίδας και Κατ' Οίκον Νοσηλείας και του Συλλόγου “Δικαίωμα” ο οποίος είναι για άτομα με αναπηρίες και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Τη συνδιοργάνωση έχουν αναλάβει οι ακαδημίες της Σύρου (Ajax, Α.Π. Σύρος 2002, Νέος Α.Ο. Σύρου, Βήσσας Club, Ακαδημία Παναθηναϊκού Σύρου), με την βοήθεια της ΕΠΣ Κυκλάδων, των Βετεράνων Σύρου, του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η συναυλία εκτός από τον κοινωνικός της χαρακτήρα, μας δείχνει για ακόμη μια φορά πως με την συνεργασία, όλα μπορούν να γίνουν. Οι ακαδημίες του νησιού δείχνουν ότι τίποτα δεν τις χωρίζει ή ακόμη καλύτερα αυτά που τις ενώνει είναι πολλά περισσότερα, απ' αυτά που τις χωρίζει. Ο Αθλητισμός εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι έχει και κοινωνικό χαρακτήρα κι αυτό το έδειξε για ακόμη μια φορά, με τον καλύτερο τρόπο.

Τέλος, στο περιβάλλον χώρου του γηπέδου της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων, θα στηθούν περίπτερα των τριών συλλόγων, όπου εκτός από την ενημέρωση που θα παρέχουν σε όλους, θα δέχονται κι διάφορες προσφορές. Για παράδειγμα στη Στέγη Ανηλίκων θα μπορεί όποιος θέλει να δώσει τρόφιμα και στον Σύλλογο Παροχής Φροντίδας και Κατ' Οίκον Νοσηλείας να προσφέρεια διάφορα φάρμακα.

 

Η συναυλία αυτή είναι μεγάλη, καθώς είναι για ιερό σκοπό

Συντονιστής αυτής της προσπάθειας είναι ο γνωστός επιχειρηματίας Ρένος Φρέρης, ο οποίος άνοιξε και τη Συνέντευξη Τύπου. Ο κ. Φρέρης μίλησε για τη συναυλία και τον φιλανθρωπικός της χαρακτήρα. “Τη συνδιοργάνωση της συναυλίας έχουν οι πέντε ακαδημίες της Σύρου, οι οποίες είναι ο Ajax, Βήσσας Club, Νέος Α.Ο. Σύρου, Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σύρος 2002 και Ακαδημία Παναθηναϊκού Σύρου. Επίσης, στην όλη προσπάθεια είναι οι Βετεράνοι Ποδοσφαίρου Σύρου, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης. Η ιδέα ήρθε έπειτα την επιτυχημένη συνδιοργάνωση του Hermes Cup που πραγματοποιήθηκε πριν από ένα μήνα περίπου, στα γήπεδα των ακαδημιών της Σύρου. Η όλη αυτή προσπάθεια έδειξε τι μπορεί να κάνει ο ευγενής συναγωνισμός, η συνεργασία και ο εθελοντισμός των απλών ανθρώπων του ποδοσφαίρου και γενικά των κατοίκων, αυτού του νησιού. Μετά την επιτυχημένη αυτή διοργάνωση, αποφασίσαμε από κοινού να διοργανώσουμε τη μεγάλη αυτή φιλανθρωπική συναυλία. Η συναυλία αυτή είναι μεγάλη, καθώς είναι για ιερό σκοπό και την ενίσχυση τριών συλλόγων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο νησί μας και προσφέρουν πραγματικά πλούσιο έργο. Οι σύλλογοι είναι οι εξής: Η Στέγη Ανηλίκων και Εφήβων, ο Σύλλογος Παροχής Φροντίδας και Κατ' Οίκον Νοσηλείας και ο Σύλλογος “ΔΙΚΑΙΩΜΑ”. 100 περίπου εθελοντές είναι ήδη έτοιμοι να προσφέρουν τα μέγιστα για τη σωστή διεξαγωγή της συναυλίας. Ενώ, είναι και μεγάλη γιατί και ο καλλιτέχνης που θα έρθει στη Σύρο να τραγουδήσει είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο αγαπητούς τραγουδιστές στην Ελλάδα”.

 

Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να είναι μακριά απ' αυτό

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων Γιάννης Σιγάλας μίλησε για τη συναυλία και την όλη προσπάθεια που γίνεται: “Στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνά η πατρίδα μας, υπάρχουν άνθρωποι που περνούν ακόμη πιο δύσκολα. Η ιδέα είναι πάρα πολύ καλή και γι' αυτό από την πρώτη στιγμή που μας πρότειναν να βοηθήσουμε κι εμείς, δεχθήκαμε αμέσως. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι, η αλληλεγγύη στις ημέρες μας είναι ένα μεγάλο αγαθό, που πρέπει να υπάρχει μεταξύ μας. Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να είναι μακριά απ' αυτό. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που δεν έχει σκοπιμότητες, κι άλλα συμφέροντα, κύριο μέλημά του εκτός από το να δώσει άθληση σε όλους, είναι να προσφέρει και κοινωνικό έργο. Αυτό ακριβώς κάνουμε κι εμείς. Βλέπουμε τα νιάτα, το κύτταρο του ποδοσφαίρου που είναι οι ακαδημίες να ενώνονται με τους βετεράνους, δηλαδή, με τη σοφία κι όλοι μαζί να δουλεύουμε για την επιτυχία της συναυλίας. Από την πλευρά μας παραχωρήσαμε τις εγκαταστάσεις για τη διεξαγωγή της συναυλίας. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και η συναυλία θα γνωρίζει μεγάλη επιτυχία”.

 

“Ο εθελοντισμός πρέπει να μας απασχολήσει όλους

Ο πρόεδρος του Ajax Σύρου κ. Ζάννες είπε: “Βλέποντας αυτά τα παιδιά που φορούν τις εμφανίσεις της ακαδημίας της οποίας ανήκουν, παίρνουμε δύναμη και αισιοδοξούμε. Από κοινού αποφασίσαμε να στηρίξουμε αυτή τη προσπάθεια, η οποία είναι για φιλανθρωπικούς λόγους και θα στηρίξει αυτά τα ιδρύματα. Πιστεύω ότι ο εθελοντισμός πρέπει να μας απασχολήσει όλους. Ο Ajax βασίζεται στους εθελοντές και στην Ολλανδία υπάρχουν άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που προσφέρουν τόσο στο γήπεδο όσο και στον σύλλογο αφιλοκερδώς. Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε αυτή η εκδήλωση να έχει την επιτυχία που της αρμόζει. Μας ενώνουν περισσότερα πράγματα απ' αυτά που μας χωρίζουν, με τις άλλες ακαδημίες. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία, να το αποδείξουμε όλοι έμπρακτα, στηρίζοντας αυτό το κοινωνικό έργο”.

 

Όλοι μαζί μπορούμε

Από πλευράς Νέου Α.Ο. Σύρου μίλησε ο Φίλιππος Καραμολέγκος: “Πιστεύω ότι το κάνουμε όλοι με θέληση και μεγάλη αγάπη, γιατί, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη την βοήθεια μας. Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε αυτά τα τρία ιδρύματα. Όλο το νησί πρέπει να σταθεί δίπλα σ' αυτήν την προσπάθεια, ώστε αυτή η συναυλία να γνωρίζει μεγάλη επιτυχία”.

 

Από την πρώτη στιγμή επικροτήσαμε την πρωτοβουλία που είχε ο κ. Φρέρης

Η κα. Κάμπαξη μίλησε εκ μέρους της Α.Π. Σύρος 2002: “Από την πρώτη στιγμή επικροτήσαμε την πρωτοβουλία που είχε ο κ. Φρέρης, να συν διοργανώσουμε από κοινού αυτή την συναυλία. Η οποία έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Από την πλευρά μου να καλέσω όλους τους κατοίκους αυτού του νησιού κι όχι μόνο να έρθουν κοντά μας, ώστε να πετύχει ο σκοπός που έχουμε αναλάβει”.

 

Είμαστε ευχαριστημένοι που συμμετέχουμε κι εμείς σ' αυτό το σκοπό

Η κα. Ρούσσου από τον Παναθηναϊκό Σύρου είπε: “Είμαστε ευχαριστημένοι που συμμετέχουμε κι εμείς σ' αυτό το σκοπό και θέλουμε να καλέσουμε κι εμείς με τη σειρά μας όλους όσους μπορούν να έρθουν μαζί μας, να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια”.

 

Δείχνουμε τον δρόμο και ο κόσμος της Σύρου πρέπει να μας ακολουθήσει

Ο Γιάννης Περρής από την ακαδημία του Βήσσα τόνισε τα παρακάτω: “Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτή τη συναυλία, που είναι για φιλανθρωπικό σκοπό και μόνο. Δείχνουμε τον δρόμο και παρακαλώ τον κόσμο της Σύρου να μας ακολουθήσει, ώστε να πετύχει η συναυλία”.

Από την πλευρά των βετεράνων μίλησε ο Ιωάννης Κουμπής: “Από την πρώτη στιγμή είδαμε την όλη προσπάθεια με θετικό μάτι και είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Η συναυλία αυτή πρέπει να γνωρίσει μεγάλη επιτυχία ώστε, οι τρεις αυτοί σύλλογοι να ενισχυθούν οικονομικά”.

 

Η συνεργασία όλων είναι το μεγαλύτερο κέρδος

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΣ Γιάννης Κεράνης είπε: “Ο ΟΠΑΣ και ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης είναι υποχρεωμένος να σταθεί δίπλα σ' αυτήν προσπάθεια η οποία είναι φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Πριν από 10 μέρες συμμετείχαμε και στον επετειακό ημιμαραθώνιο, ο οποίος ήταν φιλανθρωπικού χαρακτήρας. Από την πλευράς μας θα προσφέρουμε ότι μας ζητήθηκε. Καλή επιτυχία στην προσπάθεια αυτή. Το κέρδος απ' αυτήν την συναυλία δεν θα είναι είναι μόνο το οικονομικό, αλλά η συνεργασία όλων των ακαδημιών του νησιού που κάτι τέτοιο γίνεται για πρώτη φορά”.

 

Όχι παιδιά στις φυλακές, όχι παιδιά στο δρόμο

Η κα. Φωστέρη από την Στέγη Ανηλίκων είπε τα εξής: “Θα ήθελα να συγχαρώ όλους σας γι' αυτήν την προσπάθεια. Το μήνυμα που στέλνουμε είναι, κανένα παιδί στη φυλακή, κανένα παιδί στο δρόμο. Όλα τα παιδιά πρέπει να είναι προστατευμένα, σε σπίτια, γεμάτα παιδείας, αγάπης και καθοδήγησης. Αυτή τη φιλοσοφία έχει η Στέγη κι αυτό προσπαθεί να πετύχει. Ευχαριστώ όλων τον κόσμο που στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια αυτήν την προσπάθεια. Η προσπάθεια που γίνεται θα πρέπει να τη μάθει όλη η Ελλάδα, όλα τα παιδιά της Ελλάδος έχουν ανάγκη. Πρέπει να περάσει το μήνυμα, όχι παιδιά στις φυλακές, όχι παιδιά στο δρόμο. Όλοι μπορούμε να έχουμε ωραία σπίτια, σε κάθε πόλη ώστε να στηρίζουμε τα παιδιά”.

 

Θα είναι μια μεγάλη γιορτή αγάπης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο

Εκ μέρους του συλλόγου παροχής φροντίδας μίλησε ο κ. Μαυρομουστάκης: “Θέλω να συγχαρώ και να επαινέσω όσους πήραν αυτήν την υπέροχη πρωτοβουλία. Αυτή η προσπάθεια δίνει ένα καλό παράδειγμα στα μικρά παιδιά των ακαδημιών. Θέλω να ευχαριστήσω ακόμη για την επιλογή σας, να είμαστε κι εμείς μέσα στους συλλόγους που θα στηρίξετε. Η Συριανή κοινωνία είμαι βέβαιος ότι θα αγκαλιάσει και θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Το βράδυ τις 21 Ιουνίου θα είναι μια μεγάλη γιορτή αγάπης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και θα την θυμόμαστε για πάντα”.

 

Από τον σύλλογο “Δικαίωμα” ο κ. Μαραγκός είπε: “Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας, τόσο για την οικονομική, όσο και την ευκαιρία που θα μας δώσετε να γνωριστούμε με τον κόσμο. Ο Σύλλογός μας είναι για άτομα με αναπηρίες και άτομα με ειδικές ανάγκες. Θέλουμε να βρούμε πόρους ώστε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης για άτομα με νοητική στέρηση. Την ημέρα της συναυλίας θα έχουμε τη δυνατότητα να αναλύσουμε σε όσους επισκεφτούν το περίπτερο μας τη δράση μας και τους σκοπούς μας”.