Δελτίο Τύπου του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

11 λόγοι για να μη λείψει κανείς από το 1o TRIMORE Syros Triathlon

  • Τετάρτη, 27 Απριλίου, 2016 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 27 Απρ. 2016 - 7:45

Το 1st TRIMORE Syros Triathlon, δεν είναι απλά ένας αγώνας τριάθλου!

Το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιούνιου (10, 11 και 12), στο ξεκίνημα του φετινού Καλοκαιριού, η Σύρος υποδέχεται -σε μια ξεχωριστή τριήμερη γιορτή-αθλητές, θεατές και επισκέπτες!

Επιδίωξη;

Η πιο δυνατή εμπειρία! Ένα γεμάτο τριήμερο, μια πανδαισία εικόνων, γεύσεων, ακουσμάτων, εντάσεων και συναισθημάτων που θα καταστήσουν το event αξέχαστο και το νησί τον πιο επιθυμητό προορισμό! Είναι ακριβώς η συνταγή, για το ξεκίνημα ενός θεσμού που δεν θα έχει προηγούμενο!

Αυτοί είναι οι 11 λόγοι για να μην λείψει κανείς:

Όλα ξεκινούν την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 και ώρα 18:00, στο Θέατρο Απόλλων, τον εξαιρετικό χώρο που παραχωρεί η διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό και την σπουδαιότητα της διοργάνωσης!

Στο Θέατρο Απόλλων, αντίγραφο της Σκάλας του Μιλάνου, θα γίνει η τεχνική ενημέρωση των Αθλητών του Τριάθλου ενηλίκων και, ακολούθως, τέσσερα (4) μεγάλα ονόματα - διακεκριμένοι αθλητές σε παγκόσμιο επίπεδο, θα δώσουν έμπνευση, παρακίνηση, όραμα, δύναμη αλλά και χρήσιμες τεχνικές και διατροφικές συμβουλές σ’ εκείνους που θα δώσουν το «παρών».

Ο Βασίλης Κρομμύδας, η Τόνια Μαχαίρα, ο Χρήστος Γαρέφης και η Alice Hector προσκεκλημένη της διοργάνωσης από τη Μεγάλη Βρετανία, θα δώσουν ο καθένας το δικό τους χρώμα στις σύντομες εισηγήσεις τους!

Λεπτομέρειες: http://www.syrostriathlon.gr/el/oagonas/2016-01-10-19-03-59

Ακολούθως, στις 20:30, στο χώρο του Ταρσανά (το ιστορικό Ναυπηγείο ξύλινων σκαφών από τα ελάχιστα παγκοσμίως που αντιστέκονται στο χρόνο), θα παρατεθεί προς αθλητές και συνοδούς Pasta Party όπως είθισται να συμβαίνει πριν από αγώνες αντοχής και έντασης. Θα προσφερθεί σε χώρο υπαίθριο καθημένων, με τη συνοδεία μουσικής από τον σπεσιαλίστα του Τριαθλητικού χώρου DJ, Δημήτρη Παππά!

Η σκυτάλη θα δοθεί στο κεντρικό αγωνιστικό event: Half Olympic DistanceΤρίαθλο ενηλίκων, το πρωί του Σαββάτου 11 Ιουνίου στις 09:00 στην περιοχή Νησάκι, παραπλεύρως του Παλιού Τελωνείου!

Η Σύρος αποτέλεσε για σειρά ετών το κεντρικό Λιμάνι, πύλη εισόδου της χώρας και γνώρισε ξεχωριστή άνθηση την εποχή εκείνη!

Η κολύμβηση των 750 μέτρων, θα πραγματοποιηθεί εντός του λιμανιού, στη θέση που δένουν τα Κρουαζιερόπλοια με έξοδο παραπλεύρως του παλαιού επιθαλάσσιου κολυμβητηρίου. Η ζώνη αλλαγής επιστρωμένη για πρώτη φορά παγκοσμίως με πλακίδια ανακυκλωμένου ελαστικού, στον χώρο στάθμευσης της περιοχής Νησάκι, είναι και το επίκεντρο του αγώνα αυτού, ξεκίνημα του ποδηλατικού σκέλους. Οι αθλητές, θα ποδηλατίσουν όλο τον παραλιακό δρόμο, ο οποίος είναι νέας αισθητικής και λειτουργικότητας, με κλειστούς από την τροχαία δρόμους και την επίβλεψη ικανής ομάδος έγκυρων κριτών, θα φτάσουν μέχρι την ευθεία του Μέγα Γιαλού και θα επιστρέψουν στη θέση αλλαγής -ολοκληρώνοντας 20 χιλιόμετρα- για να δώσουν τη σκυτάλη στο τρέξιμο εντός της πόλης! Οι αθλητές θα πραγματοποιήσουν δύο γύρους στα επιλεγμένα σοκάκια, την πλατεία και τον παραλιακό δρόμο, ανάμεσα στον κόσμο που θα τους ενθαρρύνει και θα ολοκληρώσουν την απόσταση των 5 χιλιομέτρων εμπρός από το ξενοδοχείο Ερμής!

Είναι από τις λίγες ευκαιρίες οι Τριαθλητές να νιώσουν τον παλμό των θεατών, αλλά και οι θεατές να βιώσουν τον κόπο και την προσπάθεια!

Λεπτομέρειες για Κολύμπι: http://www.syrostriathlon.gr/el/oagonas/kolimvisi, ποδήλατο: http://www.syrostriathlon.gr/el/oagonas/2016-01-10-19-00-16, τρέξιμο: http://www.syrostriathlon.gr/el/oagonas/2016-01-10-19-01-58,  σκυταλοδρομία: http://www.syrostriathlon.gr/el/oagonas/2016-01-10-19-02-49  

Στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί μια ποδηλατική περιήγηση (βόλτα όχι αγώνας) στην Ερμούπολη, από την εξαιρετική ομάδα: “Ποδηλάτρες Σύρου”, όπου σε δύο ομάδες, βάσει ηλικιών και επιλογής ταχύτητας, θα έχουν την ευκαιρία όλοι όσοι φέρουν το ποδήλατό τους ή καταφέρουν να ενοικιάσουν, να ποδηλατίσουν την πόλη, να συμμετάσχουν, να γελάσουν, να απολαύσουν, να ζήσουν την εμπειρία!

Μην ξεχάσετε τα ποδήλατά σας ερχόμενοι στη Σύρο!

Στις 17:00, από την πλατεία Μιαούλη, θα ξεκινήσει ο αγώνας δρόμου 5 χλμ Πόλης, ο οποίος σε έναν γύρο ευρύτερο εκείνου του αγώνα Τριάθλου, θα δώσει την ευκαιρία σε αθλητές δρόμου, να τρέξουν τους δρόμους, την παραλία και τα σοκάκια της Ερμούπολης, να περάσουν απ’ όλα τα μοναδικά αξιοθέατα της πόλης, ανάμεσα στον κόσμο που θα δίνει τον παλμό και να τερματίσουν ολοκληρώνοντας τον κύκλο, στην πλατεία μπροστά στο Δημαρχείο!

Λεπτομέρειες: http://www.syrostriathlon.gr/el/oagonas/5-city-running

Στις 19:00, στην ίδια πλατεία (Μιαούλη) μπροστά στο Δημαρχείο, θα γίνει η τελετή βράβευσης όλων των αθλητών της ημέρας.

Κάθε αθλητής είναι νικητής και η τελετή είναι αφιερωμένη σε όλους όσοι επιχείρησαν και κατάφεραν να τερματίσουν στο Τρίαθλο ενηλίκων!

Τα μετάλλια του Τριάθλου θα δοθούν με τιμή σε κάθε έναν που τερμάτισε τον αγώνα, ενώ θα ακολουθήσει η βράβευση όσων πρώτευσαν στις ηλικιακές κατηγορίες γυναικών και ανδρών πρώτα και στις αντίστοιχες γενικές κατηγορίες αργότερα.

Η τελετή θα ολοκληρωθεί στις 20:30,  οπότε το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, θα δώσει μια γεύση παραδοσιακών χορών και ενδυμασιών, ξεσηκώνοντας τη διάθεση του κόσμου!

Θα ακολουθήσει γιορτή και ξεφάντωμα! Στις 20:45 ο DJ Dimitris Pappas, θα καλέσει τους παρευρισκόμενους σε ένα Party μουσικής και απόλαυσης! Τρεις μικρές, οικογενειακές, ελληνικές και αποκεντρωμένες (Βόλος, Τήνος, Ναύπλιο) επιχειρήσεις, θα γεμίσουν δροσιά τον κόσμο! Αναψυκτικά ΕΨΑ, Μπύρα ΝΗΣΟΣ, Χυμοί ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ.

Την Κυριακή 12. Ιουνίου 2016 στις 09:00, στην περιοχή Νησάκι, θα ξεκινήσει το παιδικό Τρίαθλο!

Οι νέοι Τριαθλητές, το μέλλον του σπορ, θα αναμετρηθούν στις μικρές αποστάσεις των ηλικιών των τριών μεγάλων τάξεων του Δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου.

Ακολουθεί, στις 11:00, στην ίδια θέση (Νησάκι, πρώην κολυμβητήριο) η έκπληξη της διοργάνωσης!

Αναβίωση του Ολυμπιακού αθλήματος του 1900 στο Παρίσι (το οποίο δεν ξαναέγινε ποτέ έκτοτε σε Ολυμπιακούς αγώνες): Κολύμπι μετ’ εμποδίων!

Επιλεγμένοι αθλητές, γυναίκες και άνδρες, αγωνίζονται ανά δύο, ξεπερνώντας πρώτα τον εαυτό τους και ακολούθως τα εμπόδια, σε μια θαλάσσια πίστα με εμπόδια!

(ο αγώνας δεν είναι ανοικτός για συμμετοχές)

Στις 12:30, στην Πλατεία Μιαούλη μπροστά στο Δημαρχείο, θα ακολουθήσει η τελετή απονομών της ημέρας σε παιδιά και αθλητές της Αναβίωσης!

Όλοι μαζί θα γιορτάσουμε και θα ανανεώσουμε το ραντεβού για την επόμενη διοργάνωση!

Το πρόγραμμα συνεχώς εμπλουτίζεται με παράλληλες δράσεις και επίκαιρη εικόνα, μπορεί να έχει κανείς εδώ:http://www.syrostriathlon.gr/el/oagonas/2016-01-10-19-03-58

Δείτε το video teaser της διοργάνωσης (https://www.youtube.com/watch?v=llVAEBL3LL0 ) και συμφωνείστε μαζί μας: “Εκεί που κοιτάς.. εκεί θα πας!”

Ευχαριστούμε θερμά για την αρωγή σας στην προσπάθεια.