Τις καλύτερες των εντυπώσεων άφησε στους λάτρεις του μπάσκετ και τους επισκέπτες η κορυφαία αθλητική διοργάνωση LG AEGEAN BALL FESTIVAL στη Σύρο

Μπασκετικό... υπερθέαμα

Τελευταία Ημέρα
3η ημέρα
1-2 ημέρα

 

περισσότερες από 500 φωτογραφίες

Δημοσιεύτηκε από Κοινή Γνώμη στις Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016

 

Με αξιοσημείωτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής η μεγαλύτερη αθλητική εκδήλωση “LG AEGEAN BALL FESTIVAL” που έχει διοργανωθεί έως σήμερα στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, με σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού να “παρελαύνουν” στη Σύρο και το νησί να γνωρίζει τεράστια προβολή.

Η αυλαία των αγώνων “3 on 3” έκλεισε χθες με τη διεξαγωγή των τελικών αγώνων, ενώ συνολικά η διοργάνωση διήρκησε πέντε ημέρες, στο πλαίσιο των οποίων νεανικά μπασκετικά ταλέντα του νησιού άφησαν το δικό τους στίγμα στα ειδικά διαμορφωμένα γήπεδα που υπήρξαν στην πλατεία Μιαούλη.

Μηνύματα αγάπης για τον αθλητισμό και το “ευ αγωνίζεσθαι” υπήρξαν διάχυτα καθ΄ όλη τη διάρκεια των τελευταίων ημερών με τους κατοίκους και τους επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν παράλληλα κορυφαία ονόματα του ελληνικού μπάσκετ, με φόντο την πρωτοβουλία του Συριανού, Γιώργου Πρίντεζη.

Πρέπει να αναφερθεί πως, από το – κατά γενική ομολογία – άκρως επιτυχημένο αποτέλεσμα της εν λόγω διοργάνωσης κατέστη σαφές πώς τέθηκαν ισχυρές βάσεις για τη Σύρο, προκειμένου να επιτύχει ακόμη υψηλότερους στόχους μελλοντικά. Πέντε ημέρες το νησί βρέθηκε στο προσκήνιο της ελληνικής αθλητικής πραγματικότητας μέσω της προβολής του “3 on 3” σε επίπεδο χώρας αλλά και εκτός συνόρων, λόγω της παρουσίας κορυφαίων ονομάτων του μπάσκετ που έχουν αγαπήσει νέοι αλλά και ενήλικες, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα όλων εκείνων που απόλαυσαν τους μπασκετικούς αγώνες ακόμη και μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες τους. Η κορυφαία διοργάνωση της Σύρου αποτέλεσε το “όχημα” προβολής του ίδιου του νησιού, ευκαιρία που με κάθε τρόπο οφείλουν οι αρμόδιοι να αξιοποιήσουν προσεχώς, καθώς το σύνολο όλων εκείνων που έδωσαν το “παρών” στους αγώνες δήλωσε τον ενθουσιασμό του. Η πρώτη μπασκετική “3 on 3” απόπειρα στέφθηκε με επιτυχία και το νησί στοχεύει σε ακόμη υψηλότερες επιδόσεις... την επόμενη χρονιά.

Η Σύρος έβαλε τρίποντο...

Ειδικότερα, περισσότερες από 120 ομάδες δήλωσαν μέρος στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που έχει πραγματοποιηθεί στη Σύρο έως και σήμερα. Ο αριθμός των αθλητών, αλλά και των θεατών ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού πάνω από 600 αθλητές αγωνίστηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ημερών. Από την πλευρά τους, οι διοργανωτές τόνιζαν με κάθε ευκαιρία πως οι στόχοι που είχαν θέσει έχουν υπερκαλυφθεί, καθώς ο κόσμος ενίσχυσε με την παρουσία του την εκδήλωση, ενώ και ο αριθμός των συμμετοχών γενικά ήταν ιδιαίτερα μεγάλος. Η πρώτη διοργάνωση μπορεί να ανήκει στο παρελθόν, όμως το σύνολο των κατοίκων και των επισκεπτών της Σύρου μιλά για τη διοργάνωση και αναμένει την επόμενη. Σύμφωνα με όσα έχουν γνωστοποιηθεί επίσημα, η επόμενη αθλητική εκδήλωση “3 on 3” προγραμματίζεται για τον Ιούνιο του 2017.

Πολύτιμη η συνδρομή των εθελοντών

Για την επιτυχία της διοργάνωσης πρέπει να αναφερθεί πως, πολύτιμη υπήρξε η συμβολή και των πολλών εθελοντών. Ειδικότερα, οι διοργανωτές καθ' όλη τη διάρκεια των αγώνων τους ευχαριστούσαν δημοσίως καθώς για πέντε ημέρες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, προκειμένου να κυλήσει το πρόγραμμα της διοργάνωσης ομαλά και χωρίς να προκύψει κάποιο ζήτημα. Συριανοί αλλά κι εθελοντές εκτός νησιού εστίασαν στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός παρέχοντας άψογες υπηρεσίες, οι οποίες αναμφίβολα βοήθησαν στο θετικό αποτέλεσμα. Το “3 on 3” έδωσε το περιθώριο ώστε να αναδειχθεί και η ουσία του εθελοντισμού και της προσφοράς για το κοινό καλό.

Ανάσα” για τις τοπικές επιχειρήσεις

Το όφελος της μπασκετικής διοργάνωσης υπήρξε πολυεπίπεδο καθώς στο πλαίσιο του LG AEGEAN BALL FESTIVAL πήραν μέρος αρκετές ομάδες και εκτός νησιού. Στη Σύρο ταξίδεψαν αθλητές από διάφορα νησιά των Κυκλάδων, αλλά και από διάφορες περιοχές της Ελλάδος, γεγονός που μοιραία αύξησε την επισκεψιμότητα στο νησί. Ο αριθμός των επισκεπτών για την διοργάνωση ήταν αρκετά μεγάλος, καθώς τους αθλητές συνόδευαν φίλοι και συγγενείς που θέλησαν να βρίσκονται κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα και τους μεγάλους αθλητές προκειμένου να απολαύσουν τους αγώνες. Ταυτόχρονα, για αρκετούς εξ αυτών αποτέλεσε μία καλή αφορμή για την περαιτέρω παραμονή τους ώστε να γνωρίσουν καλύτερα τις ομορφιές του νησιού. Ως εκ τούτου, η αυξημένη επισκεψιμότητα και κινητικότητα απέδωσε καρπούς σε οικονομικό όφελος και στις τοπικές επιχειρήσεις που υποδέχθηκαν αθλητές κι επισκέπτες.

Γ. Πρίντεζης: “Η διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία”

Ο Συριανός αθλητής του Ολυμπιακού και ο άνθρωπος που είχε την πρωτοβουλία κι “έτρεξε” την προσπάθεια, Γιώργος Πρίντεζης, εμφανώς συγκινημένος από τη συμμετοχή και την αγάπη του κόσμου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την διοργάνωση, υποσχόμενος πως, η επόμενη θα στοχεύσει ακόμη υψηλότερα. “Για να γίνει αυτό το τεράστιο event έχει συμβάλλει όλος ο κόσμος. Μπορεί να υπάρχουν πάρα πολλοί χορηγοί, οι οποίοι έχουν προσφέρει πολλά ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση, όμως προσωπικά “στέκομαι” ακόμη και στον πιο μικρό επιχειρηματία, τον απλό πολίτη που συνέβαλε με όσες δυνάμεις είχε. Δεν δούλεψα μόνος μου, υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που έτρεξαν για να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο, όπως ο Δήμαρχος, Γιώργος Μαραγκός ο οποίος έκανε μεγάλες προσπάθειες, οι εθελοντές, ο κ. Φουντεδάκης, όλοι οι αθλητές που ήρθαν στη Σύρο και τους ευχαριστώ πολύ για την στήριξή τους. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να συγκεντρώσεις τόσους πολλούς αθλητές, αφού ο κάθε ένας έχει τις δικές του υποχρεώσεις, όπως με την Εθνική ομάδα και όχι μόνο. Τους ευχαριστώ και πάλι, γιατί αυτοί είναι που δίνουν την τόσο μεγάλη αίγλη στο τουρνουά. Χαίρομαι γιατί πιστεύω ότι πιάσαμε τις προσδοκίες, καθώς οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αφού μιλάμε για 600 - 700 αθλητές. Χαίρομαι που μέσα απ’ αυτή τη διοργάνωση θα βοηθηθεί ο κόσμος και στοχεύουμε στο να καταστεί θεσμός ώστε του χρόνου να μπορούμε να δούμε ένα ακόμη πιο ανταγωνιστικό τουρνουά”.

Ο πρωταθλητής Ελλάδος με τον Ολυμπιακό ανακοίνωσε μαζί με τον Μάικ Φουντεδάκη πως υπήρξε μεγάλη τιμή το γεγονός πως το “3on3”αγκάλιασε” η FIΒA, η οποία αναγνώρισε και επίσημα την εκδήλωση που τελέστηκε – άλλωστε - υπό την αιγίδα της. Στις δηλώσεις του, ανέφερε μάλιστα πως είναι το μοναδικό στην Ευρώπη τουρνουά 3on3 που τελεί υπό την αιγίδα της.

Sinan Guler

Στην Σύρο όπως είχε γνωστοποιηθεί, βρέθηκε και ο αρχηγός της εθνικής Τουρκίας Sinal Guler καθώς πήρε μέρος στους αγώνες, αλλά κι έκανε πρόταση στον Γιώργο Πρίντεζη η διοργάνωση αυτή να πραγματοποιηθεί και στην Κωνσταντινούπολη.

“Χαίρομαι που βρίσκομαι στη Σύρο, η οποία είναι ένα πολύ ωραίο νησί. Βρίσκομαι εδώ με την μνηστή μου και περνάμε πάρα πολύ καλά. Ελπίζω αυτή η εκδήλωση να συνεχιστεί και στο μέλλον και κάθε χρόνο να “μεγαλώνει” όλο και περισσότερο. Ήταν μία πολύ καλή διοργάνωση και περάσαμε όλοι πάρα πολύ καλά. Ευχαριστώ για την φιλοξενία και θέλω να πω ότι έμεινα εντυπωσιασμένος από όσα είδα τόσο από το τουρνουά, όσο και από τη Σύρο”.

Αντώνης Μπουγιούρης: “Η Σύρος με τις εκδηλώσεις αυτές προάγει τον αθλητισμό”

Στη Σύρο βρίσκεται και ο Παγκόσμιος πρωταθλητής στην Ιστιοπλοΐα, Αντώνης Μπουγιούρης ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος από την εκδήλωση και όλα όσα παρακολούθησε. “Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ξανά στο νησί μου. Βλέπω ότι έχουν γίνει πάρα πολύ ωραία πράγματα και χαίρομαι ταυτόχρονα που προάγουμε τον αθλητισμό και δείχνουμε υγιή πρότυπα στα παιδιά μας. Θα ήθελα να δώσω σε όλους συγχαρητήρια για την σπουδαία αυτή διοργάνωση. Εύχομαι στο μέλλον η εκδήλωση αυτή να γίνει ακόμη μεγαλύτερη και να επισκέπτεται τη Σύρο όλο και περισσότερος κόσμος”.

Δημήτρης Αγραβάνης: “Ήταν μία φανταστική διοργάνωση”

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Αγραβάνης τόνισε πως, “Είναι πραγματικά εντυπωσιακό αυτό που έγινε στη Σύρο, μία φανταστική διοργάνωση και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους. Θα είμαστε και του χρόνου εδώ για να στηρίζουμε τις προσπάθειες του Γιώργου Πρίντεζη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρεθήκαμε εδώ, είναι πολύ ωραία και ευχαριστούμε και τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του”.

Κώστας Παπανικολάου: “Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι μεγάλο κεφάλαιο για τη Σύρο. Αγαπά το νησί του”

Με τη σειρά του και ο Κώστας Παπανικολάου εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της διοργάνωσης. “Νομίζω πως αυτό που έγινε εδώ στη Σύρο είναι κατά την ταπεινή μου άποψη - όχι γιατί είναι ο Γιώργος (Πρίντεζης) - ίσως από τα καλύτερα event που έχω συμμετάσχει, καθώς μπορείς να συνδυάσεις το μπάσκετ με τις διακοπές, τις φιλίες, αλλά και να μάθεις ενδιαφέροντα πράγματα. Αν και ο Γιώργος Πρίντεζης δεν το παραδέχεται, έχει βάλει ένα λιθαράκι σε όλη αυτή τη διοργάνωση κι αυτό το λέω γιατί όσα παιδιά πήραν μέρος στο τουρνουά, ο μεγαλύτερος λόγος που ήρθαν στη Σύρο, εκτός του ότι όλοι έχουμε ένα κοινό, αγαπάμε το μπάσκετ, ήρθαν στο νησί για τον Γιώργο. Ο Πρίντεζης είναι ένα καταπληκτικό παιδί και αγαπά πάρα πολύ το νησί του και μιλά συνεχώς γι' αυτό. Να είστε όλοι καλά να τιμάτε αυτό το παιδί γιατί πραγματικά του αξίζει, αφού πάντα προσπαθεί για το καλύτερο. Ευχαριστώ πολύ για την υποδοχή, τη φιλοξενία και την αγάπη που μου δείξατε”.

Γιώργος Μαραγκός: “Η Σύρος έπαιξε... παντού”

Ο Δήμαρχος Σύρου -Ερμούπολης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στο Aegeanball Festival δήλωσε άκρως ικανοποιημένος κι ενθουσιασμένος που μία τόσο μεγάλη διοργάνωση κατάφερε να έχει και τη “σφραγίδα” της Σύρου. “Νιώθω υποχρέωση και ανάγκη να ευχαριστήσω τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος εμπράκτως κάθε φορά δείχνει την αγάπη για το μπάσκετ και το νησί. Χωρίς την υποστήριξη και τη βοήθεια του Γιώργου, όλα αυτά που ζήσαμε και απολαύσαμε θα ήταν αδύνατο να τα δούμε. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον μεγάλο χορηγό της διοργάνωσης, όπου από την πρώτη στιγμή στήριξε εμπράκτως το αθλητικό γεγονός. Ακόμη να ευχαριστήσω το Υπουργείο Τουρισμού, Οικονομίας και Ανάπτυξης και ιδιαίτερα την αναπληρώτρια Υπουργό την κ. Έλενα Κουντουρά, η οποία στήριξε την εκδήλωση και όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση. Αυτή η διοργάνωση κινήθηκε στο τρίπτυχο “αθλητισμός, τουρισμός αλλά και φιλανθρωπία”, δεδομένου ότι τα έσοδα θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, έχει γίνει ήδη θεσμός και θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια. Η Σύρος έπαιξε παντού, βρέθηκε στο επίκεντρο, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης”.

 

Ετικέτες: