Αθλητική ανασκόπηση 2016

Οι κυριότερες «φάσεις» της χρονιάς που πέρασε

  • Τρίτη, 3 Ιανουαρίου, 2017 - 06:18
  • /   Eνημέρωση: 3 Ιαν. 2017 - 7:33

Ποδόσφαιρο  15 Ιανουαρίου  Οι προπονητές των Κυκλάδων απέκτησαν πλέον επίσημα τον δικό τους σύνδεσμο και παράλληλα κερδίζουν πολλά που μέχρι σήμερα δεν ήταν δυνατόν να υλοποιηθούν. Ο σύνδεσμος προπονητών αναγνωρίστηκε από το πρωτοδικείο και απομένει να πραγματοποιηθεί η πρώτη Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του Δ.Σ.

27 Φεβρουαρίου

Ο Πανθηραϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του τελικού του κυπέλλου Κυκλάδων που πραγματοποιήθηκε στο ΔΑΚ Νάξου, με τους Σαντορινιούς να επικρατούν με 1-0 του Α.Ο. Σύρου.

21 Μαρτίου

Ο Πανθηραϊκός πέρασε με θριαμβευτικό τρόπο από τη Σύρου επικρατώντας με 0-3 του Α.Ο. Σύρου και έκανε άλμα τίτλου. Η ομάδα της Σαντορίνης έδειξε με τον καλύτερο τρόπο τη διαφορά κλάσης της από τους Συριανούς, αφού όσο το παιχνίδι ήταν σε εξέλιξη υπήρχε η αίσθηση πως οι παίκτες του Πανθηραϊκού είχαν καλύτερη ποιότητα ως ποδοσφαιριστές.

27 Απριλίου

Σε ένα παιχνίδι - γιορτή για το ποδόσφαιρο, ο Πανθηραϊκός επικράτησε του Πανναξιακού με 7-1, για τη 10η και τελευταία αγωνιστική του 2ου γύρου του Πρωταθλήματος της Α' Κατηγορίας Κυκλάδων.

11 Μαΐου

Η «σύγκρουση» μεταξύ των δύο συνδυασμών, ''Ώρα Ευθύνης για το Κυκλαδίτικο Ποδόσφαιρο'' και “Ισχύς εν τη ενώσει”, έβγαλε μεγάλο νικητή τον ήδη πρόεδρο της ΕΠΣ Κυκλάδων, Ρένο Φρέρη. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων δικαιώθηκε στο διαιτητικό δικαστήριο αφού, οι δικαστές αποφάσισαν ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος για νέες εκλογές.

29 Μαΐου

Ο Πανθηραϊκός εξασφάλισε την άνοδο στη Γ' Εθνικής, αφού οι πρωταθλητές Κυκλάδων εξασφάλισαν τον "χρυσό" βαθμό που ήθελαν στην Χίο και πλέον το τελευταίο ματς στη Ρόδο έχει χαρακτήρα φιέστας.

10 Ιουνίου

Μετά από συνάντηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Ο. Σύρου με τον Γιώργο Ρούσσο, υπήρξε η συμφωνία να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας με βοηθό τον Μάκη Βαρθαλίτη. Οι δύο άνδρες έχουν συνυπάρξει σε ομάδα και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία αφού ο Αίαντας είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα Κυκλάδων και είχε πραγματοποιήσει πάρα πολύ καλή πορεία στα μπαράζ ανόδου.

29 Αυγούστου

Πολλά και σημαντικά θέματα έβγαλε η τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣ Κυκλάδων, καθώς οριστικοποιήθηκαν οι όμιλοι και ο τρόπος διεξαγωγής των κατηγοριών και των τμημάτων υποδομής.

Η σημαντικότερο απόφαση που αφορά και στο μέλλον των δύο “μεγάλων” κατηγοριών σχετίζεται με την ενοποίησή τους, αφού από την σεζόν 2017-18 θα υπάρχει μόνο μία κατηγορία, η οποία θα είναι χωρισμένη σε τρεις ομίλους, γεγονός βέβαια που δεν θέτει και θέμα υποβιβασμών από την Α’ κατηγορία.

20 Δεκεμβρίου

Ο Α.Ο. Σύρου μετά από μία πάρα πολύ καλή εμφάνιση – ίσως την καλύτερη έως τώρα – επικράτησε με 2-0 της Θύελλας Καμαρίου κι έκανε ακόμη ένα βήμα προς τον τίτλο.

Βόλεϊ

25 Ιανουαρίου

Ο Φοίνικας έδειξε έτοιμος για την μεγάλη... μάχη του League Cup, καθώς πέρασε χωρίς πρόβλημα από το κλειστό του Βραχατίου, επικρατώντας με 0-3 του Παμβχαϊκού. Η ομάδα του κ. Νίκολιτς μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και από την αρχή έως το τέλος ήταν καλύτερη σε όλους του τομείς.

22 Φεβρουαρίου

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον τίτλο στο Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» μετά από συγκλονιστικό τελικό που έγινε στο αθλητικό κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Δημήτρης Βικέλας». Οι Πειραιώτες με την κατάκτησή τους αυτή έφτασαν τους τρεις τίτλους στο League Cup κι αυτόματα γίνονται οι πολυνίκες του θεσμού.

29 Μαρτίου

Ο Ολυμπιακός μετά τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στη Σύρο και την κατάκτηση του League Cup, απέκτησε και το κύπελλο Ελλάδος επικρατώντας της Κηφισιάς με 0-3 σετ. Το final four μετά την περιπέτεια και την άρνηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να φιλοξενήσει την τελική φάση του κυπέλλου στη Ρόδο, πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο "Μάκης Λιούγκας" της Γλυφάδας.

 

19 Απριλίου

Ο ΠΑΟΚ έκανε το πρώτο... βήμα για την κατάκτηση του τίτλου αφού επικράτησε με 0-3 του Φοίνικα στη Β' κλειστή αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης. Η ομάδα του Δικέφαλου του Βορά έσπασε την έδρα του Φοίνικα και απέκτησε το πλεονέκτημα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

29 Απριλίου

Ο ΠΑΟΚ στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας για δεύτερη και συνεχόμενη φορά στην ιστορία της Volley League «Πάμε Στοίχημα». Παρουσία 7.000 οπαδών του ο δικέφαλος έκανε μία ακόμα μεγάλη ανατροπή στον 4ο τελικό κόντρα στον τεράστιο Φοίνικα Σύρου που πάλεψε μέχρι τον τελευταίο πόντο.

30 Μαΐου

Με μία λυτή ανακοίνωση ο Αντώνης Ρούσσος έκανε γνωστή την παραίτησή του από την προεδρία του Φοίνικα Σύρου. Ο κ. Ρούσσος ο οποίος ήταν αλλά και όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του θα εξακολουθήσει να είναι "στρατιώτης" της ομάδας από άλλο πόστο, παραιτήθηκε και πλέον στο "Πειρατικό" τρέχουν οι διαδικασίες διαδοχής. Ο κ. Ρούσσος στην ανακοίνωσή του τονίζει ο κ. Παλιόπορτας είναι αυτός που θα δρομολογήσει τις εξελίξεις στην ομάδα.

14 Ιουλίου

Ο Φοίνικας μετά τη μεγάλη "θαλασσοταραχή", σχεδιάζει πλέον την επόμενη... ημέρα. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες και να προλάβει η ομάδα τις προθεσμίες που υπάρχουν, αλλά ταυτόχρονα μιλά και με παίκτες που θα πλαισιώσουν το ρόστερ της ομάδας. Η νέα διοίκηση έχει συμφωνήσει με τον Νίκολιτς και απομένουν μόνο τα τυπικά για ανακοινωθεί η μεταξύ τους συμφωνία.

Μπάσκετ

17 Ιουλίου

Ολοκληρώθηκε με τον ιδανικότερο τρόπο το 1ο 3on3 Aegeanball Festival , με τους 3 Cavalleros να γράφουν ιστορία κατακτώντας το πρώτο πρωτάθλημα. Η τελευταία ημέρα των αγώνων επιφύλαξε στους 4.000 και πλέον φίλους του αθλήματος που βρέθηκαν στην πλατεία Μιαούλη, εντυπωσιακά παιχνίδια και μοναδικές "μονομαχίες" αφού όλες οι ομάδες ήθελαν τον τίτλο και πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις.

Ναυταθλητισμός

15 Νοεμβρίου

Αθλητές του τμήματος υποβρύχιας σκοποβολής του Ναυτικού Ομίλου Σύρου αγωνίζονται στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υποβρύχιας σκοποβολής που διεξάγεται στην Τριέστη της Ιταλίας. Οι αθλητές εκτός από τον Όμιλο της Σύρου εκπροσωπούν και την Ελλάδα, αφού είναι μέλη της αποστολής της χώρας μας. Στην εθνική ομάδα γυναικών είναι η Κατερίνα Τοπούζογλου και η Ράνια Κηριτκού, ενώ στους άνδρες είναι ο Κώστας Παπακωνσταντής και ο Γιώργος Δούναβης.

19 Σεπτεμβρίου

Ολοκληρώθηκε με τις απονομές και την τελετή λήξης το 30ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας, που διεξήχθη στη Σύρο. 25 Εθνικές ομάδες από ολόκληρο τον κόσμο ήρθαν στη Σύρο με πολυμελές αποστολές διεκδίκησαν τον Παγκόσμιο τίτλο. Το πρωτάθλημα συνδιοργανώθηκε από την «Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας» (Ε.Ο.Υ.Δ.Α.) μαζί με τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου (Ν.Ο.Σ.), το Δήμο Σύρου- Ερμούπολης και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Διάφορα

13 Ιουνίου

Με απόλυτη επιτυχία, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, στέφθηκε η πρώτη διοργάνωση αγώνων τρίαθλου στη Σύρο, όταν αγωνιζόμενοι, διοργανωτές και κάτοικοι απόλαυσαν, έκαστος από την πλευρά του, ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός, στην καρδιά του Αιγαίου.

22 Ιουνίου

Ο αγώνας δρόμου με την επωνυμία Syros Run ανήκει στο παρελθόν. Οι διοργανωτές έδωσαν τον καλύτερό τους ώστε η εκδήλωση να στεφθεί από μεγάλη επιτυχία. Τα 1.000 και πλέον άτομα που πήραν μέρος στις διάφορες κατηγορίες, κέρδισαν εμπειρίες, αλλά και πήραν μία γεύση από μία τόσο μεγάλη διοργάνωση.