Περισσότερες από 1.500 οι συμμετοχές στο 2ο Syros Run

"Πλημμύρισε" από αθλητές η Σύρος

Η Σύρος φόρεσε τα... αθλητικά της, αφού περισσότερα από 1.500 άτομα, όχι μόνο κάτοικοι του νησιού αλλά και επισκέπτες, πήραν μέρος στο πρώτο μαζικό αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού, το 2ο Syros Run.

Μία αθλητική εκδήλωση, η οποία πέραν της μεγάλης επιτυχίας που σημείωσε, συνέπεσε με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με αυτό τον συνδυασμό να λειτουργεί ενισχυτικά ως προς την αύξηση της επισκεψιμότητας που παρουσίασε το νησί της Σύρου.

 

Δημοσιεύτηκε από Κοινή Γνώμη στις Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

 

Μία ακόμα επιτυχία καταγράφει η αθλητική εκδήλωση του Syros Run, με τον αυξημένο, σε σχέση με πέρυσι, αριθμό συμμετεχόντων, καθώς από τις καταγγεγραμμένες 1.200 συμμετοχές πέρυσι, ο αριθμός φέτος να ανέβει στις 1.500, χωρίς να υπολογιστούν και όσοι έλαβαν μέρος χωρίς όμως να έχουν εγγραφεί.

Μία εκδήλωση που παρακίνησε αρκετές εκατοντάδες δρομείς να έρθουν στη Σύρο, προκειμένου να λάβουν μέρος στον αγώνα, ενώ ιδιαιτέρως αυξημένη ήταν και η συμμετοχή του τοπικού πληθυσμού, ανεβάζοντας τον αριθμό των συμμετοχών κατά αρκετές εκατοντάδες άτομα.

Ευχάριστο γεγονός ήταν και ο αυξημένος αριθμός των μικρών παιδιών που πήραν μέρος στον αγώνα, τα οποία έδειξαν να το απολαμβάνουν και να ικανοποιούνται ιδιαίτερα από την συμμετοχή τους.

Με το Syros Run, το οποίο ανανέωσε την διεξαγωγή του και για το 2018, άνοιξαν με τον θετικότερο τρόπο οι καλοκαιρινές αθλητικές διοργανώσεις, καθώς εντός του Ιουνίου έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν μεγάλα αθλητικά γεγονότα, βάζοντας την Σύρο, για έναν μήνα, στο επίκεντρο του αθλητικού ενδιαφέροντος.

Οι απονομές

Αν και αυτοσκοπός των περισσοτέρων αθλητών δεν ήταν μία θέση στο βάθρο των νικητών, όμως, όπως σε κάθε αγώνα, έτσι και σε αυτόν δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι απονομές.

Έτσι στην πρώτη θέση των 10 χιλιομέτρων την πήρε ο Γεώργιος Μενής, για να ακολουθήσουν οι Νικόλαος Σκούταρης και Αλέξανδρος Μπόλιας.

Στα 5 χιλιόμετρα πρώτος την κορδέλα του τερματισμού έκοψε ο Μιχαήλ Καραμπάτσος, δεύτερη ήταν η Μάγδα Γαζέα και τρίτος ο Μάρκος Βαρθαλίτης.

Τέλος, στα 2,5 χιλιόμετρα πρώτος ήρθε ο Χριστόφορος Μερούσης, με τον αθλητή να σημειώνει κάτι μοναδικό, αφού ήλθε πρώτος έχοντας μαζί και το νεογέννητο μωρό με το καροτσάκι του, ενώ τη δεύτερη θέση πήρε ο Νίκος Φρέρης και την τρίτη ο Νικόλαος Ζαγκούλης. 

Παραδειγματικές συμμετοχές

Ο γνωστός Παραολυμπιονίκης αθλητής, Μάκης Καλαράς, βρέθηκε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων και μαζί με τον Νίκο Ρούσσο έτρεξαν στο Syros Run, με τους δύο αθλητές να αποσπούν δίκαια το χειροκρότημα των χιλιάδων Συριανών και επισκεπτών που βρέθηκαν το Σάββατο το απόγευμα στους δρόμους της Ερμούπολης.

Όχι μόνο αυτοί οι δύο αλλά και άλλοι ειδικοί δρομείς, χωρίς να έχουν λόγο να αποδείξουν τίποτε, έδωσαν για άλλη μία φορά μάθημα ζωής και θέλησης, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι ακόμα και η ύπαρξη κινητικών προβλημάτων δεν λειτουργεί ανασταλτικά στην κοινωνική και αθλητική παρουσία των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τη ζωή με πείσμα. 

…χρόνια δεν κοιτά

Στους αγώνες δρόμου που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο το απόγευμα στο λιμάνι της Ερμούπολης, υπήρχαν αθλητές όλων των ηλικιών, καθώς πρόκειται για ένα μαζικό γεγονός, στο οποίο δεν τίθενται περιορισμοί συμμετοχών.

Ο 80χρονος Γιώργος Λαγογιάννης ήταν ένας από τους δρομείς που έκλεψε την παράσταση, αφού κατάφερε να τερματίσει στα πέντε χιλιόμετρα που έλαβε μέρος και να στείλει με αυτή του στην συμμετοχή το δικό του μήνυμα.

Ο δρομέας που δεν επέτρεψε στην ηλικία του να τον προδώσει και έτρεξε με το πάθος νεαρού, χωρίς καμία απολύτως βοήθεια σε όλο το μήκος της διαδρομής, απολαμβάνοντας στο σημείο του τερματισμού το ζεστό χειροκρότημα όχι μόνο των θεατών αλλά και των άλλων συμμετεχόντων.

Άνοιξε η αυλαία ενός αθλητικού μήνα

Ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός, μίλησε στην "Κοινή Γνώμη" και αναφέρθηκε στην μεγάλη επιτυχία του Syros Run, μία εκδήλωση που, όπως υποστήριξε, «φέτος ξεπέρασε τον εαυτό της», με τον κόσμο «να αγκαλιάζει για ακόμη μια φορά αυτή, με την αθρόα του προσέλευση, τη διοργάνωση».

Οι αυξημένες συμμετοχές ήταν αναμενόμενες, κατά τα λεγόμενα του δημάρχου, «διότι είχε γίνει μία πάρα πολύ καλή προετοιμασία από όλους όσους συμμετέχουν σ' αυτό το πολύ μεγάλο event».

Εκ μέρους του κ. Μαραγκού εκφράστηκαν ευχαριστίες «προς όλους όσοι συμμετείχαν και συνέβαλαν, λιγότερο ή περισσότερο σ' αυτήν την πολύ σπουδαία διοργάνωση και κυρίως τους Δρομείς Σύρου, ο οποίοι απέδειξαν για ακόμη μία φορά πως είναι μία πολύ μεγάλη οικογένεια, η οποία αυξάνεται συνεχώς χρόνο με τον χρόνο και έχουν κάνει της μόδας το δρομικό κίνημα στο νησί».

Πέραν των δρομέων ευχαρίστησε τον μεγάλο χορηγό της εκδήλωσης, την wind, σημειώνοντας ότι «χωρίς την παρουσία του θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί μία τόσο μεγάλη διοργάνωση», όπως «και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που με το δήμο έχουν αγκαλιάσει από πέρσι αυτήν την πολύ μεγάλη διοργάνωση».

Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις άλλες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που έχουν προγραμματιστεί εντός τους Ιουνίου, λέγοντας ότι «Αυτή η διοργάνωση ανοίγει την αυλαία ενός μήνα ο οποίος είναι πολύ αθλητικός για το νησί μας, καθώς θα φιλοξενηθούν ακόμη πολύ σπουδαίες διοργανώσεις διεθνούς βεληνεκούς. Πλέον η Σύρος και μάλιστα με τον πιο πιστικό τρόπο έχει περάσει κι έχει καταξιωθεί ως ο σημαντικότερος αθλητικός τουριστικός προορισμός σε όλο το Αιγαίο».

Μία μεγάλη γιορτή

Από την πλευρά του ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τον αθλητισμό και πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου, Γουλιέλμος Πρίντεζης, έδειξε έτοιμος για το θετικό αποτέλεσμα, δηλώνοντας ότι «Ήταν κάτι που το περιμέναμε», σημειώνοντας ότι  «Η Σύρος έχει όλα τα φόντα και μπορεί να βάλει πολύ υψηλά τον πήχη στον αθλητικό τουρισμό», γεγονός που επισημαίνει ότι έχει επιτευχθεί, καθώς όπως είπε «οι διοργανώσεις μας έχουν μεγάλη απήχηση».

Στην επιτυχία του γεγονότος καταγράφεται η αυξημένη συμμετοχή ανθρώπων που δεν έχουν στενές σχέσεις με τον αθλητισμό, οι οποίοι όμως έλαβαν μέρος, για την ικανοποίηση της συμμετοχής, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσεις και όσους ταξίδεψαν για να έρθουν στη Σύρο και να στηρίξουν αυτή τη διοργάνωση, την οποία χαρακτήρισε ως «μία μεγάλη γιορτή για το νησί», η οποία όπως είπε θα συνεχιστεί όλο τον μήνα, λόγω και των άλλων μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων που ακολουθούν.

Κάθε χρόνο ο πήχης ανεβαίνει

Ο πρόεδρος των δρομέων Σύρου, Τάκης Παπουτσάς, μίλησε για την πετυχημένη διοργάνωση, αλλά και τον αριθμό συμμετοχών που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, λέγοντας ότι «Φέτος υπήρξαν περίπου 400 συμμετοχές παραπάνω από την περσινή διοργάνωση», γεγονός το οποίο προκαλεί απόλυτη ικανοποίηση.

Για τον αριθμό των επισκεπτών που ήρθαν εκτός Σύρου και πήραν μέρος στη διοργάνωση ο κ. Παπουτσάς είπε ότι ενημερώθηκε πως «οι συμμετοχές εκτός Σύρου ήταν περίπου 500 και είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι γιατί πλέον μπορούμε να το πούμε πως όλος αυτός ο κόσμος ήρθε για εμάς, γι' αυτήν την διοργάνωση. Αυτή τη φορά διαπιστώσαμε ότι πάρα πολλοί φίλοι μας ακολουθούν και έρχονται στη Σύρο για να λάβουν μέρος στον αγώνα αυτόν».

Κατέληξε δε εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την υποστήριξη του κόσμου, λέγοντας ότι  «Κάθε χρόνο ο πήχης ανεβαίνει και προσπαθούμε να το βελτιώσουμε όσο γίνεται γιατί αυτή η εκδήλωση έχει γιγαντωθεί, αφού όπως είδαμε ο κόσμος διψά για αθλητισμό και του αρέσει αυτή η διοργάνωση. Θέλουμε το κόσμο του νησιού να είναι δίπλα μας, να μας στηρίζει ώστε να κάνουμε κάτι ακόμη καλύτερο και μεγαλύτερο».