Ανακοίνωση της Διοργάνωσης

Syros Run: Ένα μεγάλο στοίχημα κερδήθηκε

  • Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2017 - 09:54

Σύρος, 3 Ιουνίου 2017.  Ένα μεγάλο στοίχημα κερδήθηκε. Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του νησιού πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για 2η συνεχόμενη χρονιά το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος. Οι συντελεστές της διοργάνωσης και η κοινωνία της Σύρου, απέδειξαν πως είναι σε θέση να φέρουν σε πέρας μια σπουδαία διοργάνωση και να την αναδείξουν σε ένα  κορυφαίο γεγονός για την πόλη μας. Περισσότερα από 1500 άτομα, κάθε ηλικίας, βρέθηκαν στο κέντρο της Ερμούπολης για να πάρουν μέρος στους αγώνες. Τα χαρούμενα πρόσωπα στη γραμμή του τερματισμού αποτύπωναν με τον καλύτερο τρόπο τη διάθεση των συμμετεχόντων. Η δεύτερη διοργάνωση SyrosRun, κατά γενική ομολογία, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Σ' αυτή την μεγάλη γιορτή, συνδιοργανωτές ήταν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης και οι Δρομείς Σύρου. Η διοργάνωση έγινε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου. Οι διοργανωτές είχαν  την συμπαράσταση και υποστήριξη της Αστυνομικής Δ/νσης Κυκλάδων, του Λιμεναρχείου Σύρου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου, του ΔΙΕΚ Σύρου, του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, του συλλόγου  Chopper Riders Syrou, της Λέσχης Φωτογραφίας-Κινηματογράφου Σύρου, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Σύρου, δεκάδων εθελοντών και επαγγελματιών όλου του νησιού και πολλών συμπολιτών μας.    

Ιδιαίτερη τιμή για μας αποτέλεσαν οι συμμετοχές μεγάλων δρομέων όπως :
Ο Ευθύμιος Καλαράς, Παραολυμπιονίκης, σημαιοφόρος της χειμερινής Παραολυμπιάδας του Σότσι.  
Ο Χριστόφορος Μερούσης, πρώτος νικητής στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας το 2015 και ένας από τους καλύτερους μαραθωνοδρόμους όλων των εποχών.
Η Μάγδα Γαζέα, η κορυφαία ελληνίδα μαραθωνοδρόμος. Έχει αναδειχθεί 30 φορές Πανελληνιονίκης, σε Μαραθωνίους, στα 5.000μ., στα 10.000μ. και στον Ανώμαλο Δρόμο του Εθνικού Πρωταθλήματος.
Ο Γιώργος Μενής, συριανής καταγωγής που  πρόσφατα αναδείχθηκε  πρωταθλητής Ελλάδας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου.
Ο Νικόλαος Σκούταρης, ο Μιχαήλ Καραμπάτσος  και ο Αλέξανδρος Μπόλιας που, σε όλους τους αγώνες που συμμετέχουν,  πετυχαίνουν πολύ καλές επιδόσεις και διεκδικούν μια θέση στο βάθρο νικητών.

Ανάμεσά τους ο Αλέξανδρος Παπανδρέου, ο γνωστός Έλληνας σεφ, ο οποίος συμμετέχει στην διοργάνωση για δεύτερη συνεχόμενη φορά και η γνωστή διατροφολόγος Χαρά Σκουλαρίκη .
Η συμμετοχή των ατόμων με ειδικές ικανότητες, έστειλε το μήνυμα ότι όλοι  δικαιούνται να ονειρεύονται και ότι στον αθλητισμό δεν υπάρχουν όρια και διακρίσεις.

Στην διοργάνωση συμμετείχε μεγάλος αριθμός αθλητών από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Από τους 520 συμμετέχοντες εκτός Σύρου, οι περισσότεροι ήταν από την Αθήνα και τον Πειραιά, την Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, το Ηράκλειο, την Πάτρα, την Κόρινθο, το Αγρίνιο  και τα γύρω Κυκλαδονήσια, ενώ από το εξωτερικό υπήρξαν λίγες συμμετοχές κυρίως από την Αγγλία, Γαλλία, Καναδά και το Βέλγιο.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την ημερίδα που είχε ως θέμα «Αθλητική Διατροφή και Υπερτροφές: Ενέργεια και αποκατάσταση». Η ημερίδα είχε ως κύρια ομιλήτρια την διατροφολόγο Χαρά Σκουλαρίκη και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Ιουνίου στο Επιμελητήριο Κυκλάδων. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, το τμήμα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef) του ΔΙΕΚ Σύρου, στο καφέ «Μεταξύ Μας», προσέφερε το καθιερωμένο pasta party. Οι σπουδαστές του τμήματος Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης & Μακιγιάζ του ΔΙΕΚ Σύρου σε συνεργασία με το κατάστημα καλλυντικών Dust+Cream ανέλαβαν να σχεδιάσουν στα πρόσωπα των μικρών αθλητών όμορφα και χαρούμενα σχέδια.
Το Σάββατο 3 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο Θέατρο Απόλλων, στο Δημαρχιακό Μέγαρο και σε αξιοθέατα της Ερμούπολης. Η ξενάγηση και η πρόσβαση σε πολιτιστικούς χώρους όπως το Βιομηχανικό μουσείο Σύρου, το Θέατρο Απόλλων και το Μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη στην Άνω Σύρο ήταν  δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες. Οι παραπάνω παροχές σε συνδυασμό με την έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από την εταιρεία BLUE STAR, με τις προσφορές εκπτώσεων σε πολλά καταστήματα και επιχειρήσεις, με τις καλές τιμές στην διαμονή που προσέφεραν αρκετά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, συνέβαλαν στο να αυξηθούν οι συμμετοχές αθλητών εκτός Σύρου.

Στον αγωνιστικό τομέα : Ο συριανής καταγωγής ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΝΗΣ – ΔΡΟΜΕΙΣ ΣΥΡΟΥ και ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΚΟΥΤΑΡΗΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ, με χρόνο 33:21 τερμάτισαν στην πρώτη θέση του αγωνίσματος των 10 χλμ. Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η ΣΤΕΛΛΑ ΠΡΙΜΙΚΥΡΗ – MILOS RUNNERS, με χρόνο 44:25. Στα 5χλμ νικητής ήταν, για δεύτερη συνεχόμενη φορά,  ο συριανός αθλητής ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ, με χρόνο 16:13 ενώ στις γυναίκες η ΜΑΓΔΑ ΓΑΖΕΑ - WIND RUNNING TEAM, με χρόνο 17:45. Τέλος, στα 2,5 χλμ νικητής ήταν ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΕΡΟΥΣΗΣ - ΒΡΟΝΤΑΔΟΣ ΧΙΟΥ, με χρόνο 9:10 και στις γυναίκες η ΜΑΙΡΗ ΣΥΛΙΒΑΝΗ -ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ GYM TEAM, με χρόνο 10:30.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία των μικρών αθλητών οι οποίοι συμμετείχαν μαζικά (περισσότεροι των 600) και δημιούργησαν με την ζωντάνια τους και την χαρούμενη διάθεση τους μια υπέροχη ατμόσφαιρα.

Οι απονομές των μεταλλίων στους νικητές έγιναν από εξέχοντα μέλη της Συριανής κοινωνίας, οι οποίοι είναι πάντα αρωγοί στις προσπάθειές μας για την διάδοση του αθλητισμού και του «ευ αγωνίσθεσαι» και την μεταλαμπάδευση του αθλητικού ιδεώδους ιδιαιτέρως στα μικρά παιδιά.
Μετάλλιο στους πρώτους νικητές απένειμε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, ο Αντιπεριφεριάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο Διοικητής της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης ΛΣ, πλοίαρχος Νίκος Σκευοφύλακας και ο Λιμενάρχης Σύρου Πλοίαρχος ΛΣ Ιάκωβος Γκίζης.  Μετάλλιο στις πρώτες γυναίκες απένειμε και ο Γιώργος Τσαπρούνης, Ανώτερος Διευθυντής εταιρικών σχέσεων της Wind.
Ιδιαίτερο μετάλλιο και κύπελλο ανάλογο της θέσης, πήραν οι 3 πρώτοι κάθε αγωνίσματος. Στην πρώτη συριανή και στον πρώτο συριανό στα 5 και10 χιλιόμετρα απονεμήθηκε πλακέτα από τους Δρομείς Σύρου. Αναμνηστικό μετάλλιο αγώνων δόθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες ανεξαρτήτως αγωνίσματος.

Στον επίλογο της εκδήλωσης των βραβεύσεων, τιμήθηκαν με ειδικές βραβεύσεις ως  πολυπληθέστεροι σύλλογοι οι : EXERCISE GYM, Ακαδημία Ποδοσφαίρου «Σύρος 2002», ΔΙΕΚ ΣΥΡΟΥ, BAD BOYS, ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ GYM TEAM, κ.ά.
Θα ήταν παράβλεψή μας να μην ευχαριστήσουμε τους καθηγητές φυσικής αγωγής Α/θμιας Εκπ/σης και Β/θμιας Εκπαίδευσης για τις επισημάνσεις, συμβουλές και την ενεργό βοήθειά τους στους παιδικούς αγώνες. Τον Δημήτρη Τσαρτσάλη , την Δέσποινα Μαλαματάρη, τον Δημήτρη Θεοδοσίου, τον Λάζαρο Λαζαρίδη, τον Σάββα Σαβρακίδη, τον Θανάση Δεδούση και τον Στρατή Ζερβό.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την συνεισφοράς τους, τους έμπειρους εκφωνητές Βαγγέλη Μαραγκό και  Άννα Πρίντεζη οι οποίοι συνέβαλαν στην απρόσκοπτη πληροφόρηση των συμμετεχόντων. Η παρουσία τους ήταν πολύ σημαντική.

Ευχαριστούμε τον γιατρό καρδιολόγο Θεόδωρο Σαραντόπουλο, την παιδίατρο Χαρά Παπαγεωργίου και τις νοσηλεύτριες Θεοδώρα Καζηλιέρη, Αθηνά Κρουστάλη που προσέφεραν ανιδιοτελώς τις πολύτιμες υπηρεσίες του συμβάλλοντας στην ιατρική κάλυψη του αγώνα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρία Blue Star Ferries και το τοπικό κεντρικό πρακτορείο του Κώστα Γαβιώτη (Gaviotis Travel Σύρος) για την έκπτωση σε ποσοστό 30% επί των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων των συμμετεχόντων. Tα καταστήματα της Σύρου για την έκπτωση σε ποσοστό 10% επί της αγοράς διαφόρων προϊόντων, τα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για τις εξαιρετικές τιμές στην διαμονή των αθλητών-επισκεπτών και το τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Σύρου Ερμούπολης για την δωρεάν είσοδο των συμμετεχόντων σε Πολιτιστικούς χώρους του νησιού μας.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστούμε :
τον Μεγάλο Χορηγό, την εταιρεία κινητής τηλεφωνία WIND και ιδιαιτέρως τον Ανώτερο  Διευθυντή Εταιρικών Σχέσεων της Wind Hellas, Γεώργιο Τσαπρούνη και το σύνολο των χορηγών και χορηγών επικοινωνίας.

 

Ετικέτες: