Δήμος Άνδρου

Προετοιμασία για τον 2ο Ημιμαραθώνιο

  • Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου, 2018 - 17:36

Με οδηγό την περσινή επιτυχημένη διοργάνωση, ο Δήμος Άνδρου, με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίουκαι την υποστήριξη του αθλητικού συλλόγου Α.Π.Σ. Τελμησσός Νέας Μάκρης - Μαραθώνα, διοργανώνει τον 2ο Ημιμαραθώνιο Άνδρου. Η πρώτη συνάντηση των διοργανωτών με τους συλλόγους, τους φορείς και τους ανθρώπους, που θα βοηθήσουν εθελοντικά σε αυτό το σημαντικό γεγονός για το νησί μας, πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018, στην αίθουσα του Δημαρχείου Άνδρου.

Το «παρών» έδωσαν η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Αθηνά Τσατσομοίρου, o ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου κ. Ματθαίος Μανσόλας, η υπεύθυνη γραφείου ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου κα Ειρήνη Λάζαρη, ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, αθλητής του Ομίλου Δρομέων Τελμησσός και πρωταθλητής των μεγάλων αποστάσεων, κ. Βλάσης Καραβασίλης, καθώς και εκπρόσωποι των συλλόγων και φορέων που θα συνδράμουν εθελοντικά στον 2ο Ημιμαραθώνιο Άνδρου.

Ο Ημιμαραθώνιος Άνδρου, που τελεί υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑΥ, έχει σημείο εκκίνησης την παραλία του Όρμου Κορθίου και τερματισμό την Πλατεία Γηροκομείου στη Χώρα της Άνδρου και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 22 Απριλίου 2018, με ώρα εκκίνησης 11:45 π.μ. Παράλληλα, όπως και πέρυσι, διοργανώνεται ο Αγώνας Δρόμου Αφανούς Ναύτη, με αφετηρία την πλατεία του Αφανούς Ναύτη και τερματισμό την Πλατεία Γηροκομείου στη Χώρα, ενώ η πανέμορφη διαδρομή που ακολουθούν οι αθλητές διέρχεται μέσα από γραφικά χωριά του νησιού μας. Ο αγώνας αυτός θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα, Κυριακή 22 Απριλίου 2018 και ώρα 12:00 π.μ.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη διεξαγωγή των αγώνων, όπως η επιλογή των διαδρομών, η δημιουργία σταθμών για τους αθλητές, η ασφάλειά τους, η συμμετοχή τους -που αναμένεται μεγαλύτερη από πέρυσι- η υποδοχή, η μετακίνηση και η διαμονή τους στο νησί. Να σημειωθεί ότι στις σκέψεις των διοργανωτών του αγώνα βρίσκεται και η πραγματοποίηση παράλληλων εκδηλώσεων και δράσεων, αθλητικών και πολιτιστικών (συναυλίες, ξεναγήσεις, sport events).

Επίσης, βασική επιδίωξη είναι η τσάντα που δίνεται στους αθλητές να περιλαμβάνει αποκλειστικά, προϊόντα της Άνδρου για την ενίσχυση και ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων του νησιού μας. Στην τσάντα του αθλητή θα υπάρχουν: νερό, μέλι, μπάρα δημητριακών, παστέλι, ρακόμελο (κρασί) και κάποιο γλυκό (αμυγδαλωτό). Οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες που επιθυμούν να συνεισφέρουν με τα προϊόντα τους, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Γιώργο Γαρύφαλλο στο τηλέφωνο 6946 203153.

Ο Δήμος Άνδρου, που βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τον κ. Καραβασίλη, έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες της διοργάνωσης και απευθύνει κάλεσμα σε τοπικούς συλλόγους, επαγγελματίες και φορείς του νησιού, που θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά τόσο πριν, όσο και την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων δρόμου. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν ως εθελοντές, μπορούν να απευθυνθούν στον παρακάτω σύνδεσμο: https://androshalfmarathon.wordpress.com/ethelontes/

Στόχος των διοργανωτών είναι ο Ημιμαραθώνιος Άνδρου να καθιερωθεί όχι μόνο ως αθλητικό γεγονός, αλλά και ως ένας θεσμός που διατηρεί ζωντανή την παράδοση και την ιστορία, που προάγει τον πολιτισμό και τον τουρισμό του νησιού. Για τους συμμετέχοντες, οι αγώνες δρόμου αναδεικνύουν τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και της ψυχής. Για όλους μας, αποτελούν μια πηγή αξιών, κοινωνικής συνείδησης, περιβαλλοντικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης, αξίες, που στη σημερινή εποχή είναι επίκαιρες όσο ποτέ άλλοτε.