Ξεκίνησαν εργασίες βελτίωσης της οροφής της Α’ κλειστής αίθουσας του Αθλητικού Κέντρου

Προσωρινά μέτρα για την αποφυγή εισροής υδάτων

Έργα αποκατάστασης, κυρίως της οροφής της Α’ κλειστής αίθουσας του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, έχουν ξεκινήσει και πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες.

Ένα έργο που θα δώσει προσωρινά κάποιες λύσεις, αφού στόχος των εργασιών είναι να περιορίσουν αρχικά την εισροή υδάτων από την οροφή, που επανειλημμένα είχε παρατηρηθεί και καθιστούσε την χρήση του χώρα επικίνδυνη. Ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλά χρόνια τώρα τον συγκεκριμένο χώρο, χωρίς ουδέποτε να έχει γίνει ουσιαστική τεχνική παρέμβαση.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να περιοριστεί το πρόβλημα, έως το τέλος της φετινής χρονιάς και ταυτόχρονα να γίνονται προσπάθειες  εξεύρεσης  χρηματοδότησης, κυρίως από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε να υπάρξει μία γερή και ριζική ανακαίνιση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και εντεταλμένος για τον αθλητισμό δημοτικός σύμβουλος, Γουλιέλμος Πρίντεζης, αναφέρθηκε στις εργασίες που γίνονται στην Α’ κλειστή αίθουσα του Αθλητικού κέντρου, ενημερώνοντας ότι πρόκειται για έναρξη των μικροπαρεμβάσεων, οι οποίες είχαν προαναγγελθεί, προκειμένου να ύπάρξει αποσυμφόρηση της κατάστασης.

Όπως συγκεκριμένα ανέφερε «Είναι κάτι το οποίο είχαμε προαναγγείλει. Έχουμε βρει κάποια χρήματα τα οποία θα τα διαθέσουμε για την επισκευή της μισής οροφή της Α’ κλειστής αίθουσας. Γνωρίζουμε το πρόβλημα, καθώς είναι κάτι οποίο ταλαιπωρεί τον συγκεκριμένο χώρο, καθώς τα τελευταία 15 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα. Είναι ένα κονδύλι που φτάνει τις 8.000 ευρώ περίπου και κάνουμε κάποιες εργασίες ώστε να περιορίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της οροφής».

Για τις εργασίες που πραγματοποιούνται και σε άλλα, πλην της οροφής, σημεία της Α’ κλειστής αίθουσας, ο κ. Πρίντεζης επιβεβαίωσε ότι «Πράγματι γίνονται κάποιες εργασίες, οι οποίες είναι για να περιορίσουμε κάποια προβλήματα που υπάρχουν και εκεί. Στα συγκεκριμένα σημεία θα γίνουν κάποιες μικρές παρεμβάσεις που δεν πιστεύω να εξαλείψουν το πρόβλημα, όμως σίγουρα θα το περιορίσουν. Δεν έχουμε τα χρήματα για να κάνουμε περεταίρω παρεμβάσεις, αλλά είναι σχεδόν έτοιμη η μελέτη για την Α’ κλειστή αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου και βάση αυτής θα πάμε να διεκδικήσουμε χρήματα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε μία πλήρη ανακαίνιση του χώρου αυτού. Οι παρεμβάσεις που γίνονται είναι στην οροφή γιατί θέλουμε να περιορίσουμε το πρόβλημα με την εισροή υδάτων, ώστε να γίνονται οι προπονήσεις και οι αγώνες χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα».

Ο χρόνος αποπεράτωσης των εργασιών σύμφωνα με τον κ. Πρίντεζη υπολογίζεται σε περίπου 15 μέρες, με τον ίδιο να επιβεβαιώνει ότι «Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν αν βοηθήσει και ο καιρός άμεσα, δηλαδή μέχρι το τέλος του μήνα κι αυτό γιατί για να περάσουμε το ειδικό υλικό στην οροφή της Α’ κλειστής αίθουσας, θα χρειαστούν τέσσερις ημέρες πολύ καλού καιρού».

Τέλος ο κ. Πρίντεζης αναφέρθηκε και στο αν θα περιοριστεί το πρόβλημα μετά τις εργασίες, υποστηρίζοντας ότι «Πιστεύω πως μετά το πέρας των εργασιών θα έχουμε μία καλύτερη εικόνα. Πρόκειται για ένα πολύ καλό υλικό, το οποίο πιστεύω πως θα σταματήσει την εισροή των υδάτων. Είναι πολύ σκληρό και δυνατό. Βέβαια όλες αυτές οι εργασίες γίνονται για να βγάλουμε αυτές τις 2 με 3 χρονιές, μέχρι δηλαδή να γίνουν οι εργασίες της ανακατασκευής. Όλα αυτά θα εξαρτηθούν από την ανταπόκριση που θα έχουμε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού».

  

Ετικέτες: