Τέσσερις πρωτιές ο στίβος των Κυκλάδων στους πανελλήνιους αγώνες Αντρών – Γυναικών

Κάθε χρονιά καλύτεροι

Ο στίβος των Κυκλάδων κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία τους, τέσσερις πρώτες θέσεις στους πανελλήνιους αγώνες Αντρών – Γυναικών οι οποίοι διεξήχθησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ο αθλητής Αντρέας Δημητράκης του Πανναξιακού κατέκτησε δύο πρώτες θέσεις στα 800 και στα 1.500 μέτρα, ο αθλητής Γιώργος Μίνο του Α.Ο. Μυκόνου κατέκτησε την πρώτη θέση στα 3.000 μέτρα στηπλ και η αθλήτρια Μαρία Παρδαλού τερμάτισε πρώτη στα 3.000 μέτρα στηπλ των γυναικών.

Οι πρωτιές αυτές, η τρίτη θέση του σφαιροβόλου του Ναξιακού Μιχάλη Καραγιάννη στο πρόσφατο πρωτάθλημα των παμπαίδων Α΄, καθώς επίσης και τα αξιοσημείωτα πλασαρίσματα των αθλητών του Πανναξιακού, του Ναξιακού και του Α.Ο. Μυκόνου στα πανελλήνια πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών αποδεικνύουν την άνοδο την οποία παρουσιάζει ο κλασικός αθλητισμός στις Κυκλάδες τα τελευταία χρόνια. Η άνοδος αυτή πιστοποιήθηκε ήδη από τις αρχές της περιόδου με τις εξαιρετικές επιδόσεις που σημείωσαν αρκετοί αθλητές και αθλήτριες όλων των σωματείων στα διασυλλογικά πρωταθλήματα τα οποία διεξήχθησαν στη Νάξο. 

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων μέσο της στήλης ευχαριστεί τα σωματεία της δύναμης της, για την τεράστια προσπάθεια την οποία κάνουν σε δύσκολες συνθήκες, λόγω νησιωτικότητας και οικονομικών συγκυριών και καλεί και τα άλλα νησιά των Κυκλάδων να αποκτήσουν σύντομα σωματεία ή τμήματα κλασικού αθλητισμού ώστε να δοθεί η δυνατότητα στη νεολαία του Νομού να γνωρίσει από κοντά τα μυστικά και τις χαρές που μόνο ο στίβος μπορεί να προσφέρει.

Παράδειγμα τα άλλα νησιά για τη... Σύρο

Τα τελευταία καλά αποτελέσματα που έφεραν αθλητές σωματείων των Κυκλάδων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου, δείχνουν ότι ο νομός όχι μόνο μπορεί, αλλά έχει και πολλά ταλέντα να αξιοποιήσει. Η Μύκονος και η Νάξος αυτή τη στιγμή είναι πρωτοπόροι του νομού στον Κλασσικό Αθλητισμό, αφού μετά από προσπάθειες έχουν ξεκινήσει να κατακτούν πανελλήνιες νίκες, αλλά και να γνωρίζουν μεγάλες επιτυχίες. Τρανταχτό παράδειγμα είναι τα τελευταία τέσσερα χρυσά μετάλλια στους Πανελλήνιους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν πριν από μερικά εικοσιτετράωρα. Το ίδιο θα μπορούσε να είχε πετύχει και η Σύρος, όμως εδώ οι τοπικές άρχοντες άφησαν τον κλασσικό αθλητισμό στην... μοίρα του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το μοναδικό αθλητισμό σωματείου Κλασσικού Αθλητισμού στο νησί, ο Ποσειδώνας, να “κατεβάσει ρολά”, αφού δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες προπόνησης. Το στάδιο των Πευκακίων έχει περάσει από “σαράντα κύματα” και ακόμη δεν έχει καταφέρει να γίνει λειτουργικό. Αυτήν την εποχή γίνονται κάποιες μικρές προσπάθειες βελτίωσης του χώρου, όμως αυτές γίνονται με τεχνικές της δεκαετίας του ογδόντα. Κάποια στιγμή θα πρέπει οι τοπικοί φορείς του νησιού να κάτσουν και να δουν το πραγματικό πρόβλημα του σταδίου των Πευκακίων και να δώσουν τις απαιτούμενες λύσεις. Μύκονος και Νάξος θα πρέπει η Σύρος να τα έχει σαν παράδειγμα, αφού εκεί οι παράγοντες των ομάδων απέδειξαν και αποδεικνύουν καθημερινά, πως με καλή θέληση και με μεράκι για τον αθλητισμό, όλα μπορούν να γίνουν.

Τέλος, μην ξεχνάμε πως και μία δική μας, ένα παιδί από τη Σύρο διακρίθηκε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στο τριπλούν, με τη μόνη διαφορά ότι αγωνίζεται κάτω από τη σκέπη του Κούρα Πάτρας. Η Νατάσα Φουτσιτζίδου αν και ξεκίνησε την αθλητική της καριέρα στο στάδιο των Πευκακίων, των χιλίων προβλημάτων, κατάφερε να φτάσει πολύ υψηλά. Αν δεν είχε κάποιους τραυματισμούς και κάποια προβλήματα υγείας που της στέρησαν το δικαίωμα να προπονείται και να αγωνίζεται για τρία χρόνια, τώρα ίσως να μιλούσαμε κάτω από άλλες συνθήκες. Παρόλα αυτά η Φουτσιτζίδου μετά την επανεμφάνισή της στους αγώνες, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και βλέπει το μέλλον πλέον με αισιοδοξία, για καλύτερα ακόμη αποτελέσματα. 

Δύο Πανελληνιονίκες με τη φανέλα του Α. Ο. Μυκόνου

 

Δύο πρωτιές κατέκτησε ο στίβος του Α.Ο. Μυκόνου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Αντρών – Γυναικών το οποίο διεξήχθη στο ΟΑΚΑ πριν από μερικά εικοσιτετράωρα.

Οι δύο αθλητές του συλλόγου, η Μαρία Παρδαλού και ο Γιώργος Μίνο επανέλαβαν τις περυσινές επιτυχίες τους και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στα 3.000 μέτρα στηπλ της κατηγορίας τους.

Η Μαρία Παρδαλού έτρεχε “μόνη” της από τα πρώτα μέτρα μέχρι το τέλος καθώς δεν είχε αξιόλογο συναγωνισμό και σημείωσε επίδοση 10.27.69. Ο επόμενος αγώνας της αθλήτριας του Α.Ο. Μυκόνου είναι οι βαλκανικοί αγώνες το επόμενο Σαββατοκύριακο στο Πιτέστι της Ρουμανίας όπου θα αγωνιστεί η εθνική μας ομάδα. Στόχος της παραμένει το όριο για τους πανευρωπαϊκούς αγώνες του 2014.

Εντελώς αντίθετο ήταν το σκηνικό με το Γιώργο Μίνο, καθώς ο αθλητής του Α.Ο. Μυκόνου ήταν στο γκρουπ των 5-6 πρωτοπόρων αθλητών το οποίο είχε ξεχωρίσει από τον υπόλοιπο όγκο των δρομέων και μόλις στα τελευταία 30 μέτρα, μετά το τελευταίο εμπόδιο ο Γιώργος Μίνο κατάφερε και κέρδισε καθαρά με δυνατό φίνις με 9.14.87, νικώντας πολύ σημαντικούς και αξιόλογους αντιπάλους.

Ο Γιώργος Μίνο θα αγωνιστεί επίσης στους βαλκανικούς αγώνες ως εκπρόσωπος της Αλβανικής εθνικής ομάδας.

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Αντρών αγωνίστηκαν δύο ακόμη αθλητές του Κυκλαδίτικου Συλλόγου: Ο Διομήδης Μπακατσέλος στα 5.000 αντρών ήταν 13ος με 16.20 και πρόσφερε έναν ακόμη πολύτιμο βαθμό στο σύλλογο αν και ο ίδιος περίμενε μια επίδοση αρκετά κάτω από τα 16 λεπτά. Ο Χάρης Μόσχος, μετά από μια δύσκολη χρονιά καθώς παρουσίασε ρήξη έξω μηνίσκου επανήλθε, αγωνίστηκε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και ήρθε 14ος με επίδοση 48 μέτρα. Το ότι επανήλθε απολύτως υγιής είναι το μεγάλο κέρδος για τον αθλητή.

Έτσι ο Α.Ο. Μυκόνου κατέκτησε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα 29 βαθμούς, μια αξιόλογη συγκομιδή οι οποίοι θα το ανεβάσουν πολύ ψηλά στην ετήσια αξιολόγηση στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Το Δ.Σ. του Α.Ο. Μυκόνου ευχαριστεί δημόσια τους αθλητές του που διακρίθηκαν στα πανελλήνια πρωταθλήματα Αντρών και Γυναικών, αλλά και Παίδων και Κορασίδων και υπόσχεται ότι θα στηρίξει ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες τους.

<