Ένας μήνας γεμάτος αθλητικές δραστηριότητες στη Νάξο

"Μηλώσια" 2014

Για ακόμη μία χρονιά η Νάξος και συγκεκριμένα το ορεινό κομμάτι του νησιού διοργανώνει τα "Μηλώσια" 2014.

Ο Σύλλογος της ορεινής Νάξου, ΑΜΣ Φιλωτίου με συνδιοργανωτή τον ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, υπόσχονται ένα μήνα γεμάτο με αθλητικές δραστηριότητες. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 25 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 25 Αυγούστου.

Ενδεικτικά το πρόγραμμα των αθλητικών εκδηλώσεων είναι το εξής

Στις 27 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το "Οδοιπορικό στη Φύση". Οι πεζοπόροι θα ξεκινήσουν στις 17:00 το απόγευμα και θα ακολουθήσουν τη διαδρομή: Γέφυρα, Πύργος, Κάλαμος, Αγ. Ειρήνη, Δεξαμενη, Λύματα, Λογγούς, Γέφυρα.

Στις 31 Ιουλίου θα διεξαχθούν στο γήπεδο "Αριστείδης Γρατσίας" αγώνες στίβου. Στις 2 και 3 Αυγούστου θα γίνουν στην παραλία "Μικρή Βίγλα" αγώνες Beach Volley. Οι διοργάνωση αυτή έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια και έχει αναβαθμιστεί αρκετά, αφού πολλοί αθλητές του Beach Volley από όλη την Ελλάδα δηλώνουν συμμετοχή.

5 Αυγούστου είναι προγραμματισμένο να γίνουν οι ποδηλατοδρομίες και 8-9 του ίδιου μήνα θα υπάρξει τουρνουά καλαθοσφαίρισης.

Στις 11 Αυγούστου θα διεξαχθεί ένα ενδιαφέρον τουρνουά ποδοσφαίρου με τμήματα ακαδημιών.

Στις 13 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στη Γέφυρα του Φιλωτίου ο δρόμος υγείας και οι εκδηλώσεις θα κλείσουν στις 25 του ίδιου μήνα με το οδοιπορικό στο ΖΑ.

Αγώνας Δρόμου Υγείας εις μνήμη του Ιατρού Ιωάννη Παπαθανασίου

Αναμένονται αθλητές από όλη την Ελλάδα

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ Κυκλάδων, ο ΑΜΣ Φιλωτίου “Ο Ζεύς” και ο Ν.Ο.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α το νομικό πρόσωπο του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων διοργανώνουν για μία ακόμη χρονιά τον Αγώνα Δρόμου Υγείας, εις μνήμη του Ιατρού Ιωάννη Παπαθανασίου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων Μιλώσια 2014. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Τετάρτη 13 Αυγούστου, στο Φιλώτι Νάξου. Η εκκίνηση θα δοθεί στην πλατεία του χωριού, όπου σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αλλά και τα στοιχεία των προηγούμενων ετών, στον συγκεκριμένο αγώνα αναμένεται να πάρουν αρκετοί αθλητές από την Νάξο, τις Κυκλάδες και από πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους
Κατηγορίες και αποστάσεις:
1. 1.000 μέτρα (κατηγορίες Μίνι ΠΠ-ΠΚ Β΄ , 2001-2005)
2. 2.000 μέτρα (κατηγορίες ΠΠ- ΠΚ Α΄ , 1999-2001)
3. 2.000 μέτρα (κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων, 1997-1998
4. 6.000 μέτρα (κατηγορίες Αντρών – Γυναικών, 1996 και μεγαλύτεροι)

ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑ

17:00 1.000 μέτρα ΠΠ-ΠΚ Β ΓΩΓΗΣ ΄ και μίνι

17:20 1.000 μέτρα ΠΠ-ΠΚ Α΄
17:45 2.000 μέτρα Παίδων – Κορασίδων
18:30 6.000 μέτρα Αντρών - Γυναικών

Αποστάσεις

1) 1.000 μέτρα. Η εκκίνηση θα δοθεί στην πλατεία του Φιλωτίου με κατεύθυνση προς το χωριό Δαμαριώνα θα περάσει από σημεία του χωριού και θα τερματίσει στην κεντρική πλατεία.
2) 2.000 μέτρα: Η εκκίνηση θα δοθεί στην πλατεία του Φιλωτίου με κατεύθυνση προς Δαμαριώνα θα περάσει από την περιοχή του Τιμίου Σταυρού –Αθλοθέατρο Ιάκωβος Ψαρράς – ΕΠΑΛ Νάξου – Ηρώων Φιλωτίου και θα τερματίσει στην κεντρική πλατεία.
3) 6.000 μέτρα. Η εκκίνηση θα δοθεί στην κεντρική πλατεία του Φιλωτίου. Η διαδρομή θα περάσει από το χωριό Δαμαριώνας-Χαλκί-Κεραμί- Αθλοθέατρο Ιάκωβος Ψαρράς – ΕΠΑΛ Νάξου και Ηρώων Φιλωτίου. Τα τελευταία 1.000 μέτρα του αγώνα θα διεξαχθούν στον κεντρικό δρόμο Χώρας Νάξου – Φιλωτίου και ο τερματισμός θα γίνει στην κεντρική πλατεία.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, επίσημοι αθλητές με δελτίο ή ανεπίσημοι χωρίς δελτίο. Ο αγώνας αυτός θεωρείται για τους αθλητές της κατηγορίας Παμπαίδων – Παγκορασίδων οι οποίοι έχουν δελτίο του ΣΕΓΑΣ ως ένας από τους αγώνες της β' φάσης

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο e-mail: segas_kykladwn@yahoo.gr, στο e-mail: aof1952@yahoo.gr και όσοι θέλουν να πάρουν μέρος στον αγώνα μπορούν να το δηλώσουν μέχρι την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2014. Οι αθλητές που έχουν στείλει δηλώσεις συμμετοχής επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή τους τουλάχιστον 45 λεπτά πριν από την έναρξη του αγωνίσματος τους.

Στους αγώνες θα ισχύσουν οι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. έκδοσης 2012 – 2013.
Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον τεχνικό υπεύθυνο και τον αλυτάρχη των αγώνων Δημήτρη Τσαρτσάλη, σύμφωνα με τους κανονισμούς.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Όσοι αθλητές διαθέτουν δελτίο συλλόγου, μπορούν να προσκομίσουν το δελτίο ως απόδειξη ότι έχουν εξεταστεί από ιατρό με την προϋπόθεση ότι το δελτίο διαθέτει στο πίσω μέρος του πρόσφατη θεώρηση από τον ιατρό.

Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες. Η πιστοποίηση αυτή γίνεται στο πίσω μέρος του δελτίου του αθλητή ή της αθλήτριας, και το οποίο θεωρείται από νομαρχιακό νοσοκομείο ή κέντρο υγείας ή αγροτικό ιατρείο ή υγειονομική στρατιωτική μονάδα ή από έχοντες οποιανδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ ιατρούς.
Το δελτίο υγείας ισχύει για ένα έτος από τη θεώρησή του.

Οι ανεξάρτητοι αθλητές και οι μαθητές των σχολείων που δεν έχουν δελτίο του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό με ευθύνη δική τους ή των γονέων τους, πριν από τους αγώνες.
Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι οργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
Όλοι οι συμμετέχοντες που δεν έχουν δελτία αθλητικής ιδιότητας θεωρημένα από ιατρό, πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ότι αναλαμβάνουν κάθε ευθύνη για τη συμμετοχή τους σχετικά με ότι έχει σχέση με την υγεία τους και ειδικά οι ανήλικοι υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους ότι συμφωνούν για την συμμετοχή τους.