6ος ο Α.Ο. Μυκόνου στους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες

Ρεκόρ αγώνων η Μαρία Παρδαλού

Δύο πρώτες θέσεις κατάκτησε ο Γιώργος Μίνο του Α.Ο. Μυκόνου στους 27ους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες της Κω, αλλά και η Μαρία Νάζου κέρδισε στην απόσταση των 60 μέτρων στην κατηγορία των Παγκορασίδων.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο στίβος του ΑΟ Μυκόνου στους 27ους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες οι οποίοι διεξήχθησαν στην Κω πριν από λίγες ημέρες. Για την ομάδα των Κυκλάδων η 6η θέση είναι η καλύτερη στην ιστορία της, που έχει κατακτήσει σε Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες, καθώς οι αθλητές της κατάφεραν να πάρουν συνολικά τέσσερα χρυσά, δύο αργυρά κι ένα χάλκινο μετάλλιο.

Η Μαρία Παρδαλού άντεξε την πρωτοφανή καταρακτώδη βροχή και κέρδισε την κούρσα των 3.000 μέτρων με επίδοση 10:09.40, η οποία αποτελεί και νέο ρεκόρ αιγαιοπελαγίτικων αγώνων. Με το ρεκόρ αυτό η Μυκονιάτισα αθλήτρια πιστοποίησε την αγωνιστικής της άνοδο καθώς εδώ και μερικούς μήνες γυμνάζεται με τον προπονητή των μεγάλων πρωταθλητών, Χρήστο Παπαχρήστο και αισιοδοξεί να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ των 3.000 στηπλ γυναικών.

Δύο πρωτιές ο Γιώργος Μίνο

Δύο νίκες πέτυχε στους αιγαιοπελαγίτικους αγώνες ο Γιώργο Μίνο. Επικράτησε την πρώτη ημέρα των αγώνων στα 800 μέτρα αντρών με 2:00.87, μετά από σκληρή μονομαχία που κρίθηκε στο νήμα με τον επίσης σπουδαίο δρομέα Θανάση Παγουνάδη του Πανναξιακού, ενώ κέρδισε πολύ άνετα μετά από μια κούρσα τακτικής την επόμενη ημέρα στα 3.000 μέτρα με 9:16.43.

Νικήτρια και πάλι η Μαρία Νάζου στα 60 μέτρα παγκορασίδων Β΄

Η Μαρία Νάζου όπως και το 2013 έτσι και φέτος βρέθηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στην κούρσα των 60 μέτρων παγκορασίδων Β', επιτυγχάνοντας την εξαιρετική για την ηλικία της επίδοση 8:51. Η αθλήτρια του Α.Ο. Μυκόνου, από τη νέα σεζόν αλλάζει κατηγορία και θα αγωνίζεται στα 80 μέτρα με στόχο τη συμμετοχή και διάκριση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας της το καλοκαίρι του 2015.

Μεγάλη έκπληξη ο μαχητικός Καραγιάννης, 2ος στα 1.000 μέτρα ΠΠ Β'

Μέχρι πέρυσι σπρίντερ και μάλιστα πολύ καλός ο Μιχάλης Καραγιάννης. Από φέτος όμως οι προπονητές του αποφάσισαν ότι ο αθλητής μπορεί να διακριθεί πολύ περισσότερο στην αντοχή και τους δικαίωσε. Στα 1.000 μέτρα παμπαίδων Β΄ ο Μιχάλης Καραγιάννης αν και κατέβηκε με την 6η καλύτερη επίδοση κατάφερε να κατακτήσει την 2η θέση με μεγάλο ατομικό ρεκόρ 3:12.43, κάνοντας την έκπληξη στο αγώνισμα. Στους διασυλλογικούς της νέας χρονιάς το δίδυμο Καραγιάννη – Λυκούρη αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και να προσφέρει επιδόσεις κάτω από τα 3 λεπτά.

2η στα 800 μέτρα η Αρμάου

Τη δεύτερη θέση κέρδισε στα 800 μέτρα κορασίδων η Φραγκίσκα Αρμάου.

Η επταθλήτρια του Α.Ο. Μυκόνου έτρεξε την απόσταση σε 2:29.29, επίδοση που κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική για την εποχή και την αγωνιστική κατάσταση της αθλήτριας. Η Φραγκίσκα Αρμάου μια ώρα μετά αγωνίστηκε σαφώς καταπονημένη και στα 400 μέτρα γυναικών όπου περιορίστηκε στην 5η θέση με 1:05.37.

3η στα 200 μέτρα η Κατερίνα Κάτσα

Τρίτη τερμάτισε στα 200 μέτρα η Κατερίνα Κάτσα με επίδοση 29:37. Η Μυκονιάτισα αγωνίστηκε και στα 400 μέτρα όπου τερμάτισε 4η με επίδοση 1:05.34, χάνοντας για μερικά εκατοστά του δευτερολέπτου το μετάλλιο.

Συκινιώτη – Μπακατσέλος

Όμορφες κούρσες, καλούς χρόνους και πολύτιμους βαθμούς προσέφεραν οι δύο αθλητές του Α.Ο. Μυκόνου της αντοχής, η Καλλιόπη Συκινιώτη και ο Διομήδης Μπακατσέλος. Η Καλλιόπη Συκινιώτη έτρεξε 800 μέτρα για πρώτη φορά, σημείωσε 2:37.77 και κατέκτησε την 5η θέση, ενώ στα 1.500 μέτρα ήρθε 6η με 5:33.47.

Ο Διομήδης Μπακατσέλος ήρθε 5ος στα 3.000 μέτρα με 9:37.83 και επίσης 5ος στα 800 μέτρα με 2:09.99.

Μπεντνάρσκα – Δημάκη: Μπορούσαν περισσότερα

Στην 9η θέση στα 400 μέτρα με 1.12.07 βρέθηκε η Κλαούντια Μπεντνάρσκα και στην 12η η Κωνσταντίνα Δημάκη στα 300 μέτρα με επίδοση 54:61. Οι δύο αθλήτριες ήταν μαχητικές αλλά μπορούσαν να κάνουν πολύ καλύτερες επιδόσεις.

Απογοήτευση για Λυκούρη – Μοτσάνου

Δεν ικανοποίησαν με τις εμφανίσεις τους ο Νίκος Λυκούρης και η Στεφανία Μοτσάνου στα 1.000 μέτρα της κατηγορίας τους. Ο Νίκος Λυκούρης μπορεί να βρέθηκε στην 4η θέση με 3:16.53 και να προσέφερε πολύτιμους βαθμούς στο σύλλογο, αλλά ήταν μια κούρσα στα μέτρα του και έπρεπε να ήταν νικητής. Η Στεφανία Μοτσάνου από την πλευρά της δεν έδειξε σημάδια βελτίωσης και απλώς έσπασε το φράγμα των τεσσάρων λεπτών καθώς σημείωσε 3.57.49 και ήρθε μόλις 7η.

Ελπιδοφόρα μηνύματα από τους Πελτεντζή και Μάντζαρη

Καλή εμφάνιση για τους δύο μικρούς σπρίντερ του Α.Ο. Μυκόνου, καθώς, η Σοφιλένα Πελτεντζή τερμάτισε στην 6η θέση με 9:38, επίδοση που την αδικεί καθώς καθυστέρησε στην εκκίνηση. Ο Λευτέρης Μάντζαρης ήρθε 5ος στα 150 μέτρα με 22:09 το οποίο αποτελεί νέο ατομικό του ρεκόρ. Η Σοφιλένα Πελτεντζή μαζί με τη Μαρία Νάζου και με την προσθήκη δύο ακόμα από τις ταλαντούχες νέες αθλήτριες που διαθέτει ο σύλλογος της Μυκόνου, από τη νέα σεζόν βάζουν ως στόχο εκτός από τη διάκριση τους στα ατομικά αγωνίσματα και μια πολύ καλή επίδοση στη σκυταλοδρομία 4Χ80 των παγκορασίδων η οποία θα τις οδηγήσει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα με αξιώσεις.

7η στη σφαιροβολία η Μαρίνα Ζουγανέλη

Η Μαρίνα Ζουγανέλη ήταν η μοναδική εκπρόσωπος του ΑΟ Μυκόνου στις ρίψεις. Κατάφερε να κάνει ατομικό ρεκόρ με 6.58 και να καταλάβει την 7η θέση στη γενική κατάταξη. Η Ζουγανέλη από τη νέα χρονιά μπαίνει με αξιώσεις και στα τρία ριπτικά αγωνίσματα, στη σφαίρα, στο δίσκο και στο ακόντιο.

12η η Κωνσταντίνα Δημάκη

Στην εξαρχής δύσκολη αποστολή της λόγω πολλών συμμετοχών η Κωνσταντίνα Δημάκη πέτυχε 54:51 στα 300 μέτρα και κατέλαβε την 12η θέση. Από τη νέα χρονιά η Κωνσταντίνα θα αγωνίζεται στην κατηγορία των κορασίδων και κατά πάσα πιθανότητα στα 400 μέτρα στοχεύοντας μια θέση στην ομάδα του Α.Ο. Μυκόνου στα 4 Χ 400.

Μανώλης Κωνσταντάρας

Αξίζει ιδιαίτερη αναφορά στον Μανώλη Κωνσταντάρα. Ο Κωνσταντάρας ήταν ο τρίτος αθλητής της Μυκονου για τα 1.000 μέτρα παμπαίδων Β', αλλά καθώς από τους κανονισμούς επιτρέπονται μόνο δύο αθλητές της κατηγορίας σε κάθε αγώνισμα ο Μανώλης Κωνσταντάρας, προσφέρθηκε να αγωνιστεί στη μεγαλύτερη κατηγορία με αθλητές μεγαλύτερους κατά δύο χρόνια ξέροντας εξ αρχής ότι δεν μπορεί να κυνηγήσει διάκριση και μια καλή θέση.