Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Syros Down Town

"Ένας αγώνας γεμάτος θέαμα"

Ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο πρώτος αγώνας "Syros Down Town" με κύριο στόχο του να αναδείξει το πρόβλημα των σκαλιών της Σύρου. Βέβαια οι αθλητές που πήραν μέρος στην κατάβαση από τον λόφο της Άνω Σύρου έως την πλατεία Μιαούλη, να αφήσουν μία ευχάριστη νότα σε όλους όσους έσπευσαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα από κοντά, αφού τόσο στα σκαλιά της Άνω Σύρου όσο και σε διάφορα άλλα κομμάτια της διαδρομής τα περάσματά τους ήταν εντυπωσιακά. Οι διοργανωτές από την πλευρά τους ήταν ευχαριστημένοι από τη συμμετοχή, αλλά και το ενδιαφέρον του κόσμου και τόνισαν πως τον Μάιο η δεύτερη εκδήλωση θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή.

Ο διοργανωτής του Syros Down Town Γιώργος Νούτσος μίλησε στην "Κοινής Γνώμη" για τον 1ο αγώνα κατάβασης με ποδήλατα. "Η ιδέα για τον αγώνα ήρθε από το πρόβλημα που υπάρχει με τα σκαλιά που έχει η Σύρος, αφού αρκετοί συμπολίτες μας έχουν πρόβλημα κινητικότητας και δεν είναι εύκολη η μετακίνησή τους. Προσπαθώντας να βρούμε μία λύση, σκεφτήκαμε να στήσουμε αυτόν τον αγώνα και να διεκδικήσουμε σαν πολίτες ένα νέο εναλλακτικό μέσο μεταφοράς. Με τον αγώνα θέλαμε να αναδείξουμε το πρόβλημα που υπάρχει με τα σκαλιά, αλλά από την άλλη είναι ένα προβάδισμα της Σύρου, αφού είναι κάτι το μοναδικό. Μέσα από την όλη προσπάθεια που έγινε πιστεύω ότι θα αναδείξουμε το νησί και θα κερδίσει μία μεγάλη προβολή και ευελπιστούμε τον Μάιο που είναι ο επόμενος αγώνας να γίνει ακόμη πιο οργανωμένα. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι δεν υπήρχαν προβλήματα και όλα πήγαν όπως τα είχαν σχεδιάσει".

Αυτή η διοργάνωση μπορεί να προβάλει τη Σύρο και το νησί να μπορεί να κερδίσει κάτι από απ' αυτή.

"Η Σύρος μπορεί να κερδίσει πολλά από αυτή την διοργάνωση, αφού μπορεί να μπει μέσα στις πέντε εκδηλώσεις που γίνονται το χρόνο με την ονομασία city Downhill. Οι πόλης που γίνονται αυτή τη στιγμή είναι η Βραζιλία, το Μεξικό, η Χιλή, στην Ισπανία και άλλη μία πόλη. Η Σύρος μπορεί να γίνει ο έκτος προορισμός και να φιλοξενεί έναν μεγάλο αριθμό αθλητών. Η συνεργασία ήταν άψογη, αλλά αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι παραπάνω θα πρέπει να οργανωθούμε ακόμη καλύτερα".

Θα υπάρχουν οφέλη για τη Σύρο;

"Αν πετύχει όλο αυτό, εμείς έχουμε σαν σκοπό σαν εταιρία μέσα από μία ιδιωτική πρωτοβουλία να βάλουμε σε δύο βασικούς δρόμους της Ερμούπολης και της Άνω Σύρου, εφόσον γίνεται ένα σύστημα σταθερής τροχιάς και να ανεβάζει τους κατοίκους της Σύρου και τους τουρίστες στην Άνω Σύρο ή στο Βροντάδο. Έχουμε ήδη μιλήσει με μία Αυστριακή εταιρία η οποία είναι αρκετά μεγάλη και μας έχει στείλει να μελετήσουμε τα χαρτιά. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να το δει και ο Δήμος γιατί υπάρχει μία ολόκληρη διαδικασία, δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά και είναι κάτι πολύ μελετημένο".

"Μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας"

Ο αθλητής που έσπασε όλα τα... κοντέρ και κατάφερε να κατέβει από τον Μήλο της Άνω Σύρου στην πλατεία Μιαούλη σε μόλις 2:30 περίπου λεπτά ήρθε από την Πάτρα για τον συγκεκριμένο αγώνα. Ο Ελισαίος Γούβης μίλησε στην "Κοινή Γνώμη" για τον αγώνα, αλλά και τον βαθμό δυσκολίας που είχε αυτή η κατάβαση.

"Ήταν μία φοβερή διοργάνωση κι άξιζε ο κόπος για να έρθουμε έως εδώ. Η εκδήλωση αυτή μπορεί να πάρει μεγαλύτερο χαρακτήρα και να έρθουν ακόμη περισσότεροι αθλητές. Από εκεί και πέρα θέλω να πω ότι σαν διοργάνωση όλα ήταν τέλεια, η διαδρομή ήταν μοναδική γιατί είχε πάρα πολλά σκαλιά και είχε έναν μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Η διοργάνωση αυτή θα μπορεί στο μέλλον να γίνει ακόμη καλύτερη και να έρθουν αθλητές από όλον τον κόσμο. Επίσης και η διαδρομή μπορεί να γίνει εντυπωσιακή και ο κόσμος να ευχαριστηθεί ακόμη περισσότερο".

Αν η διοργάνωση αυτή μεγαλώσει θα υπάρχει συμμετοχή;

"Αν όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό η Σύρος θα κερδίσει πολλά και να προβληθεί μέσα από αυτό το αγώνισμα παντού".

"Βάλαμε αρκετή προσωπική εργασία"

Δύο αθλητές από το νησί της Σύρου ήταν αυτοί που... έτρεξαν περισσότερο καθώς για να γίνει αυτός ο αγώνας χρειάστηκε να δουλέψουν αρκετά, αφού ήταν αυτοί που κατασκεύασαν τις ράμπες. Ο Ερίκος Βουτσίνος και ο Δημήτρης Κουτσούκος μίλησαν για την προσπάθεια που κατέβαλαν, αλλά και τις εμπειρίες που... κέρδισαν.

Αρχικά ο Δημήτρης Κουτσόκος είπε για τις κατασκευές. "Για να ολοκληρωθούν οι ράμπες χρειάστηκαν περίπου 3 εβδομάδες, αφού δουλεύαμε μόνο απόγευμα, μιας και το πρωί είχαμε άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις. Κουραστήκαμε πολύ, χρειάστηκε πολύ προσωπική εργασία, όμως όπως είδαμε άξιζε ο κόπος, γιατί όλα πήγαν πάρα πολύ καλά. Όπως είπα και πριν άξιζε ο κόπος, όμως θα είμαστε ικανοποιημένοι αν είχαμε περισσότερες συμμετοχές. Δυστυχώς λόγω της προαναγγελθείσας απεργία αρκετοί δεν πήραν το ρίσκο να έρθουν στη Σύρο, αφού φοβήθηκαν ότι θα παραμείνουν στο νησί αρκετές ημέρες".

Ο Ερίκος Βουτσίνος είπε για τις συμμετοχές: "Περιμέναμε να έχουμε περισσότερες συμμετοχές, απλά ο καιρός και η απεργία έκανε κάποια παιδιά να αναβάλουν το ταξίδι τους".

Ο αθλητής από τη Σύρο συνέχισε μιλώντας για τη διαδρομή: "Η διαδρομή ήταν αρκετά δύσκολη, ειδικά στην Άνω Σύρο, καθώς υπήρχε αρκετά μεγάλη ένταση στα σκαλιά, στη συνέχεια έπαιρνες μία μικρή ανάσα και κρατούσες δυνάμεις για τα επόμενα κομμάτια της διαδρομής. Για να βγάλεις αυτή τη διαδρομή χρειαζόταν να έχεις μόνο αντοχή τίποτα άλλο".

Τα αποτελέσματα του αγώνα

1. Ελισαίος Γούβης 02:37

2. Γιάννης Κορφιάτης 02:55

3. Γιώργος Παγανέλης 02:57

4. Κώστας Μοσκαχλαίδης 03:04

5. Ερρίκος Βουτσίνος 03:06