Επιτυχημένη ήταν η παρουσία του ΜΟ.ΣΥ.Σ. στον 4ο αγώνα Scramble για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος

Πήραν μετάλλια και απέκτησαν εμπειρία

Πριν από μερικά εικοσιτετράωρα πραγματοποιήθηκε στην Καραθώνα Ναυπλίου από το Αθλητικό Σωματείο Φιλ.Μ.Α. ο 4ος αγώνας Scramble ο οποίος είναι για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος.

Η διαδρομή που ακολούθησαν οι αθλητές ήταν συνολικής απόστασης 3,8 χιλιομέτρων και είχε μέτριο βαθμό δυσκολίες. Από εκεί και πέρα η διάρκεια του αγώνα για την S1, S2, S Senior, SE Expert ήταν 90 λεπτά ενώ για την κατηγορία SB ήταν ο χρόνος 45'.

Κατηγορίες: S1, μοτοσυκλέτες 2Τ έως 144 cc και 4Τ έως 250cc και δικαίωμα συμμετοχής είχαν αθλητές 15 ετών και άνω, Μαύρο φόντο-Λευκοί αριθμοί που ξεκινούν με το ψηφίο 1.

S2, μοτοσυκλέτες 2Τ από 175 cc και άνω, 4Τ 275cc και άνω και δικαίωμα συμμετοχής είχαν αθλητές από 15 ετών και άνω. Κόκκινο φόντο-Λευκοί αριθμοί που ξεκινούν με το ψηφίο 2.

S Senior, μοτοσυκλέτες από 110 έως και 250 κ.εκ. και δικαίωμα στην κατηγορία αυτήν είχαν αθλητές έως και το 1977. Κίτρινο φόντο-Μαύροι αριθμοί που ξεκινούν με το ψηφίο 3.

SE Expert μοτοσυκλέτες από 110 έως 650 κ. εκ. Συμμετείχαν αθλητές από 15 ετών και άνω, οι οποίοι δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στις κατηγορίες, S1, S2, S Senior, όπως και από άλλη περιφέρεια και δεν βαθμολογήθηκαν.

Sb, όλες οι μοτοσυκλέτες εκτός δρόμου από 110 έως 650 κ.εκ. και οι αθλητές που είχαν δικαίωμα συμμετοχής ήταν από 15 ετών και άνω. Μπλε φόντο-Λευκοί αριθμοί που ξεκινούν με το ψηφίο 4.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, η Σύρος έδωσε δυναμικό παρών στον αγώνα, αφού η αποστολών των μελών του ΜΟ.ΣΥ.Σ. απαρτιζόταν από 12 άτομα, 8 οδηγών και 4 συνοδών. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε όπως αναφέρουμε παραπάνω στην Καράθωνα Ναυπλίου, φυσικό το οποίο, χωρίς πολλές παρεμβάσεις από τους διοργανωτές κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν και πάρα πολλές δυσκολίες. Το χώμα και η σκόνη έκαναν δύσκολες τις συνθήκες του αγώνα, καθώς οι οδηγοί δεν είχαν καλή ορατότητα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές πτώσεις και συνεχώς υπήρχαν ανακατατάξεις στις θέσεις των οδηγών.

Από εκεί και πέρα υπήρχαν 77 συνολικά συμμετοχές με τους Συριανούς να κλέβουν για άλλη μια φορά την παράσταση, αφού κατά τη διάρκεια των απονομών ο εκφωνητής ανέφερε ότι οι Συριανοί "πήραν" όλα τα μετάλλια. Οι κατηγορίες που αγωνίστηκαν οι Συριανοί είναι: S1: Δημήτρης Λυγνός, Άγγελος Δαλέζιος, Ιωσήφ Μαραγκός και Ερρίκος Βουτσίνος. S2: Γιάννης Μπουντούρης και Μάρκος Μαραγκό, S Expert: Σταύρος Ροσσολάτος και SB: Νίκος Κεχαγιάς. Οι αθλητές του ΜΟ.ΣΥ.Σ. κατάφεραν να τερματίσουν παρά τις αντίξοες συνθήκες σε υψηλές θέσεις και να πάρουν όπως αναφέρουμε παραπάνω μετάλλια. Στην κατηγορία S1 μετάλλια για τις θέση που κατέλαβαν πήραν οι: Δαλέζιος (4ος) και Λυγνός (6ος). Στην κατηγορία S2 διακρίθηκε ο Μάρκος Μαραγκός (5ος) και στην S Expert ο Ροσσολάτος τερμάτισε τέταρτος.

Τέλος, ο Γιάννης Μπουντούρης δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του, καθώς σε μία πτώση που είχε τραυματίστηκε και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο Συριανός αθλητές μετά τις εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι είχε ένα τραύμα στο χέρι, όχι σοβαρό και πήρε άμεσος εξιτήριο.