Συνέντευξη Τύπου στο Νεώσικο του Ν.Ο. Σύρου παραχωρήθηκε από τους εκπροσώπους της tri more και τον Δήμαρχο Σύρου -Ερμούπολη Γιώργο Μαραγκό, ενόψει του "1st TRIMORE Syros Triathlon"

Να γίνει... θεσμός

Συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε στον Νεώσικο του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, ενόψει του πρώτου τριάθλου που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων από τις 10 έως τις 12 Ιουνίου. Η Σύρος προετοιμάζεται για την συγκεκριμένη πολύ μεγάλη διοργάνωση, αφού μπαίνουμε σιγά - σιγά στην τελική ευθεία. Οι διοργανωτές άλλωστε έχουν ανεβάσει ρυθμούς κι αυτό αναφέρθηκε και στην συνέντευξη Τύπου. Το παρών εκτός από τον επικεφαλής της ομάδας tri more Κωνσταντίνο Μητρόπαπα και την κ. Ιωάννα Καλιμάχου έδωσε και ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός. Στόχος της συνέντευξης Τύπου ήταν να ενημερωθεί ο κόσμος για όλα τα θέματα που πρέπει να γνωρίζει, αλλά και να γίνει ένα κάλεσμα στους Συριανούς να δηλώσεις συμμετοχή και να προσφέρουν στην διοργάνωση από διάφορα πόστα. Όπως άλλωστε τόνισαν οι ομιλητές, η διοργάνωση για να στεφθεί με επιτυχία έχει την ανάγκη... όλων. Το νησί θα πρέπει να δείξει για ακόμη μια φορά το καλό του πρόσωπο, οι επισκέπτες να δουν και να νιώσουν την καλή φιλοξενία, ώστε να παραμείνουν και να κάνουν οι αθλητές τις διακοπές τους στο νησί, αλλά και να διαφημίσουν τη Σύρο σε γνωστούς και φίλους.

Η προετοιμασία του αγώνα σύμφωνα με τον κ. Μητρόποπα και την κ. Καλιμάχου βρίσκεται σε καλό δρόμο και οι συμμετοχές ήδη έχουν ξεπεράσει τις μισές που έχει τεθεί ως στόχος. Αυτό το χρονικό διάστημα θα ενταθεί και η διαφήμιση του αγώνα ώστε οι διοργανωτές να προσεγγίσουν όλο και περισσότερους αθλητές.  

" Αυτή η διοργάνωση ανοίγει την αυλαία ενός αθλητικού κι όχι μόνο καλοκαιριού για το νησί μας"

Ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός για τον αγώνα τριάθλου που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων είπε: "Αρχικά θα  ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω την ομάδα trimore για την καταλυτική συνεισφορά της προετοιμασίας μιας διοργάνωσης που είμαι πεπεισμένος ότι θα αφήσει εποχή και πιστεύω ότι θα γίνει θεσμός. Κάθε χρόνο θα μπορούμε να απολαμβάνουμε όλοι εμείς οι κάτοικοι της Σύρου και οι επισκέπτες του νησιού που θα βρίσκονται εκεί την εποχή κοντά μας, μία πολύ μεγάλη διοργάνωση. Θέλω να ευχαριστήσω τον Κωστή και την Άννα και όλη την ομάδα trimore και επίσης τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου, ο οποίος με την εμπειρία, την τεχνογνωσία και την συμμετοχή του, έχει δημιουργήσει μία προστιθέμενη αξία γι' αυτήν την διοργάνωση. Επιπλέον θέλω να ευχαριστήσω τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την συμμετοχή τους, την προβολή αυτής της διοργάνωσης και στην εξωστρέφεια η οποία είναι  τόσο πολύ επιθυμητή. Πραγματικά για μένα είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να συνεργάζομαι με αυτούς τους ανθρώπους και θέλω να τονίσω ότι η ομάδα αυτή είναι η επιτομή καλών συνεργατών. Είναι οι άνθρωποι οι οποίοι λύνουν τα προβλήματα την στιγμή που θα προκύψουν και όλους αυτούς τους μήνες είχαμε μία συστηματική συνεργασία σε πάρα πολύ καλό επίπεδο και τουλάχιστον όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, πιστεύω ότι είναι οι καλύτεροι συνεργάτες που είχαμε μέχρι σήμερα. Αυτή η διοργάνωση ανοίγει την αυλαία ενός αθλητικού κι όχι μόνο καλοκαιριού για το νησί μας, έχουμε προγραμματίσει όπως είναι γνωστό πολύ μεγάλες εκδηλώσεις και η πρώτη απ' αυτές είναι το 1ο τρίαθλο 2016. θα ήθελα να καλέσω όλους τους κατοίκους του νησιού να αγκαλιάσουν αυτήν την διοργάνωση, όχι μόνο σε επίπεδο παθητικής συμμετοχής για να απολαύσουν αυτό το υπερθέαμα που θα ζήσουμε εδώ, αλλά και σε επίπεδο εθελοντικής συμμετοχής, διότι η συμμετοχή είναι πάρα πολύ σημαντική. Είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για την επιτυχία της διοργάνωσης, αλλά και για τους ίδιους τους αθλητές που θα τιμήσουν το νησί μας. Στη Σύρο για τους αγώνες θα έχουμε συμμετοχές εντός κι εκτός Ελλάδος, άρα είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι οι οποίοι έρχονται και κάνουν κατάθεση ψυχής, θα πρέπει να νιώθουν ότι έχουν την στήριξη και την συμπαράσταση όλων μας. Το τρίαθλο είναι ένας αγώνας ο οποίος χρειάζεται προσπάθεια, αυτοσυγκέντρωση και προσήλωση στον στόχο".

"Χρειαζόμαστε τους εθελοντές"

Η εκπρόσωπος της ομάδας trimore Ιωάννα Καλιμάχου στην αρχική της τοποθέτηση συνέχισε το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε και ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης και αφορούσε τον εθελοντισμό. "Σε συνέχεια στο κομμάτι που αναφέρθηκε ο κ. Δήμαρχος θέλω να πω ότι χρειαζόμαστε τους εθελοντές, του θέλουμε κοντά μας ώστε να μας βοηθήσουν να φέρουμε εις πέρας την εκδήλωση με τον καλύτερο τρόπο, καθώς μέσα απ' αυτήν την εκδήλωση είναι μία ευκαιρία να προβάλουμε το νησί μας και να δείξουμε το χαρακτήρα μας. Επίσης θα πρέπει να νιώσουν με τον καλύτερο τρόπο την φιλοξενία μας και γενικότερα να έρθουμε και να στηρίξουμε μία διοργάνωση τόσο μεγάλη όπως είναι το πρώτο trimore τρίαθλο 2016".

"Η Σύρος είναι ο ιδανικός τόπος για τη διεξαγωγή ενός τέτοιου αγώνα"

Από την πλευρά του ο Κωνσταντός Μητρόπαπας, επικεφαλής της ομάδας trimore είπε: "Έχουμε ήδη μπει σε πιο εξειδικευμένα κομμάτια, αφού μπαίνουμε σιγά - σιγά στην τελική ευθεία και έχουμε κάνει δύο συναντήσεις με τους εθελοντές και θα κάνουμε και μία τρίτη. Τα 100 πράσινα μπλουζάκια τα οποία  θα βρίσκονται μέσα στην πόλη την ημέρα του αγώνα, είναι εκείνα που θα αποτελούν τη βοήθεια, την συμπαράσταση στους αθλητές και ουσιαστικά θα συνεισφέρουν στην διοργάνωση ώστε αυτή να στεφθεί με επιτυχία. Η συμμετοχή που ζητούμε θέλουμε να είναι έμπρακτη και υπάρχει μία ειδική φόρμα στην ιστοσελίδα μας και θα θέλαμε να γραφτούν εθελοντές, ώστε να μπορούμε να βασιστούμε σε εκείνους και να μπορούμε να απευθύνουμε συγκεκριμένες δράσεις στον κάθε ένα. Το δεύτερο κομμάτι που θέλουμε να σταθούμε είναι ότι, πρόκειται να γίνει μία μεγάλη διοργάνωση εδώ στη Σύρο και οι περισσότεροι αθλητές που θα πάρουν μέρος θα είναι εκτός νησιού. Θα υπάρχουν κι αθλητές από την Σύρο, όμως οι περισσότεροι δεν θα είναι ντόπιοι. Αυτό που θέλουμε είναι να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή στα υπόλοιπα αθλήματα, στις υπόλοιπες δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα το τρέξιμο των πέντε χιλιομέτρων που θα γίνει μέσα στην πόλη και μπορεί να πάρει μέρος ο κάθε ένας. Υπάρχουν πολλοί που αθλούνται και γυμνάζονται στο νησί και θα μπορούσαν να συμμετέχουν. Έχουμε κρατήσει σε πολύ χαμηλό επίπεδο της συμμετοχή, αφού είναι μόλις πέντε ευρώ κι αυτό γιατί θέλουμε να έχουμε όσο τον δυνατόν περισσότερες συμμετοχές. Επίσης θα υπάρχει και παιδικό τρίαθλο, το οποίο είναι και δωρεάν και θέλουμε να πάρουν μέρος όσο το δυνατόν περισσότερα παιδάκια από το νησί. Δεν έχουμε επιλέξει να κάνουμε τρίαθλο αγωνιστικού επιπέδου, έχουμε επιλέξει να κάνουμε έναν αγώνα μύησης και εθισμού, δηλαδή έναν μικρό αποστάσεων αγώνα (κολύμπι, τρέξιμο και ποδήλατο) όλα τα παιδιά θα μπορούν να πάρουν μέρος αφού όλα λίγο πολύ το καλοκαίρι ασχολούνται με όλα αυτά που περιλαμβάνει ο αγώνας. Οι αποστάσεις θα είναι πάρα πολύ μικρές και θα μπορούν να βγάλουν εύκολα αυτό το αγώνισμα. Παιδιά από Τετάρτη δημοτικού έως και την έκτη θα μπορούν να πάρουν μέρος και επίσης των τριών τάξεων του γυμνασίου. Θα υπάρχουν δύο κατηγορίες για να υπάρξει όσο τον δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή. Νομίζω ότι θα μπορούμε να έχουμε τις απαιτούμενες συμμετοχές και η Σύρος να πλημμυρίσει με παιδιά. Παράλληλα θα υπάρξει ποδηλατική περιήγηση και μια σειρά από δραστηριότητες και το μόνο που θέλουμε είναι συμμετοχή στις δραστηριότητες. Στο τρίτο σκέλος ζητάμε ενεργούς θεατές. Ενεργός θεατής είναι αυτός που θα έρθει την Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 18:00 στο θέατρο Απόλλων για να ακούσει τα ινδάλματα του τριάθλου. Πιστεύουμε ότι οι πολίτες της Σύρου έχουν θέσει στον αγώνα και στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν. Στόχος δεν είναι το τρίαθλο να ενοχλήσει την πόλη, αλλά να την αναδείξει, να την μάθουν όλοι και να προκαλέσει τους πάντες να έρθουν στο νησί και να βρεθούν σ' αυτόν τον ωραίο τόπο".

 

Για το στόχος της διοργάνωσης αλλά και τι θα πρέπει να περιμένουν οι Συριανοί μίλησε στη συνέχεια ο κ. Μητρόπαπας: "Ο στόχος της διοργάνωσης είναι να μπει το πρώτο λιθαράκι για να καθιερωθεί ένας καινούργιος θεσμός. Αυτό που περιμένουμε από την πρώτη χρονιά είναι να λειτουργήσουν όλες οι διαφορετικές παράμετροι ώστε αυτή η εκδήλωση να ολοκληρωθεί με επιτυχία. Επιτυχία σημαίνει, ασφαλείς αθλητές, ασφαλείς διαδρομές και απρόσκοπτη λειτουργία αυτών παραμέτρων. Δεν είναι εύκολο, δεν υπάρχει από εμάς εμπειρία στη Σύρο και γι' αυτό επιλέξαμε τις μικρές αποστάσεις του τριάθλου που είναι η μισή Ολυμπιακή απόσταση. Μην φανταστεί κανείς ότι είναι κάτι μικρό, καθώς ο πρώτος θα ολοκληρώσει την προσπάθειά του περίπου στην μία ώρα. Παρόλα αυτά για τους τριαθλητές παγκόσμιου επιπέδου είναι μικρές αυτές οι αποστάσεις. Ο στόχος μας είναι να καθιερώσουμε το τρίαθλο στο νησί, να μπει στην κουλτούρα των ανθρώπων, των εθελοντών και των φορέων, να πούμε ότι ναι το θέλουμε και στη συνέχεια να το μεγαλώσουμε και να κάνουμε μία εκδήλωση που θα την ζητούν και θα παίρνουν μέρος κυρίως ξένοι αθλητές. Δηλαδή να θέλουν να έρθουν στη Σύρο αθλητές από όλον τον κόσμο".

 

Για το τι είναι το τρίαθλο και τι πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ο κ. Μητρόπαπας είπε: "η κύρια εκδήλωση είναι το τρίαθλο, όμως πρόκειται για ένα τριήμερο εκδηλώσεων, θα ξεκινήσει την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το μεσημέρι και θα υπάρξουν πλήθος δραστηριοτήτων. Το τρίαθλο τώρα ένα σπορ το οποίο αποτελείται από τρία επιμέρους αθλήματα, το κολύμπι, το τρέξιμο και το ποδήλατο, είναι συνδυασμένος και προσφέρουν εξαιρετικό θέαμα γιατί πολλοί κολυμβητές ξεκινούν ταυτόχρονα. Αυτό το οποίο περιμένουμε να προσφέρει είναι θέαμα και να προκαλέσει ένα ενδιαφέρον για τον αθλητισμό γενικότερα και συγκεκριμένα γι' αυτά τα αθλήματα" αυτά ο επικεφαλής της tri more για να συνεχίσει με τις συμμετοχές που υπάρχουν ήδη: "Ήδη υπάρχουν πάρα πολλές συμμετοχές και έχουν ξεπεράσει τις μισές από τις οποίες έχουμε θέσει ως όριο. Η καμπάνια μας τις τελευταίες εβδομάδες είχε σταματήσει λόγω παράλληλων εκδηλώσεων σε άλλα μέρη της Ελλάδας και δεν θέλαμε να κάνουμε κάποιο κακό, αλλά αυτή τη στιγμή το επόμενο τρίαθλο που υπάρχει είναι της Σύρου άρα θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας με στόχο να προσεγγίσουμε περισσότερες αθλητές. Έχουμε φτιάξει ένα πολύ ελκυστικό πακέτο, για τον αθλητή, τον τριαθλητή και ακόμη και το παιδικό μπλουζάκι είναι ένα τεχνικό μπλουζάκι. Για τον τριαθλητή έχουμε δημιουργήσει ένα ελκυστικό πακέτο που παρόμοιό του δεν θα μπορεί να βρει και αυτό το διαφορετικό που έχει αυτή η διοργάνωση είναι η Σύρος. Ο αθλητής θα ξέρει ότι θα έρθει στη Σύρο το οποίο είναι ένα νησί μοναδικό".