Περισσότεροι από 1200 αθλητές πήραν μέρος στον αγώνα δρόμου Syros Run

Η Σύρος είναι σε...φόρμα

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε ο αγώνας Syros Run, αφού οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 1200 και ο κόσμος έδωσε βροντερό παρών στους αγώνες. Μικροί και μεγάλοι έλαβαν μέρος σ' αυτή την πολύ μεγάλη αθλητική διοργάνωση καθώς το Syros Run ήταν για... όλους. Η αρχή των αγώνων έγινε με την εκκίνηση των 2,5 χιλιομέτρων και στη συνέχεια την... σκυτάλη πήραν οι δρομείς των 10χλμ. Μετά από μερικά λεπτά ξεκίνησαν και οι αθλητές των 5 χιλιομέτρων ώστε να υπάρχει μία σειρά στην αψίδα του τερματισμού. Οι Συριανοί για ακόμη μία φορά απέδειξαν ότι... διψούν για άθληση και πως έχουν ανάγκη από χώρους που να μπορούν να προπονηθούν. Από εκεί και πέρα αρκετοί ήταν οι τοπικοί φορείς που πήραν μέρος, όπως ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, αντιδήμαρχοι, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι. Ακόμη το παρών στους αγώνες έδωσε και ο γνωστός σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα είπε, έμεινε ευχαριστημένος τόσο από τον αγώνα όσο και από τις ομορφιές του νησιού.

Οι μικροί αθλητές

Ένα από τα καλά μέρη της διοργάνωσης ήταν οι αγώνες για τους μικρούς αθλητές, αφού παιδιά από 3 ετών και πάνω έτρεξαν με την ψυχή τους. Οι βραβεύσεις έγιναν στην πλατεία Μιαούλη παρουσία κόσμου και οι πρώτοι των αποστάσεων βραβεύτηκαν με μετάλλια και αναμνηστικά δώρα.

Βέβαια οι διοργανωτές είχαν προνοήσει μετάλλια για όλους τους συμμετέχοντες και όσοι έλαβαν μέρος πήραν ένα αναμνηστικό. Ο Ιωάννης Πάλλας μίλησε μετά τον τερματισμό του μίλησε στην "Κοινή Γνώμη" για την προσπάθειά του στον αγώνα δρόμου 2,5 χιλιομέτρων, αλλά και για την πρώτη θέση που πήρε, αφού τερμάτισε με 08:32.

"Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας, στις Κυκλάδες σε ένα πολύ όμορφο νησί. Η διαδρομή ήταν πολύ καλή και όταν βλέπεις μία τέτοια συμμετοχή από κόσμο και την παρουσία που έχει, όλα αυτά είναι μηνύματα ελπίδας όχι μόνο για τη Σύρο, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα".

Για τον χρόνο που έκανε στον αγώνα ο πρώτος των 25, χιλιομέτρων είπε: "και βέβαια είμαι, κάνουμε τον αθλητισμό μας και προσπαθούμε να περνάμε καλά".

Τέλος στην ερώτηση αν θα έλθει και πάλι στη Σύρο για να πάρει μέρος σε παρόμοιο αγώνα ο Πάλλας είπε: Η διαδρομή αρχικά ήταν πολύ ευχάριστη, όπως και το νησί. Εννοείται πως θα ξαναέλθω στη Σύρο για να πάρω μέρος σε αγώνα δρόμου. Όλα ήταν πολύ καλά κι ευχαριστώ για την φιλοξενία".

"Ο αγώνας αυτός ξεπέρασε κάθε προσδοκία"

Ο δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης έτρεξε στο Syros run παίρνοντας μέρος στην απόσταση των 2,5 χιλιομέτρων. Ο κ. Μαραγκός μετά τον τερματισμό του είπε για την όλη διοργάνωση: "Ήταν μία εντυπωσιακή διοργάνωση και νομίζω ότι αυτό που μετρά είναι η συμμετοχή κι όχι η κατάταξη του κάθε ένα. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, άνδρες - γυναίκες, έτρεξαν και γιόρτασαν αυτήν την πολύ μεγάλη εκδήλωση, η οποία για μία ακόμη φορά έκανε τη διαφορά. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο αφού σύμφωνα με τους διοργανωτές έφτασαν περίπου τους 1200. Αυτό είναι μία πολύ καλή εξέλιξη, υπό την έννοια η αντίστοιχη περσινή εκδήλωση είχε το ένα τρίτο των συμμετοχών. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι η Σύρος αρχίζει πλέον και κατατάσσετε στις περιοχές, στους προορισμούς που προσελκύουν αθλητές για να συμμετάσχουν σε διάφορες διοργανώσεις - εκδηλώσεις. Πριν από λίγες ημέρες είχαμε το τρίαθλο το οποίο κι αυτό στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς έχουμε ήδη ανακοινώσει τις ημερομηνίες για το 2017 και τώρα έχουμε το Syros Run, όπου και εγώ ο ίδιος εντυπωσιάστηκα καθώς δεν περίμενα τέτοια συμμετοχή και τέτοιο πάθος. Η διοργάνωση αυτή όπως είπα και πριν ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και οφείλουμε να την στηρίξουμε. Έχει ήδη γίνει θεσμός στη συνείδηση μας και νομίζω ότι είναι η δεύτερη πολύ μεγάλη διοργάνωση και την οποία θα ακολουθήσουν ακόμη κι άλλες εκδηλώσεις. Θα πρέπει να σημειώσω σ' αυτό το σημείο και να θυμίσω το μεγάλο τουρνουά μπάσκετ που θα γίνει στην Πλατεία Μιαούλη, με την συμμετοχή Ελλήνων και Ευρωπαίων ινδαλμάτων. Ακόμη στη Σύρο θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα υποβρύχιας αλιείας το οποίο θα γίνει στη Σύρο τον Σεπτέμβρη. Έτσι η Σύρος μετά απ' αυτές τις διοργανώσεις κατατάσσετε στους κορυφαίους αθλητικούς προορισμούς. Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν με κάθε τρόπο και πάνω από όλα την Win η οποία ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα, όλους τους υπαλλήλους του Δήμου μας, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όλους τους χορηγούς και τους αθλητές που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο".

Πράγματι οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο αφού περισσότερα από 1000 άτομα πήραν μέρος στη διοργάνωση. Ο αγώνας αυτός θα ενισχυθεί τον επόμενο χρόνο ώστε να προσελκύσει ακόμη περισσότερο κόσμο;

Γ.Μ. "Μας δίνεται το δικαίωμα μετά τις τόσες πολλές συμμετοχές να πιστέψουμε στον αγώνα και να τον ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο. Όπως προείπα, αυτή η διοργάνωση ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες, αφού είχε περισσότερο κόσμο από πέρσι και καταδεικνύει ότι η Σύρος είναι ευαισθητοποιημένη στην άθληση, στον μαζικό αθλητισμό, η... Σύρος είναι σε φόρμα και αποδεικνύει σε κάθε περίσταση δικαίως θεωρείται αναπτυσσόμενος τουριστικός και όχι μόνο προορισμός".

"Ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία"

Τέλος, στον αγώνα πήρε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Σταύρος Γουσγουνέλης, ο οποίος μετά την προσπάθειά του είπε: "Ήταν μία πολύ καλή διοργάνωση και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την σπουδαία δουλειά που έκαναν. Από την πλευρά μας τρέξαμε οικογενειακά και ήταν μία πάρα πολύ ωραία εμπειρία. Μακάρι να έχουμε και στο μέλλον παρόμοιες διοργανώσεις, όπως είναι το τρίαθλο, το syros run ώστε να μπορούν να συμμετέχουν οι Συριανοί, αλλά και αθλητές εκτός νησιού".