1ος Βελέντζειος Αγώνας Δρόμου

Ο ΜΕΑΣ Κώστου, το Βελέντζειο Ίδρυμα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Ο Δήμος Πάρου και η Τοπική Κοινότητα Κώστου, διοργανώνουν τον 1ο Βελέντζειο Αγώνα Δρόμου προς τιμή του Μέγα Ευεργέτη της Πάρου Φραγκίσκου Βελέντζα. Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 27 Αυγούστου, με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Κώστου. Ο δρόμος είναι μικτός καθώς περιλαμβάνει χώμα και άσφαλτο και οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους. Θα υπάρξουν δύο διαδρομές των 9,9 χιλιομέτρων και 5,5 χλμ.  

Διαδρομή: Η εκκίνηση θα δοθεί από τη πλατεία του Κώστου. Η διαδρομή χαρακτηρίζεται ως μεικτή και διασχίζει την περιοχή γύρω από το χωριό του Κώστου. Θα υπάρχει σηματοδότηση αλλά και δείκτες σε κομβικά σημεία της.

Ο αγώνας υποστηρίζεται από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (παράρτημα Κυκλάδων). Θα υπάρχουν δυο σταθμοί ανεφοδιασμού, για τα 9,9χλμ στο 3χλμ και 7χλμ και για τον αγώνα των 5,5 χλμ θα υπάρχει σταθμός στα 3χλμ.

Στους σταθμούς ανεφοδιασμού θα υπάρχουν: Νερό & ισοτονικά.

Δηλώσεις Συμμετοχής :

Οι δηλώσεις θα υποβάλλονται :

α) Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του αγώνα, αλλά θα μπορείτε να δηλώσετε και την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.

Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των 9,9χλμ και 5,5χλμ έχουν όλοι άνδρες και γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας.

Σε περίπτωση που ο/η δρομέας είναι κάτω των 18, η δήλωση συμμετοχής πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον γονέα/κηδεμόνα.

Η συμμετοχή στον αγώνα γίνεται με ατομική ευθύνη του συμμετέχοντα.

Έπαθλα : Κύπελλα θα δοθούν στους πρώτους ανά κατηγορία και αναμνηστικά μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν.

Κατηγορίες:

5,5χλμ

Κορίτσια - αγόρια έως 18 ετών

Γυναίκες - Άνδρες

9,9χλμ

Γυναίκες

Άνδρες

-18-30 ετών

-30-40 ετών

-41-50 ετών

-51 και άνω

Η γραμματεία θα ανοίξει στις 16:15 , 2 ώρες πριν τον αγώνα, όπου θα μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή και να παραλάβετε τον αριθμό σας. Χρονικό όριο: ο αγώνας των 9,9 χλμ έχει χρονικό όριο τερματισμού τις 1 ώρα και 45 λεπτά (μέχρι 20:00μμ) και τα 5,5χλμ τα 1ώρα και 15 λεπτά.