Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο δεύτερος αγώνας "Syros City Trail"

Ένας αγώνας, 10 χιλιόμετρα, 5.000 σκαλιά

  • Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου, 2016 - 12:23
  • /   Eνημέρωση: 5 Σεπ. 2016 - 12:30
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Στο παρελθόν ανήκει πλέον και η δεύτερη διοργάνωση "Syros City Trail" που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων το Σάββατο το απόγευμα. Η διοργάνωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Η Σύρος για ακόμη μια φορά έδειξε το καλό της πρόσωπο καθώς έφερε εις πέρας μία ακόμη απαιτητική διοργάνωση. Ο αγώνας "Syros City Trail" εκτός από τη διαδρομή του ενός χιλιομέτρου για τους μικρούς αθλητές, περιελάμβανε δύο σκέλη. Το πρώτο ήταν ο αγώνας των τεσσάρων χιλιομέτρων και ο δεύτερος των δέκα. Οι αθλητές που είχαν δηλώσει συμμετοχή για την απόσταση των τεσσάρων χιλιομέτρων έφταναν έως της Ανάσταση κι από εκεί έπαιρναν το δρόμο της επιστροφής, αφού οι υπόλοιποι πέρασαν από Άνω Σύρο, Καμίνια, Πευκάκια, με τερματισμό την πλατεία Μιαούλη. Οι αθλητές τόσο από την Σύρο όσο κι από άλλα περιοχές της Ελλάδας και των Κυκλάδων.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης οι αθλητές οι οποίοι ήταν εκτός Σύρου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και να δουν από κοντά πολλά από τα ωραιότερα σημεία του νησιού και να πάρουν μία πρώτη γεύση από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Οι πιο έμπειροι αθλητές κατάφεραν να τερματίσουν κάτω από μία ώρα, αφού η πρώτη τριάδα έκανε κάτω κι από πενήντα λεπτά. Ο Γιώργος Διαλεκτός ο οποίος έκοψε πρώτη την κορδέλα των δέκα χιλιομέτρων ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 46 λεπτά και 51 δεύτερα. Ακολούθησε ο Σλεμέντε Φρεντ με 46:58 και τρίτος ήταν ο Αλέξανδρος Καμπουρόπουλος με 47:47. Καλές επιδώσεις είχαμε και στις γυναίκες με την Μαρία Μαλάι να τερματίζει πρώτη στα δέκα χιλιόμετρα με χρόνο 59 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα. Ακολούθησαν οι: Τζίνα Νικολαΐδη με 1:05.46 και τρίτη με μόλις έξι δευτερόλεπτα διαφορά ήταν η Ασημίνα Ιγγλέζου με 1:05.52.

Από εκεί και πέρα στη διαδρομή για τα τέσσερα χιλιόμετρα πρώτος από τους άνδρες τερμάτισε ο Χριστόφορος Γεωργόπουλος με 22:30 και στις γυναίκες η Ιουλία - Ελένη Παναγιωτοπούλου.  

Οι διοργανωτές βράβευσαν και τη Μαρία Μπισκετζή η οποία πήρε μέρος στα δέκα χιλιόμετρα και τερμάτισε πρώτη από τις Συριανές αθλήτριες. Το ίδιο συνέβη και με τον Κωνσταντίνο Σιδηρόπουλο που ήλθε πρώτος από τους Συριανούς δρομείς.

Τέλος, σημαντική συμβολή στη διεξαγωγή του αγώνα είχαν μέλη από το Chopper Rider Club οι οποίοι ρύθμιζαν την κυκλοφορία.

 

"Είχαμε αύξηση στις συμμετοχές κατά 60%"

Ο Σίμος Παπαγεωργίου ένας εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης μετά το τέλος του δεύτερου Syros City Trail μίλησε στην "Κοινή Γνώμη" για τον αγώνα και τους αθλητές που πήραν μέρος.

"Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος αγώνας πόλης Syros City Trail στην πλατεία Μιαούλη, στην Ερμούπολη της Σύρου. Η φετινή διοργάνωση είχε μία αύξηση στις συμμετοχές της τάξεως του 60% και πήραν μέρος αθλητές από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Όσοι ήρθαν στο νησί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δουν από κοντά όλες τις ομορφιές της Ερμούπολης, της Ανάστασης και της Άνω Σύρου. Ήταν μία ιδιαίτερη διαδρομή που περιελάμβανε πολλά μα πολλά σκαλιά. Αυτή ήταν μία μεγάλη πρόκληση για κάθε αθλητή. Οι Συριανοί για ακόμη μια φορά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, ήταν κοντά μας έδιναν κουράγιο στους αθλητές, τους πρόσφεραν νερό ή ότι άλλο χρειάζονταν, αλλά και με το χειροκρότημά τους έδωσαν όσοι σε πολλούς αγωνιζόμενους. Οι δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα από την πλευρά των αθλητών, αλλά τα καλά τους λόγια  μας δίνουν τη δύναμη για να ανανεώσουμε το ραντεβού μας στο τρίτο Syros City Trail. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως αγώνας είναι μία μεγάλη ευκαιρία οι αθλητές να δοκιμάσουν τις αντοχές τους, αλλά και ταυτόχρονα να θαυμάσουν τις ομορφιές του νησιού. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους στάθηκαν στο πλευρό μας και μας βοήθησαν να φέρουμε με τον καλύτερο τρόπο εις πέρας τον αγώνα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο Σύρου - Ερμούπολης και στους Syros runner που για ακόμη μια φορά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό".

 

Για το επόμενο Syros City Trail ο κ. Παπαφεωργίου είπε: "Ακόμη δεν έχουμε κλείσει την ακριβής ημερομηνία, όμως και πάλι ο αγώνας θα είναι το μήνα Σεπτέμβριο. Τέλος, θέλω να αναφέρω πως το Syros City Trail αποτελεί κομμάτι του Cyclades Trail Cup, το οποίο αποτελείτε από αγώνες στην Τήνο, την Σύρο και την Άνδρο. Γι, αυτό ανανεώνουμε για φέτος το ραντεβού μας στην Άνδρο στις 2 Οκτωβρίου στο τελικό του πρωταθλήματος, όπου οι νικητές θα λάβουν πλούσια δώρα".

 

Τέλος ο διοργανωτής του Syros City trail αναφέρθηκε και στην αύξηση των αθλητών που πήραν μέρος στον αγώνα. "Μεγάλη ικανοποίηση για τη διοργάνωση ήταν η μεγάλη αύξηση των συμμετεχόντων, το οποίο σημαίνει πως η πρώτη διοργάνωση του Syros City Trail είχε επιτυχία και διαδόθηκε στους φίλους μας δρομείς και οι οποίοι ήλθαν στο νησί να ζήσουν κι αυτοί την μοναδική εμπειρία. Του χρόνου πιστεύουμε πως ακόμη περισσότεροι αθλητές θα πάρουν μέρος, για να ζήσουμε όλοι μαζί την εμπειρία που προσφέρει η όμορφη και φιλόξενη Σύρος και ο αγώνας Syros City Trail. Η φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στον Δημήτριο Βικέλα και στους Ολυμπιακούς αγώνες, ενώ το τρίτο Syros City Trail θα είναι προς τιμήν του Μάρκου Βαμβακάρη".   

 

 

 

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

 

10 χιλιόμετρα Ανδρών

Γιώργος Διαλεκτός 00:46:51

Σλεμέντε Φρεντ 00:46:58

Αλέξανδρος Καμπουρόπουλος 00:47:47

 

10 χιλιόμετρα Γυναικών

Μαρία Μαλάι 00:59:59

Τζίνα Νικολαΐδη 01:05:46

Ασημίνα Ιγγλέζου 01:05:52

 

4000 χιλιόμετρα Ανδρών

Χριστόφορος Γεωργόπουλος 22:30

Αντώνιος Υδραίος 22:37

Αλέξης Μενδρινός 22:53

 

4000 χιλιόμετρα Γυναικών

Ιουλία Ελένη Παναγιωτοπούλου 25:13

Βίκυ Καρπουζά 28:15

Δέσποινα Λουκάκη 25:18