Στις 29 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας δρόμου "Finikas Run"

Ένας αγώνας φιλανθρωπικού χαρακτήρα

  • Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου, 2017 - 06:09
  • /   Eνημέρωση: 19 Ιαν. 2017 - 14:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, η Τοπική Κοινότητα Φοίνικα, ο Σύλλογος Κριτών Στίβου Κυκλάδων, η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κυκλάδων και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος - Δρομείς Σύρου, συνδιοργανώνουν αγώνες δρόμου 3 χλμ, 6 χλμ ανδρών/γυναικών και παράλληλους αγώνες παιδιών 100μ. (για παιδιά προσχολικής αγωγής), 200μ.(για παιδιά Α' και Β' Δημοτικού), 400 μ. (για παιδιά Γ' και Δ' Δημοτικού), και 800 μ. (για παιδιά Ε' και ΣΤ' Δημοτικού) το μεσημέρι της Κυριακής 29 Ιανουαρίου 2017, στον Φοίνικα Σύρου. Οι αγώνες έχουν καθαρά φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής με τους συνδιοργανωτές να καλούν τον κόσμο να πάει κάτι τρόφιμο από το ράφι του σπιτιού του ώστε όλα όσα συγκεντρωθούν να δοθούν στη συνέχεια στο γηροκομείο του Αγίου Ιωάννη στα Τάλαντα. Οι δρομείς Σύρου για ακόμη μια φορά πρωτοστατούν και με τη συμπαράσταση των τοπικών φορέων ξεκινούν ένα αγώνα με κύριο στόχο να γίνει θεσμός, αλλά και να δημιουργηθούν κι άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις στα υπόλοιπα χωριά του νησιού. Ήδη υπάρχει αρκετά μεγάλη συμμετοχή, αφού το δρομικό κίνημα είναι σε άνοδο, αλλά και οι κάτοικοι της Σύρου αναζητούν ευκαιρίες να αθληθούν και να βγουν στους δρόμους για να τρέξουν. Άλλωστε η Σύρος ως πρωτεύουσα των Κυκλάδων βρίσκεται σε έναν μικρό "κλαμπ" το οποίο δεν έχει στάδιο. Το υπάρχον είναι σε πάρα πολύ κακή κατάσταση με κίνδυνο να τραυματισμού σε όσους επιλέγουν να τρέξουν στο ανοικτό των Πευκακίων.

Τώρα όσον αφορά τον αγώνα στην παραλία του Φοίνικα, οι συνδιοργανωτές καλούν τους κατοίκους των χωριών, αλλά και όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος να δηλώσουν συμμετοχή και ταυτόχρονα να συμβάλουν από την πλευρά τους στην στήριξη του γηροκομείου του Αγίου Ιωάννη στα Τάλαντα.

Οι αγώνες ανδρών/γυναικών θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: Finikas Run
ΑΠΟΣΤΑΣΗ : 3 χλμ / 6 χλμ
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Φοίνικας Σύρου
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ : 12:30
ΕΚΚΙΝΗΣΗ και ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Πλατεία Φοίνικα στην παραλία του Φοίνικα Σύρου
ΔΙΑΔΡΟΜΗ : Οι αγώνες θα διεξαχθούν επί δημοσίας οδού μερικώς φυλασσόμενη με ρύθμιση της κυκλοφορίας οχημάτων και εθελοντές σε σημεία διασταυρώσεων
ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ : 60 λεπτά

Παράλληλα με τους αγώνες ανδρών/γυναικών, θα διεξαχθούν και οι παρακάτω αγώνες δρόμου για παιδιά:

Αγώνας Δρόμου για παιδιά 100, 200, 400 και 800 μέτρων
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Φοίνικας Σύρου
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

100 μέτρα, για παιδιά προσχολικής : 11:45

200 μέτρα, για παιδιά Α' και Β' Δημοτικού : 11:50

400 μέτρα, για παιδιά Γ' και Δ' Δημοτικού : 12:00

800 μέτρα, για παιδιά Ε' και ΣΤ' Δημοτικού : 12:15

ΕΚΚΙΝΗΣΗ και ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Πλατεία Φοίνικα στην παραλία του Φοίνικα Σύρου

ΔΙΑΔΡΟΜΗ : Οι αγώνες θα διεξαχθούν επί δημοσίας οδού, η οποία είναι εξ΄ ολοκλήρου ασφαλτοστρωμένη και φυλασσόμενη. Κατά την διάρκεια των αγώνων θα διακοπεί πλήρως η διεύλευση οχημάτων στην παραλία του Φοίνικα

 

Δικαίωμα συμμετοχής

Α) Οι αγώνες ανδρών/γυναικών είναι ανοιχτοί λαϊκοί αγώνες και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 18 ετών και άνω. Οι ανήλικοι, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στους αγώνες ανδρών/γυναικών, θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση συγκατάθεσης του γονέα ή του κηδόμενα τους.
Β) Η συμμετοχή παιδιών στους αγώνες δρόμου για παιδιά 100, 200, 400 και 800 μέτρων είναι δυνατή αφού προσκομίσουν στην γραμματεία των αγώνων, κατά την παραλαβή των αριθμών συμμετοχής, υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα η οποία θα επιτρέπει την συμμετοχή.

Υπόδειγμα βεβαίωσης συγκατάθεσης και υπεύθυνης δήλωσης θα είναι ανηρτημένο στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.syrosrunners.gr, επίσης θα διατίθεται, την προηγούμενη ημέρα των αγώνων και από την γραμματεία.

Κάθε αθλητής/τρια έχει δικαίωμα συμμετοχής ΜΟΝΟ σε ένα αγώνισμα.

 

Διακρίσεις - έπαθλα
Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές/τριες, (ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες) σε κάθε αγώνισμα.
- Στους 3 πρώτους νικητές/τριες, για κάθε αγώνισμα ανδρών/γυναικών, θα απονεμηθεί χειροποίητο αναμνηστικό συμμετοχής. Δεν θα υπάρξουν ηλικιακές κατηγορίες.
- Σε όλους τους αθλητές/τριες που θα τερματίσουν στους αγώνες ανδρών/γυναικών, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα.

 

Εγγραφές
Οι Εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά, με την συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής στην ιστοσελίδα  των Δρομέων Σύρου και θα μπορεί να δηλώσει κάποιος συμμετοχή έως την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017. Δυνατότητα μεμονωμένων εγγραφών θα υπάρχει και την ημέρα του αγώνα, μέχρι και μία (1) ώρα πριν από την εκκίνηση, στην γραμματεία των αγώνων, που θα βρίσκεται στην παραλία του Φοίνικα. Όριο εγγραφών για όλα τα αθλήματα συνολικά 500 αθλητές.

 

Κόστος συμμετοχής

Όπως αναφέρουμε και παραπάνω δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής καθώς δεν έχει οριστεί κάποιο αντίτιμο. Οι διοργανωτές καλούν τον κόσμος να στηρίξει την προσπάθεια του και να πάει κάποιο τρόφιμο το οποίο υπάρχει το ράφι του σπιτιού ώστε όλα όσα συγκεντρωθούν στη συνέχεια να δοθούν στο γηροκομείο του Αγίου Ιωάννη στα Τάλαντα.
 

Ιατρική Κάλυψη

Ασθενοφόρο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα βρίσκεται σε ετοιμότητα στο νοσοκομείο Σύρου. Στο χώρο των αγώνων θα υπάρχει τουλάχιστον ένα εξειδικευμένο άτομο στην παροχή πρώτων βοηθειών.
Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέμα υγείας που θα οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
Συστήνεται στους συμμετέχοντες/ουσες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή/ τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες/σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

Χρονομέτρηση
Την χρονομέτρηση των αγώνων ανδρών/γυναικών καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων θα αναλάβει ο Σύλλογος Κριτών Στίβου Κυκλάδων.

 

Απονομές

Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στις 13:00 στον χώρο εκκίνησης – τερματισμού.

Παραλαβή αριθμών

Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται την ίδια ημέρα του αγώνα, από τις 10:30 από την γραμματεία της διοργάνωσης στην παραλία του Φοίνικα. Για τους ανήλικους δρομείς θα πρέπει να κατατεθεί από τον κηδεμόνα τους υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής προκειμένου να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους.
Οι αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στην αφετηρία τουλάχιστον 15 λεπτά πριν από την έναρξη των αγώνων τους.