Ο Σύλλογος Δρομέων επισκέφθηκε το γηροκομείο του Αγίου Ιωάννη στα Τάλαντα και δήλωσε τη στήριξή του

Δίπλα στην τρίτη ηλικία οι δρομείς

  • Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, 2017 - 06:16
  • /   Eνημέρωση: 24 Ιαν. 2017 - 16:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Σε μία συμβολική κίνηση προχώρησε ο Σύλλογος Δρομέων Σύρου, αφού την Κυριακή το πρωί αντιπροσωπία του βρέθηκε στο γηροκομείο του Άγιου Ιωάννη στα Τάλαντα. Οι δρομείς επισκέφτηκαν τους φιλοξενούμενους του γηροκομείου θέλοντας να δείξουν την στήριξή τους, αλλά και να προαναγγείλουν τον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Φοίνικα. Όπως είναι γνωστό κόστος συμμετοχής στον αγώνα δεν υπάρχουν, καθώς οι διοργανωτές έχουν κάνει κάλεσμα στον κόσμο να δώσει τρόφιμα και στη συνέχεια όσα συγκεντρωθούν να δοθούν στο γηροκομείο του Αγίου Ιωάννη.

Στον προαύλιο χώρου του γηροκομείου τους περίμεναν εκτός από τους εργαζομένους, η ομάδα εθελοντών γηροκομείων και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σύρου πατέρας Φλαβιανός Αλμπέσκου. Ο πατέρας Φλαβιανός καλωσόρισε τους δρομείς Σύρου και τους είπε κάποια σημαντικά πράγματα για το γηροκομείο. "Πριν ο συγκεκριμένος χώρος γίνει γηροκομείο ήταν Μοναστήρι. Τώρα ως οίκος ευγηρίας φιλοξενούνται περίπου 40 άτομα από τα οποία τα περισσότερα δεν έχουν χρήματα. Εμείς προσπαθούμε να προσφέρουμε  από την πλευρά μας ότι καλύτερο μπορούμε". Σε ερώτηση πως βγαίνουν τα έξοδα  ο Αρχιερατικός επίτροπος απάντησε πως με δωρεές και από την πλευρά του Μητροπολίτη Σύρου βγαίνουν τα περισσότερα έξοδα.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η κ. Ξαγοράρη η οποία είναι στην εθελοντική ομάδα γηροκομείων. "Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας γιατί κι εμείς είμαστε μία μικρή ομάδα κα προσπαθούμε να προσφέρομε όσο μπορούμε. Στην ομάδα αυτή εκτός από εμένα είναι άλλα δύο κορίτσια. Χαίρομαι πάρα πολύ που ήρθατε κι ανταποκριθήκατε στην πρόταση μας. Είναι σημαντικό να υπάρχουν σύλλογοι όπως ο δικός σας με τέτοιες δράσεις, όπως αυτή που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στον Φοίνικα. Θέλουμε να σταθείτε δίπλα σ' αυτούς τους ανθρώπους καθώς πιστεύουμε ότι είναι το μόνο που έχουν πιο πολύ ανάγκη. Θέλουν αγάπη, η οποία θα βγει από το χαμόγελό σας και τον καλό σας λόγο".