Οι επιδώσεις των αθλητών από τις Κυκλάδες στα αθλήματα του κλασσικού αθλητισμού

Ξεκινούν οι ημερίδες στίβου στην Αθήνα

  • Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2017 - 06:15
  • /   Eνημέρωση: 26 Ιαν. 2017 - 19:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Με τέσσερις συμμετοχές μετέχει στην ημερίδα κλειστού στίβου του Αγίου Κόσμα ο Α.Ο. Μυκόνου.

 

Οι δύο επταθλήτριες του συλλόγου, η Έμμη Ιωακειμίδου και η Φραγκίσκα Αρμάου θα αγωνιστούν στα 60 μέτρα με εμπόδια και στο μήκος. H Δέσποινα Πάκου, η προπονήτρια τους τις προετοιμάζει για το πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου το οποίο θα διεξαχθεί στις 18 και 19 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο σπρίντερ του Α.Ο. Μυκόνου Μοχάμεντ Αμπντού θα πάρει μέρος στα 60 και στα 150 μέτρα στοχεύοντας σε ένα νέο ατομικό ρεκόρ, τουλάχιστον στο 60αρι.

Στην Αθήνα θα ανέβει και η Μαρία Νάζου να κάνει ένα τεστ στα 60 μέτρα και να προπονηθεί σε κλειστό χώρο.

 

 

 

Ανεβάζουν... στροφές

Μόνο θετικά πρόσημα είχε η συμμετοχή των μικρών αθλητών του Ναξιακού στη τρίτη κατά σειρά ημερίδα που έλαβε μέρος στο κλειστό του Αγίου Κοσμά.

Οι 7 αθλητές του συλλόγου της Νάξου, παρόλο την κούραση τους λόγω ταξιδιού, λαμβάνοντας το βάπτισμα του πυρός στο κλειστό στίβο έδειξαν για ακόμα μια φορά την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του Ναξιακού Γ.Σ. Κάνοντας σχεδόν όλοι ατομικά ρεκόρ και σε άλλες περιπτώσεις ισοφαρίζοντας τις δικές τους επιδόσεις έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει.

Συγκεκριμένα, αρχίζοντας από τις μικρές κατηγορίες είδαμε την Δέσποινα Σορώκου σε ρόλο αθλήτριας ύψους παρόλο που το αγώνισμα της είναι οι μεγάλες αποστάσεις και ισοφάρισε το ρεκόρ της 1.30 χάνοντας σε λεπτομέρειες το 1.35.

Ο ρόλος της πολυπλευρικότητας είναι πολύ σημαντικός σε αυτές τις ηλικίες και η συμμετοχή σε αγώνες μόνο θετικά μπορεί να φέρει.

Στη συνέχεια υπήρχε ένα μόνο άτομο από τα φυτώρια, η 11χρονη Νικολέτα Σέργη όπου έκανε ατομικό ρεκόρ στα 60μ με χρόνο 9. 99, έχοντας λίγο άγχος όντας ο πρώτος της αγώνας σε σχετικά μεγάλη διοργάνωση.

 Τη σκυτάλη πήρε η Δέλπρα Πάολα η οποία κάνοντας μια πολύ καλή κούρσα και έχοντας μια ατυχία στο προτελευταίο εμπόδιο στο δρόμο 60μ ΕΜΠ πέτυχε 11.07 μένοντας πολύ πίσω από το ρεκόρ της. Ακόμα έλαβε μέρος στο άλμα σε μήκος και πέτυχε 4.51 λίγα εκατοστά πίσω από το 4.62 που έχει ατομικό ρεκόρ.

Η αθλήτρια αυτή ετοιμάζεται για το διασυλλογικό συνθέτων μαζί με τον Σωκράτη Σαραλιώτη ο οποίος έκανε και αυτός την πρώτη του επίσημη εμφάνιση και πέτυχε στα 60μ 8.27 και στο άλμα σε μήκος 5.11.

Έπειτα ο Φαρκώνας Γιάννης ο οποίος αγωνίστηκε στη σφαίρα με επίδοση 11.25 έμεινε αρκετά πίσω από τι ρεκόρ του αλλά έδειξε σημαντική βελτίωση σε τεχνικά σημεία. Ακόμα ο ίδιος αθλητής έλαβε μέρος και στα 150μ με επίδοση 19.29.

Την ομάδα συμπλήρωσαν ο Βιτζηλαίος Πέτρος ο οποίος μετά από αποχή επέστρεψε ξανά στην αγωνιστική δράση  και έλαβε μέρος στο άλμα σε μήκος όπου κυνήγησε το όριο για το πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Τέλος,  την επανεμφάνιση της έκανε η αθλήτρια Δέτση Αγγελική, η οποία λόγω σπουδών γυμνάζεται στην Αθήνα με την Δέσποινα Πάκου. Η Αγγελική έκανε μερικά άλματα στο ύψος περνώντας άνετα το 1.45 και χάνοντας το 1.50 για λεπτομέρειες.

 

Συνέχεια στις καλές παρουσίες

Συνεχίζονται οι καλές παρουσίες των αθλητών και των αθλητριών του Πανναξιακού, που παρουσιάζεται ιδιαίτερα ενισχυμένος μετά και τις τελευταίες προσθήκες στο ρόστερ του.

Όπως τονίζουν άνθρωποι του συλλόγου η συμμετοχή στις ημερίδες φέρνουν πιο κοντά στον στόχο τους αθλητές που δεν είναι άλλος από τη βελτίωση των ατομικών ρεκόρ τους.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, και στην ημερίδα που έγινε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, η αθλήτρια του Πανναξιακού Ελίνα Ανέστη (μεταγραφή από ΓΣ Γλυφάδας) εντυπωσίασε τόσο στα 60μ. παγκορασίδων και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με επίδοση 8.06 όσο και στα 150 μ. κορασίδων (μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία ) που ήρθε 2η με την σπουδαία επίδοση 19.40.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χρόνος της αθλήτριας του Πανναξιακού στα 60μ. ήταν καλύτερος και από τον χρόνο της πρώτης στις κορασίδες στο αντίστοιχο αγώνισμα.

Η Μαρία Καβαλιέρου με επιδόσεις 9.19 στα 60μ. εμπόδια και με 5.53 στο μήκος έχει τις καλύτερες επιδόσεις στην Ελλάδα, ενώ η Ελίνα Ανέστη που γυμνάζεται στην Αθήνα υπό τις οδηγίες του Στράτου Βασιλείου με επιδόσεις 8.04 στα 60 και 19.40 στα 150 έχει τις δεύτερες καλύτερες επιδόσεις και στα δυο αγωνίσματα.

Θετική εντύπωση με μεγάλες προσδοκίες στο μέλλον δημιουργεί το γεγονός ότι μετά και την δεύτερη επίσημη ημερίδα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα δυο "φτερωτά" κορίτσια βρίσκονται πολύ ψηλά στην κατάταξη με τις καλύτερες επιδόσεις σε όλη την Ελλάδα.

Τέλος, πετυχημένη εμφάνιση και από τον Γιώργο Καραλλιδη, που ήρθε 5ος στο αγώνισμα των 150μ. παίδων με χρόνο 17.60 έναντι 17.58 του τρίτου αθλητή της κατάταξης.