Στις 28 Μαΐου ο Ποδηλατικός Γύρος Πάρου

Ο Αθλητικός Ποδηλατικός Όμιλος Πάρου, σε συνεργασία με τον Δήμο Πάρου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καθώς και την υποστήριξη της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π του Α.Μ.Ε.Σ ΝΗΡΕΑΣ των τοπικών δημοτικών διαμερισμάτων, πολιτιστικών συλλόγων και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης – Παράρτημα Κυκλάδων, διοργανώνουν για έβδομη συνεχή χρονιά τον Ποδηλατικό Γύρο Πάρου στις 28 Μαΐου 2017.

Με συνολική απόσταση 61 χλμ και τη διαδρομή να διέρχεται από όλα τα χωριά της Πάρου, ο Ποδηλατικός Γύρος Πάρου, δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν με το ποδήλατό τους τις ομορφιές του Νησιού.
 

Πρόγραμμα
07:30 Έναρξη λειτουργίας Γραμματείας Λιμάνι ΝΑΟΥΣΑΣ, Παρουσίες - Παραλαβή Αριθμών & Τεχνικός Έλεγχος.

09:00 Έναρξη ποδηλατικού γύρου.
Προεκκίνηση: 11 χλμ. (μέχρι τη Παροικία οι συμμετέχοντες θα πηγαίνουν όλοι μαζί).
Αγωνιστικό μέρος: 50 χλμ.

Διαδρομή: Νάουσα (αφετηρία) – Παροικία – Πούντα- Βουτάκος – Αλυκή – Αγκαιριά - Άσπρο Χωριό – Δρυός – Λογαράς – Πίσω Λιβάδι– Μάρπησσα – Μάρμαρα– Πρόδρομο -Κώστος – Υστέρνι –Νάουσα(τερματισμός).
13:30 Βραβεύσεις νικητών
 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

Δικαίωμα συμμετοχής στον Αγώνα Αντοχής έχουν όλοι όσοι είναι ηλικίας 15 ετών και άνω. Ο Ποδηλατικός Γύρος Πάρου με ποδήλατα δρόμου απευθύνεται σε ποδηλάτες που βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση και δεν έχει το χαρακτήρα ποδηλατοβόλτας.
Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας και διευκόλυνση η εγγραφή των ενδιαφερομένων θα γίνεται και μέσω Ηλεκτρονικής Φόρμας έως και 22/5/2017 και μέχρι τις 24:00.
Η συμπληρωμένη υπεύθυνη δήλωση που αποστέλλεται ηλεκτρονικά δεν είναι απαραίτητο να είναι υπογεγραμμένη. 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΕΦΗΒΟΙ: 15 – 18 ετών
Α1: 19 – 29 ετών
Α2: 30 – 39 ετών
Α3: 40 – 49 ετών
Α4: 50 – 59
Α5: 60 +
Γυναικών

Έπαθλα

Μετά την λήξη του ποδηλατικού γύρου, θα γίνουν οι απονομές σε όλες τις κατηγορίες, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα.
Ο πρώτος κάθε κατηγορίας θα παραλάβει Κύπελλο.
Οι 6 πρώτοι του αγώνα σε κάθε κατηγορία θα βραβευθούν(Μετάλλια οι 3 πρώτοι και έπαινο οι υπόλοιποι 3).
Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν Αναμνηστικό Δίπλωμα.

Δηλώσεις Συμμετοχής
Οι Δηλώσεις Συμμετοχής γίνονται μέσω της Ηλεκτρονικής Φόρμας. Όλα τα ζητούμενα στοιχεία δηλώνονται υποχρεωτικά. Αν υπάρχουν παραλήψεις, η συμμετοχή δεν γίνεται δεκτή.
Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής (poparou.gr) μέχρι και 22/5/2017 ή στη Γραμματεία την ημέρα του αγώνα 07:30 – 08:30.
Για τη συμμετοχή ανηλίκων απαιτείται Υπεύθυνη Δήλωση υπογεγραμμένη από το γονέα με θεωρημένο από δημόσια υπηρεσία το γνήσιο της υπογραφής .
Υπεύθυνη Δήλωση απαιτείται και για τη συμμετοχή των ενηλίκων..

Βασική προϋπόθεση το… κράνος

Η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική, ακόμα και στις επίσημες προπονήσεις(π.χ. ζέσταμα ή αναγνώριση διαδρομής πριν και μετά τον αγώνα), με το ποδήλατό σας και τον εξοπλισμό του να βρίσκονται σε καλή κατάσταση.
Όλοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να τηρούν τον Κ.Ο.Κ. (ιδιαίτερα η τήρηση της διπλής διαχωριστικής γραμμής).
Οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος στον αγώνα με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη για ενδεχόμενα ατυχήματα, φθορές ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ.
εκπρόθεσμος χρόνος τέσσερις (04) ώρες.

Κόστος συμμετοχής
Το κόστος συμμετοχής είναι 10€ και περιλαμβάνει chip χρονομέτρησης, αναμνηστικό T-SHIRTS, ενεργειακές μπάρες και ισοτονικά ποτά..
Ο Σύλλογός της Πάρου, μέσω χορηγίας της Blue Star Ferries, θα παρέχει έκπτωση 50% στα εισιτήρια των αθλητών/ποδηλατών και των οχημάτων τους από και προς τον Πειραιά, με πλοία της εταιρίας.
H έκπτωση στα εισιτήρια διατίθεται για τις ημερομηνίες από 26/5/2017 μέχρι και 30/5/2017.