Επίσκεψη προετοιμασίας στη Σύρο της Εθνικής ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης της Ουγγαρίας

Η Σύρος υποδέχεται την συγχρονισμένη κολύμβηση

  • Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2017 - 06:19
  • /   Eνημέρωση: 29 Μαρ. 2017 - 20:00

Μετά και την έλευση της Εθνικής Κολυμβητικής Ομάδας της Λιθουανίας το καλοκαίρι του 2016 για αποθεραπεία από τους Ολυμπιακούς του Ρίο, μία άλλη αποστολή, η Εθνική Ομάδα Συγχρονισμένης Κολύμβησης της Ουγγαρίας, επέλεξε τη Σύρο για την αθλητική της προετοιμασία.

Την επιτυχία αυτή πιστώνεται ολοκληρωτικά, το ταξιδιωτικό γραφείο Siros Travel του κ. Αντώνη Μαραγκού, το οποίο έχει αναλάβει τη διαχείριση όλου του πακέτου της συγκεκριμένης αποστολής, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι το εγχείρημα αυτό είναι αποτέλεσμα του γραφείου, το οποίο δραστηριοποιείται έντονα με στόχο τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και στην προκειμένη περίπτωση τον υγρό στίβο και ειδικά την Συγχρονισμένη Κολύμβηση, η οποία αξίζει να σημειωθεί, πρώτη φορά κάνει την εμφάνισή της στη Σύρο ως άθλημα υγρού στίβου.

Ο κ. Μαραγκός έχει καταθέσει αίτημα για τη χρήση του κολυμβητηρίου, εγγράφως στις 28 Ιανουαρίου 2017, προς την Αθλητική Επιτροπή του Δήμου καθώς και τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου, ως εντεταλμένος συνεργάτης της ομάδας, προσπαθώντας να διασφαλίσει τις απαραίτητες συνθήκες για την καλύτερη δυνατή παραμονή τους στο νησί.

Όπως ο ίδιος σημειώνει είναι μεγάλη επιτυχία για το νησί μας να αποτελεί στόχο διεθνών ομάδων, τόσο εθνικών όσο και αθλητικών συλλόγων γενικότερα, για προετοιμασία σε πολλά αθλήματα.

Η Ουγγρική αποστολή

Η αποστολή, η οποία θα παραμείνει στη Σύρο από τις 7 έως τις 18 Απριλίου, θα αποτελείται από 35 άτομα, συμπεριλαμβανομένων αθλητριών, προπονητικού team, μασέρ, φυσιοθεραπευτή, καθώς και του επικεφαλής εκπροσώπου της Ουγγρικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Η άφιξη αυτής της πρώτης αποστολής αποσκοπεί, πέραν του προπονητικού χαρακτήρα της επίσκεψης, στην εξ ιδίων διαπίστωση της δυνατότητας συστηματικών επισκέψεων προετοιμασίας της ομάδας στη Σύρο.

Να σημειωθεί ότι προσφάτως υπήρξε ολιγόωρη επίσκεψη στη Σύρο του εκπροσώπου της Ουγγρικής ομάδας, προκειμένου να διαπιστώσει αν τα πάντα είναι έτοιμα για την προκαθορισμένη άφιξη. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος:

«Οι συνθήκες είναι καταπληκτικές για προετοιμασία στη Σύρο, και ανυπομονούμε να ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία» και πρόσθεσε «Δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε ποτέ ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε προετοιμασία σε ένα κυκλαδίτικο νησί».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ουγγρική αποστολή θα πραγματοποιήσει 20 προπονήσεις, (καθημερινά πρωί και απόγευμα) και θα μεταφέρει μαζί της όλο τον απαραίτητο ειδικό εξοπλισμό. Όπως χαρακτηριστικά είπαν, μεταξύ άλλων, πρόκειται να μεταφέρουν ακόμα και υποβρύχια ηχεία πισίνας, για την τελειότερη και αρτιότερη προετοιμασία της ομάδας.

Καθώς η έλευση της Ουγγρικής ομάδας συμπίπτει ημερολογιακά με την διεξαγωγή του Triathlon Camp, που μέρος του θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του κολυμβητηρίου, υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και του Δήμου για από κοινού χρήση της πισίνας τις ημέρες Μ. Δευτέρα, Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη.

Τις λοιπές ημέρες, λόγω της ιδιαιτερότητας του αθλήματος, η Ουγγρική ομάδα θα κάνει αποκλειστική χρήση του κολυμβητηρίου, με τις προπονήσεις να πραγματοποιούνται καθημερινά τις πρωινές ώρες από τις 08.00 έως τις 12.00 και τις απογευματινές ώρες από τις 16.00 έως τις 19.00.

Ενημερωτικά για το κοινό και ειδικότερα για μαθητές των σχολείων, με προτροπή του κ. Μαραγκού,  έχει προβλεφθεί η παρακολούθηση από το κοινό, τριών προπονήσεων από τις 20 συνολικά που θα πραγματοποιηθούν και ειδικά τις ημέρες Μ. Δευτέρα, Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη, να υπάρχει ελεύθερη είσοδος για την παρακολούθηση των συγκεκριμένων προπονήσεων μετά από έγκριση της Ουγγρικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, έτσι ώστε οι Συριανοί να απολαύσουν στιγμές μοναδικές στο συγκεκριμένο άθλημα.

Θα ακολουθήσει επίσημη ανακοίνωση για τα ωράρια, λίγες ημέρες πριν την άφιξη της ομάδας.

Ατυχής η έλευση της Ρωσικής ομάδας

Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης του Συριανού ταξιδιωτικού γραφείου, πολλές ομάδες του εξωτερικού διαφόρων αθλημάτων, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για προετοιμασία στη Σύρο. Η πιο πρόσφατη είναι της Εθνικής Ρωσίας η οποία αιτήθηκε να μας επισκεφθεί για διάρκεια 20 ημερών το Μάρτιο, η αποστολή της οποίας αποτελούνταν από 12 Ολυμπιονίκες κολυμβητές. Αναγκάστηκαν όμως να ακυρώσουν την επίσκεψή τους, λόγω των καινούργιων δεδομένων χρήσης του κολυμβητηρίου από σχολεία, κάτι που δεν κατέστη δυνατόν να ξεπεραστεί μια και τα ωράρια χρήσης του κολυμβητηρίου από σχολεία, συνέπιπταν με τις ώρες τις οποίες αιτούνταν οι Ρώσοι. Όμως, βάσει της νομοθεσίας απαγορεύεται η χρήση του κολυμβητηρίου από οιονδήποτε εκτός των μαθητών των σχολείων, γεγονός απαγορευτικό όχι μόνο για την προπόνηση αλλά και για την παρουσία των αθλητών στην πισίνα και τους χώρους του κολυμβητηρίου, παρόλο που οι Ολυμπιονίκες Ρώσοι ζητούσαν μόνο 2 διαδρομές της πισίνας.

Οι λοιπές δε ώρες της ημέρας κατά τις οποίες το κολυμβητήριο ήταν ελεύθερο προς χρήση, δεν συμβάδιζαν με το ωράριο προπονήσεων της ομάδας, γεγονός που οδήγησε στην ακύρωση της επίσκεψης της στη Σύρο για προετοιμασία.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι τελικά τα σχολεία δεν χρησιμοποίησαν ποτέ το κολυμβητήριο και οι Ρώσοι χωρίς λόγο τελικά δεν ήρθαν.