Φιλανθρωπικού χαρακτήρα κι αυτός ο αγώνας από τους δρομείς Σύρου, έχοντας πάντα τη στήριξη του Δήμου και της Τοπικής Κοινότητας Βάρης

Στις 7 Μαΐου ο αγώνας δρόμου “Vari Run”

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, η Τοπική Κοινότητα Βάρης, το Νηπιαγωγείο Βάρης Σύρου και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος - Δρομείς Σύρου, συνδιοργανώνουν αγώνες δρόμου 3 χλμ, 6 χλμ ανδρών / γυναικών και παράλληλους αγώνες παιδιών 100μ. (για παιδιά προσχολικής αγωγής), 200μ.(για παιδιά Α' και Β' Δημοτικού), 400 μ. (για παιδιά Γ' και Δ' Δημοτικού), και 800 μ. (για παιδιά Ε' και ΣΤ' Δημοτικού) το μεσημέρι της Κυριακής 7 Μαΐου, στην Βάρη Σύρου. Η συνάντηση των δρομέων και των διοργανωτών έχει καθοριστεί για τις 7 Μαΐου, στην παραλία της Βάρης. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 10:30 με αφετηρία και τερματισμό την παραλία του χωριού. Οι διαδρομές για τους... μεγάλους είναι των τριών (3) και των έξι (6) χιλιομέτρων.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν επί δημοσίας οδού μερικώς φυλασσόμενη με ρύθμιση της κυκλοφορίας οχημάτων και εθελοντές σε σημεία διασταυρώσεων. Μέγιστη διάρκεια αγώνων έχει οριστεί από τους διοργανωτές τα 60 λεπτά.

Για ακόμη μια φορά οι δρομείς Σύρου δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο αφού η διοργάνωση έχει καθαρά φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Κόστος έγγραφής δεν υπάρχει, αφού οι διοργανωτές έχουν ως στόχο την συγκέντρωση τροφίμων, όπως έγινε και πριν από λίγους μήνες στον αγώνα δρόμου στον Φοίνικα. Τότε τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν διατέθηκαν στο Γηροκομείο του Αγίου Ιωάννη στα Τάλαντα, ενώ στον αγώνα της Βάρης, θα δοθούν στον Οίκο Ευγηρίας (Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων) Άγιος Παντελεήμων – Γηροκομείο Σύρου. Έτσι, όσοι έχουν αποφασίσει να λάβουν μέρος ή πρόκειται να δηλώσουν συμμετοχή καλό θα είναι να έχουν μαζί τους κάποια πράγματα από το… δικό του ράφι ώστε τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν να πιάσουν τόπο, μιας και θα διατεθούν σε ανθρώπους που πρέπει πάντοτε να δείχνουμε την αγάπη μας.
Παράλληλα με τους αγώνες ανδρών/γυναικών, θα διεξαχθούν και οι παρακάτω αγώνες δρόμου για παιδιά:

Αγώνας Δρόμου για παιδιά 100, 200, 400 και 800 μέτρων
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Βάρη Σύρου
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή, 7 Μαΐου 2017
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

100 μέτρα, για παιδιά προσχολικής : 11:30

200 μέτρα, για παιδιά Α' και Β' Δημοτικού : 11:35

400 μέτρα, για παιδιά Γ' και Δ' Δημοτικού : 11:40

800 μέτρα, για παιδιά Ε' και ΣΤ' Δημοτικού : 11:45

Εκκίνηση και Τερματισμός: Παραλία Βάρης Σύρου

Διαδρομή: Οι αγώνες θα διεξαχθούν επί δημοσίας οδού, η οποία είναι εξ΄ ολοκλήρου ασφαλτοστρωμένη και φυλασσόμενη. Κατά την διάρκεια των αγώνων θα διακοπεί πλήρως η διεύλευση οχημάτων στην παραλία της Βάρης

 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν

α) Οι αγώνες ανδρών/γυναικών είναι ανοιχτοί λαϊκοί αγώνες και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 18 ετών και άνω. Οι ανήλικοι, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στους αγώνες ανδρών/γυναικών, θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση συγκατάθεσης του γονέα ή του κηδόμενα τους.
Β) Η συμμετοχή παιδιών στους αγώνες δρόμου για παιδιά 100, 200, 400 και 800 μέτρων είναι δυνατή εφόσον οι κηδεμόνες τους επιλέξουν ότι αποδέχονται τους όρους της προκήρυξης. Η επιλογή αποδοχής συμμετοχής βρίσκεται στο τέλος της φόρμας εγγραφής..

Κάθε αθλητής/τρια έχει δικαίωμα συμμετοχής ΜΟΝΟ σε ένα αγώνισμα.

Διακρίσεις και έπαθλα

Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές/τριες, (ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες) σε κάθε αγώνισμα.
Στους 3 πρώτους νικητές/τριες, για κάθε αγώνισμα ανδρών/γυναικών, θα απονεμηθεί χειροποίητο αναμνηστικό συμμετοχής. Δεν θα υπάρξουν ηλικιακές κατηγορίες.
Σε όλους τους αθλητές/τριες που θα τερματίσουν στους αγώνες ανδρών/γυναικών, θα δοθεί χειροποίητο αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα που επιμελήθηκαν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Βάρης Σύρου. 

Εγγραφές
Εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά, με την συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής στην ιστοσελίδα των δρομέων και όσοι θέλουν να λάβουν μέρος μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως και την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017. Δυνατότητα μεμονωμένων εγγραφών θα υπάρχει και την ημέρα του αγώνα, μέχρι και μία (1) ώρα πριν από την εκκίνηση, στην γραμματεία των αγώνων, που θα βρίσκεται στην παραλία της Βάρης. Όριο εγγραφών για όλα τα αθλήματα συνολικά 300 αθλητές.

Κόστος συμμετοχής
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής σε κανέναν από τους προαναφερόμενους αγώνες. Θα μαζευτούν τρόφιμα τα οποία θα διατεθούν στον Οίκο Ευγηρίας (Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων) Άγιος Παντελεήμων – Γηροκομείο Σύρου.

Ιατρική Κάλυψη
Ασθενοφόρο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα βρίσκεται σε ετοιμότητα στο νοσοκομείο Σύρου. Στο χώρο των αγώνων θα υπάρχει τουλάχιστον ένα εξειδικευμένο άτομο στην παροχή πρώτων βοηθειών.
Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέμα υγείας που θα οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
Συστήνεται στους συμμετέχοντες/ουσες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή/ τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες/σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

Τροφοδοσία Αθλητών

Στον τερματισμό θα διατίθενται εμφιαλωμένα νερά, μπανάνες και χυμοί για τους συμμετέχοντες όλων των αγωνισμάτων.

Χρονομέτρηση
Την χρονομέτρηση των αγώνων ανδρών/γυναικών καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων θα αναλάβει ο Α.Π.Σ. Σύλλογος Δρομείς Σύρου.

Αποτελέσματα
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του συλλόγου αμέσως μετά από την λήξη των αγώνων.

Απονομές
Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στις 12:00 στον χώρο εκκίνησης – τερματισμού.

Παραλαβή αριθμών

Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται την ίδια ημέρα του αγώνα, από τις 9:00 από την γραμματεία της διοργάνωσης στην παραλία της Βάρης. Οι ανήλικοι αθλητές προκειμένου να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους θα πρέπει να συνοδεύονται από τους κηδεμόνες.
Οι αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στην αφετηρία τουλάχιστον 10 λεπτά πριν από την έναρξη των αγώνων τους.