Αγώνες μεγάλης απόστασης θα πραγματοποιηθούν στο νησί της Αμοργού

“Amorgos Trail Challenge”

Σε περίπου έναν μήνα θα διεξαχθεί ο 1ος ορεινός αγώνας τρεξίματος, “Amorgos Trail Challenge”.

Το νησί της Αμοργού θα υποδεχτεί αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, με 3 πολύ ενδιαφέρουσες διαδρομές. O αγώνας διεξάγεται στα πλαίσια του Cyclades Trail Cup, που για το 2017 αποτελείται από 6 αγώνες σε 6 Κυκλαδίτικα νησιά. Στις 20 Μαΐου και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα διεξαχθεί αγώνας με την ονομασία “Spike”. Το πρωί του Σαββάτου, αθλητές και εθελοντές θα μεταφερθούν με βάρκες και καΐκια στο νησί Νικουριά. Η εκκίνηση του αγωνίσματος θα δοθεί από την παραλία του νησιού και οι αθλητές θα πρέπει να κατακτήσουν την κορυφή της Νικουριάς και να επιστρέψουν στην γραμμή εκκίνησης. Το “Spike” δεν έχει σηματοδοτημένη διαδρομή και οι αθλητές θα πρέπει να βρουν μόνοι τους τρόπο να ανέβουν στην κορυφή.

Ο αγώνας “Nikouria Spike 3χλμ».

Είναι ένας νέου τύπου αγώνας και θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα φέρνει την ονομασία “Spike”. Οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στο αγώνισμα θα ξεκινήσουν την ανάβαση τους από το επίπεδο της θάλασσας και με κατεύθυνση την κορυφή της νησίδας Νικουριά. Αφού φτάσουν στο σημείο “checkpoint” θα λάβουν από τον υπεύθυνο της διοργάνωσης εδική σφραγίδα και θα ξεκινήσουν την κάθοδο τους πάλι στο σημείο του τερματισμού. Ο αγώνας “Spike” δεν έχει σηματοδοτημένη διαδρομή και οι αθλητές θα πρέπει μόνοι τους να βρουν τρόπο να φτάσουν στο ενδεδειγμένο “checkpoint”. Οι αθλητές που θα τρέξουν τη διαδρομή “Nikouria Spike” των 3χλμ, οφείλουν να γνωρίζουν τους όρους συμμετοχής, τους κανόνες ασφαλείας που ορίζει ο διοργανωτής και να ακολουθούν τις οδηγίες του Τεχνικού Διευθυντή.

Στις 21 Μαΐου θα διεξαχθούν 2 επιπλέον αγωνίσματα. Σε συνδυασμό με το Spike της πρώτης μέρας, οι αθλητές θα κληθούν να τερματίσουν και το αγώνισμα των 18χλμ διασχίζοντας τις κορυφογραμμές του νησιού. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί μπροστά από την επιβλητική Μονή Χοζοβιώτισσας και με κατεύθυνση τον οικισμό Ποταμό, οι αθλητές θα καταλήξουν στην αμμουδιά της Αιγιάλης. Η διαδρομή μήκους 18χλμ αποτελείται από 1020 μέτρα υψομετρικής ανάβασης και την καθιστά μετρίου επίπεδου δυσκολίας.

Ο αγώνας των 18 χιλιομέτρων

Την ευκαιρία να γνωρίσουν νέα τοπία, εικόνες, αλλά και να αντιμετωπίσουν καινούριες προκλήσεις θα έχουν οι αθλητές που θα συμμετέχουν στον αγώνα “Amorgos Trail Challenge” στις 21 Μαΐου 2017. Ένα τέτοιο γεγονός θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στο νησί της Αμοργού και συγκεκριμένα στον οικισμό της Αιγιαλής. Το συνολικό μήκος της κύριας διαδρομής είναι 18 χιλιόμετρα με θετική υψομετρική ανάβαση 1020 μέτρα. Η σύσταση της διαδρομής αποτελείται από 80% παραδοσιακά μονοπάτια, 10% πλακόστρωση οικισμών, 7% χωματόδρομο και 3% άσφαλτο. Η εκκίνηση θα δοθεί στη Μονή Χοζοβιώτισσα, ενώ τερματισμός είναι στον Όρμο της Αιγιαλής, μπροστά από το Diving Center.

Οι αθλητές που θα τρέξουν την διαδρομή των 18 χιλιομέτρων, οφείλουν να γνωρίζουν τους όρους συμμετοχής, τους κανόνες ασφάλειας που ορίζει ο Διοργανωτής και να ακολουθούν τις οδηγίες του Τεχνικού Διευθυντή.

 

Για ερασιτέχνες αθλητές και πεζοπόρους, την Κυριακή 21 Μαΐου θα διεξαχθεί αγώνισμα 7,5χλμ με εκκίνηση και τερματισμό τον Όρμο της Αιγιάλης.