Οι συνδιοργανωτές του "Varis Run" βρέθηκαν την Κυριακή το πρωί στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα και διέθεσαν τα τρόφιμα που συγκέντρωσαν

Προσφορά αγάπης

Μία ακόμη αποστολή έφτασε με επιτυχία στο τέλος της, αφού οι συνδιοργανωτές του αγώνα δρόμου "Varis Run" βρέθηκαν την Κυριακή το πρωί στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα και διέθεσαν τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα δρόμου της Βάρης. Μικροί και μεγάλοι ήταν... εκεί και εκτός των τροφίμων έδειξαν με το χαμόγελό τους, αλλά και με έναν γλυκό λόγο πως είναι δίπλα στους ανθρώπους που έχουν προσφέρει τόσα πολλά.  Τα παιδιά του νηπιαγωγείου της Βάρης μέσα απ' αυτή τη διαδικασία είχαν την ευκαιρία να νιώσουν την χαρά της προσφοράς, αλλά και να ζήσουν στιγμές συγκίνησης κατά τη διάρκεια παράδοσης των τροφίμων.

 

"Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας"

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου μίλησε ο γιατρός Βαγγέλης Κεραμιώτης ο οποίος τόνισε τη σημαντικότητα του φιλανθρωπικού αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην Βάρη. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως ο αγώνας δρόμου είχε φιλανθρωπικού χαρακτήρα με στόχο την συγκέντρωση τροφίμων και την διάθεσή τους στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα.

"Ο αθλητισμός είναι μία χαρά της ζωής. Αλλά και η προσφορά είναι κι αυτή είναι μία χαρά που τη βλέπω ζωγραφισμένη στα πρόσωπά σας. Επίσης με τη σειρά σας κάνατε ότι περνούσε από το χέρι σας, ώστε να προσφέρεται σ' αυτό το ίδρυμα το οποίο λειτουργεί από το 1871 ανελλιπώς. Κανείς δεν κατάφερε να πειράξει αυτό το ίδρυμα, αφού δεν το... άγγιξε ούτε ο Παγκόσμιος Πόλεμος. Από το 1871 μέχρι σήμερα το γηροκομείο προσφέρει στην κοινωνία της Σύρου, αυτό για το οποίο γνωρίζουν όλοι ότι προσφέρει. Οι σημερινές συγκυρίες είναι δύσκολες και γι' αυτό χρειάζεται εγρήγορση, όπως και βλέπω σήμερα με τις πράξεις σας. Γιατί και το ίδρυμά μας, όπως και πολλά ιδρύματα φιλανθρωπικού χαρακτήρα ή μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που είναι, έχει κι αυτό ανάγκες. Έχει ανάγκες τις οποίες ευελπιστώ να τις ξεπεράσουμε. Πολλές φορές είναι πάρα πολύ δύσκολά, αλλά νομίζω πως με την προσπάθεια που κάνουμε θα ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργήσει οι σημερινές συγκυρίες.  Σας ευχαριστώ πάρα πολύ εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, για τη μεγάλης σας προσφορά και πιστεύω πως η κίνησή σας αυτή θα βρει κι άλλους συμπαραστάτες, για να μπορέσει το ίδρυμά μας, το οποίο επαναλαμβάνω από το 1871, να μπορέσει να συνεχίσει να προσφέρει στην κοινωνία του νησιού κι όχι μόνο. Να πούμε στο σημείο αυτό πως έχουμε 51 ηλικιωμένους και είμαστε σε πλήρη ανάπτυξη με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να δεχθούμε άλλους. Έχουμε 21 άτομα μόνιμο προσωπικό  και το οποίο υπερβάλει εαυτόν για να αντιμετωπίσει αυτά τα δύσκολα προβλήματα. Πιστεύω πως θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα προβλήματα".

 

Για τις ανάγκες που έχει και χρειάζεται βοήθεια το γηροκομείο ο κ. Κεραμιώτης είπε:

"Το γηροκομείο έχει πολλές ανάγκες, αφού εκτός από τρόφιμα χρειαζόμαστε, φάρμακα και οικονομική ενίσχυση. Επίσης για εμάς σημαντικό στοιχείο είναι και ο εθελοντισμός, αφού θέλουμε ανθρώπους που να μπορούν να προσφέρουν. Όπως είπαμε και νωρίτερα το προσωπικό που έχουμε πραγματικά υπερβάλει εαυτό, για να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις καταστάσεις. Καθώς εδώ έχουμε γέροντες και γερόντισσες που άλλοι μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν κι άλλοι όχι".

"Μέσα απ' αυτή τη διαδικασία τα παιδιά έμαθαν να προσφέρουν"

Η Νηπιαγωγός Φωτεινή Παρταλά μίλησε εκ μέρους του Νηπιαγωγείου Βάρη, το οποίο και ήταν συνδιοργανωτής του "Vari Run" και μάλιστα τα παιδιά συνέβαλαν στη δημιουργία των μεταλλίων, αλλά και συμμετείχαν στους αγώνες.

 "Σημαντικό για εμάς είναι αυτό που έκαναν τα παιδιά, δηλαδή που συμμετείχαν όλα με μεγάλη χαρά, ενέργεια και κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια ώστε το αποτέλεσμα να είναι καλό. Για εμάς σημαντικό είναι ότι τα παιδιά μέσα απ' αυτή τη διαδικασία έμαθαν να προσφέρουν και την όλη εκδήλωση από την πλευρά μας την εντάξαμε στο πρόγραμμα "νοιάζομαι και δρω". Ήταν μεγάλη μας χαρά που συνεργαστήκαμε με τους δρομείς, τα παιδιά να φτιάξουν τα μετάλλια, αλλά και να συμμετάσχουμε στον αγώνα δρόμου της Βάρης. Όλα τα παιδιά ήταν πάρα πολύ ενθουσιασμένα και μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία έμαθαν πόσο σημαντικό είναι να συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις εθελοντισμού".

 "Θέλουμε να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο"

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των δρομέων Σύρου Τάκης Παπουτσάς μίλησε για την προσφορά στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα, αλλά και για τη συνέχιση της κοινωνικής δράσης των δρομέων.

"Ήταν το ελάχιστο που μπορέσαμε να κάνουμε από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε και ακούστηκε ότι υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Πιστεύω να υπάρχει συνέχεια από την Συριανή κοινωνία. Μαζί με τα παιδιά του νηπιαγωγείου Βάρης, το Πολιτιστικό Σύλλογο, τον Αλιευτικό Σύλλογο το paintball, τους τσόπερ ράιντερ, όλοι μαζί κάναμε ότι ήταν δυνατόν για να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε αυτά τα τρόφιμα, ώστε να ενισχύσουμε από την πλευρά μας το γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα".

Για το Syros Run και τη συνέχεια της κοινωνικής προσφοράς των δρομέων ο κ. Παπουτσάς είπε:

"Ο Σύλλογος δεν είναι μόνο αθλητικός είναι και πολιτιστικός, οπότε πρέπει να κάνουμε δράσεις και να είμαστε κοντά στον συνάνθρωπό μας. Τα δρομικά ζητήματα δεν τα έχουμε σε βάλει σε δεύτερη μοίρα, αντιθέτως σ' αυτά έχουμε ρίξει όλο μας το βάρος και συνδυασμό με τα κοινωνικά ζητήματα που ασπαζόμαστε καθημερινά δρούμε. Το Suros Run κι αυτό έχει φιλανθρωπικό σκοπό, αφού όλα όσα συγκεντρωθούν θα δοθούν μετά από συμβούλιο που θα κάνουμε. Σίγουρα το τραπέζι στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ θα γίνει όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Τα υπόλοιπα χρήματα τα οποία θα συγκεντρωθούν από τη συμμετοχή στον αγώνα δρόμου Syros Run θα διατεθούν σύμφωνα με τις υπάρχουσες ανάγκες. Δίπλα μας και φέτος έχουμε τον μεγάλο μας χορηγό τη Wind, αλλά τη στήριξη της Περιφέρειας μετά τις προσπάθειες που κατέβαλε ο κ. Λεονταρίτης. Φυσικά δίπλα μας είναι και ο Δήμος της Σύρου - Ερμούπολης".