Στις 10 Ιουνίου θα διεξαχθεί στην Τήνο ο αγώνας δρόμου "Tinos Running Experience 2017"

Αγώνας... θεσμός

Μετά την ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν τα τρία (3)  προηγούμενα χρόνια οι αγώνες δρόμου "Tinos Running Experience", το 2014, 2015 και 2016 και πάντα μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας της προώθησης, της ανάπτυξης και της οικονομικής ευημερίας της Τήνου, το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου διοργανώνει και φέτος το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 τους αγώνες δρόμου "4ου Tinos Running Experience 2017" σε συνεργασία με την εταιρεία "all about running".

Σκοπός και στόχος του Συλλόγου ήταν η διοργάνωση αυτή να γίνεται κάθε χρόνο και να καθιερωθεί ως ένα ετήσιο αθλητικό γεγονός για το νησί της Τήνου, προσελκύοντας αθλητές από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό καθώς  και άτομα που ασχολούνται με τον αθλητισμό, αναπτύσσοντας με αυτό τον τρόπο ένα εξίσου σημαντικό είδος τουρισμού, τον αθλητικό τουρισμό. Δίνεται έτσι η ευκαιρία σε όσους συμμετέχουν να γνωρίσουν τα πανέμορφα, γραφικά χωριά και τα αμέτρητα μουσεία, τη φύση και τις παραλίες, τον πολιτισμό και την τέχνη της Τήνου.
Σκοπός και στόχος επετεύχθη, καθώς οι αγώνες δρόμου  " Tinos Running Experience" έχουν γίνει θεσμός και έχουν καθιερωθεί ως ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, όχι μόνο για την Τήνο, αλλά και για τις Κυκλάδες γενικότερα.

Οι διαδρομές του "4ου Tinos Running Experience" είναι :
TINOS RUNNING EXPERIENCE: Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου
TINOS FUN RUN: Αγώνας δρόμου 10 χλμ.
TINOS FUN RUN: Αγώνας δρόμου 5 χλμ.
TINOS KIDS RUN: Αγώνας δρόμου 1 χλμ. για παιδιά  Χώρα Τήνου
TINOS SPECIAL RUN: Αγώνας δρόμου 100 μ. για άτομα με ειδικές ανάγκες

Ο κύριος αγώνας του προγράμματος είναι ο ημιμαραθώνιος. Η εκκίνηση θα γίνει από το υπαίθριο θεατράκι του πανέμορφου χωριού Βώλακα. Χωριό που το χαρακτηρίζει το μοναδικό τοπίο παγκόσμιας φυσικής ομορφιάς που σαγηνεύει με την ιδιομορφία του.
Η διαδρομή διασχίζει τα χωριά Σκαλάδος, Κρόκος, Κώμη και Καλλονή με τερματισμό τη Χώρα της Τήνου.
Παράλληλα με τον ημιμαραθώνιο θα πραγματοποιηθούν στη χώρα της Τήνου αγώνες 10 χλμ., 5 χλμ. και 1 χλμ. και 100 μ. με στόχο να δώσουν την ευκαιρία σε όλους τους κατοίκους του νησιού και τους επισκέπτες καθώς και σε άτομα με ειδικές ανάγκες, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο και την φυσική τους κατάσταση , να πάρουν μέρος στην μεγάλη αυτή αθλητική γιορτή.
Στο τέλος όλων των αγώνων θα πραγματοποιηθεί η απονομή των επάθλων και η τελετή λήξης των αγώνων με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό του Συλλόγου της Τήνου "Σπονδή Τηνίων" και ταυτόχρονα θα υπάρξει και ρίψη βεγγαλικών.

Το βράδυ της παραμονής των αγώνων, ημέρα Παρασκευή, διοργανώνεται το Pasta Party για τους αθλητές που θα αγωνιστούν στους αγώνες δρόμου του ημιμαραθωνίου και των "Tinos Fun Run", των 10 και 5 χιλιομέτρων.

Το Pasta Party κάθε χρόνο γίνεται και σε ένα διαφορετικό χωριό της Τήνου. Το 2014 έγινε στο χωριό Στενή, το 2015 στο χωριό Αγάπη, το 2016 στο χωριό Κώμη και το 2017 στο χωριό Φαλατάδος. Οι εκπολιτιστικοί σύλλογοι των χωριών με την πολύτιμη βοήθεια των κατοίκων και ιδιαίτερα των γυναικών μαγειρεύουν με τηνιακά προϊόντα παραδοσιακές συνταγές, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των αθλητών, προσφέρουν άφθονο ντόπιο κρασί και ρακί και ζωντανή νησιώτικη μουσική, δίνοντας τη δυνατότητα στους αθλητές και στους συνοδούς τους να γνωρίσουν τα χωριά, τη γαστρονομία, το κέφι και τη φιλοξενία της Τήνου και των κατοίκων της.

Την επόμενη των αγώνων, ημέρα Κυριακή, θα υπάρχει για τους αθλητές και τους συνοδούς τους μία προαιρετική δράση, να περπατήσουν σε ένα από τα πολλά αναγνωρισμένα μονοπάτια του νησιού, γνωρίζοντας και απολαμβάνοντας τη φύση, μέσα από ένα άλλο είδος τουρισμού που αναπτύσσεται  στην Τήνο, τον περιπατητικό τουρισμό.

Ο Εμποροεπαγγελματικός και Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου παρέχει στους αθλητές που θα πάρουν μέρος στους αγώνες και στους συνοδούς τους ειδικές τιμές σε εισιτήρια πλοίων, διαμονή, σίτιση, διασκέδαση, ενοικιαζόμενα οχήματα κ.α. Η μεταφορά των αθλητών μέσα στο νησί θα είναι δωρεάν.

 

 

Οι αγώνες που θα πραγματοποιηθούν

 

Ημιμαραθώνιος "Tinos Running Experience"

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 17:00 το απόγευμα και θα είναι συνολικής απόστασης 21,1 χιλιόμετρα. Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους σε 3 ώρες. Πέραν του χρόνου αυτού θα κινούνται στη διαδρομή με δική τους ευθύνη. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς ηλικίας άνω των 18 ετών, οι οποόοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο. Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες: έως 40 ετών, 40-49, 50-59, 60-69 και 70+.

Για να πραγματοποιηθεί βράβευση σε μία κατηγορία θα πρέπει να έχουν τερματίσει τουλάχιστον 4 δρομείς στην ίδια κατηγορία, διαφορετικά θα βραβευτεί μόνο ο πρώτης της κατηγορίας.  

 

Παράλληλοι αγώνες

"Αγώνας δρόμου 10 χιλιομέτρων"

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 17:45 και θα έχει συνολικής απόστασης 10 χιλιομέτρων". Η εκκίνηση είναι στο λιμάνι της Τήνου και ο Τερματισμός στο Βρέκαστρο - Κόνια.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς και αθλούμενοι κάθε ηλικίας άνω των 16 ετών - με την συγκατάθεση των γονιών τους όσοι είναι κάτω των 18 -, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο. Θα βραβευθούν επίσης οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης.

 

Αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων

Ο αγώνας δρόμου θα ξεκινήσει κι αυτός στις 17:45 από το λιμάνι της Τήνου και θα έχει απόσταση 5 χιλιομέτρων. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλούμενοι κάθε ηλικίας άνω των 12 ετών - με την συγκατάθεση των γονιών τους όσοι είναι κάτω των 18 - οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Σε όλους τους δρομείς που τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο. Θα βραβευτούν οι τρεις  (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης.

 

Αγώνας 1000 μέτρων για παιδιά

Η εκκίνηση στην κατηγορία αυτή θα δοθεί στις 17:15 και θα έχει συνολική απόσταση 1000 μέτρων, με εκκίνηση και τερματισμό το λιμάνι της Τήνου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παιδιά που θα έχουν γραπτή δήλωση των γονέων για τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο. Θα βραβευτούν τα τρία (3) πρώτα αγόρια και τα τρία (3) πρώτα κορίτσια των κατηγοριών. 1η με 3η Δημοτικού, 4η με 6η Δημοτικού και 1η με 3η Γυμνασίου.

 

Αγώνα 100 μέτρων για άτομα με ειδικές ανάγκες

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 17:15 και θα έχει ως εκκίνηση και τερματισμό το λιμάνι της Τήνου. Για να πάρει κάποιος θα πρέπει να υπάρχει γραπτή δήλωση του κηδεμόνα για τη συμμετοχή στον αγώνα.