7ος Ποδηλατικός Γύρου Πάρου

Ένας θεσμός που όλο... μεγαλώνει

  • Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2017 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 26 Μαΐου. 2017 - 16:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Αθλητικός Ποδηλατικός  Όμιλος Πάρου, σε συνεργασία με τον  Δήμο Πάρου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καθώς και την υποστήριξη της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π  του  Α.Μ.Ε.Σ ΝΗΡΕΑΣ  των τοπικών δημοτικών διαμερισμάτων, πολιτιστικών συλλόγων και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης - Παράρτημα Κυκλάδων, διοργανώνουν για έβδομη συνεχή χρονιά τον  Ποδηλατικό Γύρο Πάρου στις 28 Μαΐου  2017. Με συνολική απόσταση 61 χιλιομέτρων και τη διαδρομή να διέρχεται από όλα τα χωριά της Πάρου Ο Ποδηλατικός  Γύρος Πάρου, δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν με το ποδήλατό τους τις ομορφιές του Νησιού.

Όπως έχει καθιερωθεί οι ποδηλάτες θα περάσουν από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα - χωριά της Πάρου μιας και η διοργάνωση έχει σκοπό την ανάδειξη του Νησιού μας. Ο αγώνας θα ξεκινήσει από το λιμανάκι της Νάουσας στις 09:00 π.μ με κατεύθυνση την Παροικιά (μέσω Καμαρών) όπου όλα τα ποδήλατα θα κινούνται συγκεντρωμένα - ελεγχόμενα στο πλαίσιο της προ εκκίνησης. Θα διασχίσουν τον παραλιακό δρόμο από το Ξενοδοχείο ΑΡΓΩ μέχρι την Αγία Άννα και μετά το Δημαρχείο θα ξεκινήσει το αγωνιστικό μέρος κινούμενοι προς Πούντα - Βουτάκο και στη συνέχεια τη διαδρομή Αλυκή - Αγκαιριά - Άσπρο Χωριό - Δρυός - Λογαράς - Πίσω Λιβάδι - Μάρπησα - Μάρμαρα - Λεύκες - Κώστο και τερματισμό στη Νάουσα. Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους οδηγούς, που θα τύχει να κινούνται στους δρόμους την ώρα της διοργάνωσης και ζητάμε την κατανόηση τους. Ιδιαίτερη προσοχή στη περιοχή της Νάουσας όπου θα γίνεται ελεγχόμενη ροή οχημάτων από το Βενζινάδικο ΕΚΟ μέχρι το γεφύρι της Νάουσας σημείο που θα βρίσκεται ο τερματισμός, από τις ώρες 08:45 - 09:30 και από 10:30 - 12:30μ.μ.
 

Πρόγραμμα

07:30  Έναρξη λειτουργίας Γραμματείας Λιμάνι ΝΑΟΥΣΑΣ,  Παρουσίες - Παραλαβή Αριθμών & Τεχνικός Έλεγχος.

​09:00  Έναρξη ποδηλατικού γύρου.

Προεκκίνηση: 11 χλμ. (μέχρι τη  Παροικία οι συμμετέχοντες θα πηγαίνουν όλοι μαζί).

Αγωνιστικό μέρος: 50 χλμ.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Νάουσα (αφετηρία) – Παροικία – Πούντα- Βουτάκος  – Αλυκή – Αγκαιριά - Άσπρο Χωριό – Δρυός – Λογαράς – Πίσω Λιβάδι– Μάρπησσα – Μάρμαρα– Πρόδρομο -Κώστος – Υστέρνι –Νάουσα(τερματισμός).

​13:30  Βραβεύσεις νικητών


Δικαίωμα συμμετοχής στον Αγώνα Αντοχής έχουν όλοι όσοι είναι ηλικίας  15 ετών και άνω. Ο Ποδηλατικός Γύρος Πάρου με ποδήλατα δρόμου απευθύνεται σε ποδηλάτες που βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση και δεν έχει το χαρακτήρα ποδηλατοβόλτας.  

 

Κατηγορίες

ΕΦΗΒΟΙ: 15 – 18 ετών

Α1: 19 – 29 ετών

Α2: 30 – 39 ετών

Α3: 40 – 49 ετών

Α4: 50 – 59

Α5: 60 +

Γυναικών

​ 

Έπαθλα - Απονομές

Μετά την λήξη του ποδηλατικού γύρου, θα γίνουν οι απονομές σε όλες τις κατηγορίες, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα.

Οι πρώτοις κάθε κατηγορίας θα παραλάβει Κύπελλο.

Οι 6 πρώτοι του αγώνα σε κάθε κατηγορία θα  βραβευθούν(Μετάλλια οι 3 πρώτοι και έπαινο οι υπόλοιποι 3).

Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν Αναμνηστικό Δίπλωμα.

​ 

Ειδικοί κανονισμοί

​Η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική, ακόμα και στις επίσημες προπονήσεις (π.χ. ζέσταμα ή αναγνώριση διαδρομής πριν και μετά τον αγώνα), με το ποδήλατό σας και τον εξοπλισμό του να βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Όλοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να τηρούν τον Κ.Ο.Κ. (ιδιαίτερα η τήρηση της διπλής διαχωριστικής γραμμής).

Οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος στον αγώνα με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη για ενδεχόμενα ατυχήματα, φθορές ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ.