«Έκλεψε» την παράσταση η Μαρία Καβαλιέρου

Με την παρουσία δύο σπουδαίων ανθρώπων «θρύλων»  του Παγκόσμιου  αθλητισμού, του αντιπροέδρου της IAAF και κατόχου 35  καταρρίψεων παγκοσμίων  ρεκόρ στο επί κοντώ Σεργκέι Μπούμπκα και του κατόχου του ρεκόρ Ευρώπης στο μήκος Ρόμπερτ Εμιγιάν έγιναν στην Καλλιθέα οι Αγώνες αλμάτων.

Οι διοργανωτές όσο και ο Δήμος Καλλιθέας με την ευκαιρία των εγκαινίων του σταδίου τίμησαν τους δύο άνδρες για την προσφορά τους στον Παγκόσμιο  αθλητισμό και για την τιμή που τους έκαναν να βρεθούν στην Ελλάδα. Τους αγώνες παρακολούθησε και ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και φυσικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ.

Στο αγωνιστικό η 15χρονη  Μηλιά αθλήτρια του Πανναξιακού Μαρία Καβαλιέρου κατόρθωσε να κλέψει την παράσταση και να  εντυπωσιάσει για άλλη μια φορά  όχι μόνο  με την νίκη της στο αγώνισμα του άλματος σε μήκος κορασίδων αλλά για την πολύ υψηλή και εντυπωσιακή επίδοση για την ηλικία της  με 5 μέτρα και 80 εκατοστά που αποτελεί νέο  ατομικό ρεκόρ της ομάδας της Νάξου.  Η παραπάνω επίδοση είναι η καλύτερη φετινή στην Ελλάδα στην κατηγορία των Παγκορασίδων μακράν της δεύτερης και την κατατάσσει στην κορυφαία δεκάδα όλων των εποχών  (all time top – 10) στην ιστορία του αγωνίσματος  της κατηγορίας της.  Η Μαρία Καβαλιέρου πλέον απειλεί το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας παγκορασίδων  που κατέχει εδώ και 30 χρόνια η Βούλα Τσιαμήτα με  6,00μ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι την απονομή στην Κυκλαδίτισα αθλήτρια  έκανε ο ίδιος ο Ρόμπερτ Εμιγιάν ο οποίος εκφράσθηκε με τα πλέον κολακευτικά σχόλια για το ταλέντο της αθλήτριας   ενώ και κατά την διάρκεια του αγώνα την συμβούλευε και καθοδηγούσε ο ίδιος προσωπικά.