Οι δρομείς Σύρου έδωσαν βροντερό παρών στους αγώνες δρόμου που έγιναν στην Πάρο και στην Τήνου

Έκαναν καλούς χρόνους και ατομικά ρεκόρ

Σε Πάρο και Τήνο έτρεξαν οι δρομείς Σύρου, όπου συμμετείχαν στους αγώνες του δρομικού κινήματος. Στην Πάρο πραγματοποιήθηκε ο αγώνας δρόμου των 53 χιλιομέτρων και εκεί βρέθηκαν συνολικά τέσσερις αθλητές από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Ο Γιώργος Χατζαντώνης διένυσε την απόσταση σε 5:13.17, ο Σπύρος Γεράρδης έκανε τον ίδιο ακριβώς χρόνο (5:134.17), καθώς οι δύο αθλητές πέρασαν μαζί τη γραμμή του τερματισμού, ενώ ο Αγησίλαος Μακριδάκης ο οποίος ήταν στην... παρέα ολοκλήρωση την προσπάθειά του πέντε λεπτά αργότερα δηλαδή έκανε χρόνο 5:18.29. Επίσης στην Πάρο βρέθηκε και έτρεξε ο Αριστείδης Κορφιάτης, όμως ένας μυϊκός πόνος στο πόδι του στέρησε το δικαίωμα να τερματίσει. Πάντως θα πρέπει να δοθούν πολλά συγχαρητήρια στους δρομείς που παρά τον φόρτο εργασίας, ταξίδεψαν τόσο στην Πάρο όσο και στην Τήνο και πήραν μέρος σε αγώνες δρόμου. Τώρα όσον αφορά τους δρομείς του νησιού που ταξίδεψαν στο γειτονικό νησί της... Παναγίας, η αποστολή ήταν μεγαλύτερη, μιας και έφτασαν περίπου τις 20 συμμετοχές και έλαβαν μέρος τόσο στην απόσταση του ημιμαραθωνίου, όσο και των υπολοίπων αποστάσεων. Μάλιστα η Σύρος θα μπορούσε με τον Μενή να είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στην απόσταση του ημιαραθωνίου όμως ένας τραυματισμός στο πόδι τον έκανε να κατεβάσει ταχύτητα και τα τερματίσει περπατητά. Να σημειώσουμε το σημείο αυτό πως μέχρι τον τραυματισμό του ο Μενής ήταν πρώτος και μάλιστα είχε δημιουργήσει και μία ασφαλής απόσταση από τον δεύτερο. Τώρα ο Μπόλιας τερμάτισε 2ος και ανέβηκε στο βάθρο για το ασημένιο μετάλλιο και ο Ισίδωρος Παλαμάρης που κι αυτός έτρεξε την απόσταση του ημιμαραθωνίου ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στην τέταρτη θέση.

Για το "4ο Tinos Running Experience Vodafone 2017" οι διοργανωτές εξέδωσαν ανακοίνωση, όπου μέσα σ' αυτήν τονίζεται η αύξηση των συμμετοχών, αλλά και ευχαριστούν όλους όσους βοήθησαν - στήριξαν την προσπάθειά τους αυτή.

 

Η ανακοίνωση

Τα μέλη του Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου νιώθουμε πραγματικά περήφανοι για όλα αυτά που ζήσαμε αυτές τις τρεις μέρες της διοργάνωσης του  "4ου Tinos Running Experience Vodafone 2017", με το pasta party στο Φαλατάδο, με τους αγώνες δρόμου και με την πεζοπορική διαδρομή στο μονοπάτι Φαλατάδος – Βωλάξ – Καθλικάρος – Φαλατάδος μέσα από τους γρανιτένιους βράχους. Το "4ο Tinos Running Experience Vodafone 2017" είναι πλέον γεγονός για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Στους φετινούς αγώνες συμμετείχαν 800 αθλητές από την Τήνο, από πολλά μέρη της Ελλάδας καθώς και του εξωτερικού (Κύπριοι, Ιταλοί, Φιλιππινέζοι, Ολλανδοί, Άγγλοι, Βέλγοι, Γάλλοι, Γερμανοί), ξεπερνώντας τις προσδοκίες μας. Οι αφίξεις στο νησί, ήταν πολύ περισσότερες αφού οι αθλητές συνοδεύονταν από τις οικογένειές τους και τους φίλους τους.

Διοργανωτές ήταν ο Εμποροεπαγγελματικός και  Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου, με συνδιοργανωτές  την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Δήμος Τήνου.  Αθλητές, εθελοντές και χορηγοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και όλοι, με δική τους ομολογία, έμειναν και φέτος ενθουσιασμένοι και απόλυτα ικανοποιημένοι από την διοργάνωση.

Οι αγώνες και οι εκδηλώσεις που έγιναν γύρω από αυτούς στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Το Pasta Party στο χωριό Φαλατάδο, η διεξαγωγή των αγώνων και η τελετή λήξης που ακολούθησαν την επόμενη ημέρα, καθώς και η πεζοπορική διαδρομή σε ένα από τα ομορφότερα μονοπάτια του νησιού μας (Φαλατάδος – Βωλάξ – Καθλικάρος – Φαλατάδος) έδειξαν σε όλους τους αθλητές και τους συνοδούς τους τη φιλοξενία και την ομορφιά της Τήνου και των κατοίκων της.

Οι αθλητές του ημιμαραθώνιου ξεκίνησαν από το θεατράκι στο Βωλάξ, διέσχισαν το Σκαλάδο, πέρασαν από τον Κρόκο και την Περάστρα, πέρασαν μέσα από το χωριό Κώμη, διέσχισαν την Καλλονή και στη συνέχεια ακολουθώντας το οδικό δίκτυο, τερμάτισαν στη Χώρα, στην Πλατεία Παντανάσσης. Οι αθλητές που πρώτευσαν στον ημιμαραθώνιο δέχθηκαν δώρα από το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βωλάξ, τον Σύλλογο Φιλοπροόδων Φαλαταδιανών Τήνου, τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Κακιάς Σκάλας Φαλατάδου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλονής – Καρκάδου.

Οι αθλητές ομολόγησαν ότι είναι το μοναδικό μέρος όπου λαμβάνουν τόσα δώρα και ότι η φιλοξενία των Τηνιακών δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Το μετάλλιο των αγώνων είναι πιστό αντίγραφο του μεταλλίου από τα ‘’ΤΗΝΙΑ 1895’’, γεγονός για το οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Δήμο Τήνου που μας παραχώρησε την άδεια να το χρησιμοποιήσουμε.

Το μετάλλιο απεικονίζει στην μπροστινή του όψη τον δρομέα – οπλίτη και στην πίσω όψη τον Ευαγγελισμό της Παναγίας. Σήμερα σώζονται μόνο δύο αυθεντικά μετάλλια. 80 μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρόσφεραν ειδικές τιμές στην διαμονή, στην μετακίνηση, στο φαγητό, στην διασκέδαση, στα παραδοσιακά προϊόντα, στις αγορές από τα καταστήματα της τοπικής αγοράς". Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος και για τους δημοσιογράφους, αλλά και τους φωτογράφους που βρέθηκαν από την Αθήνα και την Αγγλία για να καλύψουν από κοντά τους αγώνες δρόμου.

Ετικέτες: