Η μαγεία του Αndros Trail Race

  • Πέμπτη, 20 Ιουλίου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 20 Ιουλ. 2017 - 7:42

Ένα ταξίδι στην ιστορία και στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας μέσω ενός αγώνα ορεινού τρεξίματος.

Ενός αγώνα πρόκληση για τις Κυκλάδες, αφού συνδυάζει όχι μόνο τις μεγάλες θετικές ή αρνητικές υψομετρικές κλίσεις μαζί με τις εναλλαγές στο αγωνιστικό τερέν, αλλά και το γεγονός ότι οι δρομείς τρέχουν μέσα από ένα δίκτυο παλιών μονοπατιών που καθορίζουν και τις αγωνιστικές διαδρομές.

Αυτό που καθιστά τον A.T.R. συναρπαστικό είναι όχι γιατί είναι άλλος ένας αγώνας ορεινού τρεξίματος αλλά για όλα τα στοιχεία αυτά που συνδυάζει.

Ο κάθε αθλητής έχει την ευκαιρία να αντικρίσει γραφικούς οικισμούς, καλντερίμια, πέτρινα αλώνια, εντυπωσιακές ξερολιθιές, ανεμόμυλους, νερόμυλους, πέτρινα γεφύρια, σε ένα περιβάλλον απαράμιλης ομορφιάς και κυκλαδίτικου τοπίου που εντυπωσιάζει!

Το να τρέχεις, στο μοναδικό νησί στην Ευρώπη που κατέχει ΕυρωπαΪκή Πιστοποίηση Πεζοπορικού Δικτύου , δίπλα στα πιο χαρακτηριστικά ιστορικά και εμβληματικά σημεία του, όπως το Ενετικό Κάστρο της Φανερωμένης, το Καστρομονάστηρο της Παναχράντου, τους χαρακτηριστικούς περιστεριώνες της περιοχής Κορθίου και με θέες που σου κόβουν την ανάσα, είναι κάτι παραπάνω από ένας αγώνας βουνού.

Ένας αγώνας που προκαλεί, ενθουσιάζει, αποκαλύπτει και που ενσωματώνει όλα αυτά τα πολιτιστικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Άνδρο και συνθέτουν τη μοναδική της ταυτότητα.

Ένα πάντρεμα αθλητισμού και πολιτισμού !

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του Andros Trail Race , του πρώτου αγώνα ορεινού τρεξίματος που έγινε στο νησί της Άνδρου το 2016, η διοργάνωση επιστρέφει με το 2o Andros Trail Race 2017. Αυτή τη φορά το διήμερο θα πλαισιωθεί και από άλλες παράλληλες αγωνιστικές διαδρομές 5χλμ City Trail–Run & Hike και 1.000μ για παιδιά, που θα πραγματοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή της Κοινότητας Κορθίου .

Τα βασικά αγωνίσματα των 24χλμ και 10 χλμ θα διεξαχθούν την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017, στην περιοχή Κορθίου και τους γύρω οικισμούς.

Τη διοργάνωση του αγώνα αναλαμβάνει και εφέτος η Trekking Andros & Outdoor Activities με συνδιοργανωτές την Άνδρος Κοινσεπ , το Δήμο Άνδρου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Το Andros Trail Race συμμετέχει στο Πρωτάθλημα Κυκλάδων Ορεινού Τρεξίματος Cyclades Trail Cup.

Όλοι οι αθλητές θα λάβουν αναμνηστικά μετάλλια και t-shirt του αγώνα, ενώ οι πρώτοι θα λάβουν μοναδικά έπαθλα φιλοτεχνημένα από ντόπιους καλλιτέχνες, σχεδιασμένα αποκλειστικά για τη διοργάνωση.

Ένα μεγάλος αθλητικό γεγονός ετοιμάζεται πάλι για τις Κυκλάδες.

Στόχος μας είναι αυτός ο αγώνας να γίνει ένας μεγάλος αθλητικός θεσμός που θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο, και θα αποτελέσει ένα ετήσιο ραντεβού για αθλητές απαιτήσεων, όχι μόνο Έλληνες αλλά και εξωτερικού.

 

Οι εγγραφές ανοίξαν, και φέτος εμπλουτίσαμε το Andros Trail Race με δύο παράλληλα αγωνίσματα, των 5χλμ και 1χλμ για παιδιά, που θα διεξαχθούν το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα πριν τα επίσημα και κύρια αγωνίσματα της Κύριας Μεγάλης Διαδρομής των 24χλμ και της Κύριας Μικρής Διαδρομής των 10χλμ, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 1 Οκτωβρίου.

Ευχαριστούμε τους δεκάδες αθλητές και εθελοντές που έχουν ήδη δηλώσει το ενδιαφέρον και τις συμμετοχές τους.

Χθες, Κυριακή 16 Ιουλίου, έγινε η πρώτη «βόλτα» γνωριμίας με την καινούργια διαδρομή των 5χλμ και πολλοί φίλοι ήταν μαζί μας, άλλοι για να τρέξουν και άλλοι για να περπατήσουν.

Το φετινό, καινούργιο αγώνισμα υπόσχεται μία απολαυστική αγωνιστική εμπειρία για δρομείς κάθε επιπέδου ή ενθουσιώδεις πεζοπόρους. Ένας συνδυασμός του ορεινού τρεξίματος και του τρεξίματος σε άσφαλτο, στα περίχωρα του Όρμου Κορθίου. Του δώσαμε το όνομα Run & Hike City Trail, αφού η διαδρομή μοιράζεται σε κάθε είδους τερέν - χώμα, καλντερίμι,τσιμέντο, άσφαλτο και περνά μέσα από οικισμούς και προάστιες περιοχές.

Η διαδρομή ξεκινά από την Πλατεία του ‘Ορμου Κορθίου, ακολουθεί τον παραλιακό δρόμο μέχρι το τέλος του για να ανηφορίσει σε μονοπάτι δίπλα από την γραφική εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης. Η πορεία συνεχίζει το χωματόδρομο που οδηγεί στην παραλία «Γριάς το Πήδημα» (προς την αντίθετη πλευρά) για να συναντηθεί με τον κύριο δρόμο  που οδηγεί στον πανέμορφο οικισμό του Ρωγού. Το πέρασμα μέσα από το χωριό χαρίζει όμορφες κυκλαδίτικες εικόνες αποκαλύπτοντας οικοδομήματα και αρχιτεκτονική τοπίου,  μνημεία της πολιτιστικής κουλτούρας του τόπου, περιστεριώνες, κρήνες, αρχοντόσπιτα, λουλουδιαστούς κήπους, στενά σοκάκια, ρυάκια κα. Περνάει από τη Στίβα Ρωγού και την όμορφη πηγή, ακολουθεί τον τσιμεντόδρομο δίπλα στο ποτάμι και καταλήγει στην Πλατεία του Όρμου.

Μια διαδρομή φτιαγμένη για όλους : για αυτούς που θέλουν μια μικρή προπόνηση πριν το κύριο αγώνισμά τους, την επομένη, για αυτούς που θέλουν να κάνουν μία εισαγωγή στο ορεινό τρέξιμο ή γι’αυτούς που θέλουν  απλά να την περπατήσουν.

Κόστος Συμμετοχής 5ε.

Παροχές :

·         Ψηφιακή Χρονομέτρηση.

·         Απονομή μεταλλίου σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν.

·          Τσάντα  κατά την παραλαβή του αριθμού (BIB-ID Number) με μικρές εκπλήξεις και το αναμνηστικό βραχιολάκι του αγώνα.

·         Δωρεάν συμμετοχή στο Pasta Party.

·         Συμμετοχή στην κλήρωση για δώρα .

·         Χειροποίητα έπάθλα από Ανδριώτη καλλιτέχνη για τους πρώτους τρεις νικητές άνδρες ή γυναίκες .

·         Παροχές εκπτώσεων σε ακτοπλοϊκά, διαμονή, διατροφή

 

Από τη χαρά που προσφέρουν το τρέξιμο, η επαφή με τη φύση και η ευγενής άμιλλα δε θα μπορούσαμε να εξαιρέσουμε τους μικρούς μας φίλους. Έτσι, ετοιμάσαμε φέτος  και μια junior διαδρομή 1 χλμ για όσους... εκκολαπτόμενους αθλητές θέλουν να πάρουν μια πρώτη γεύση ορεινού τρεξίματος.  Με μικρές ανηφόρες και ελάχιστα σκαλιά , όλα τα παιδιά από 6 έως 17 ετών μπορούν να έρθουν σε επαφή με το τρέξιμο!

Η διαδρομή αρχίζει και τελειώνει στην πλατεία του ‘Ορμου Κορθίου διασχίζοντας τα σοκάκια του χωριού.  Ξεκινώντας από την Πλατεία και ακολουθώντας τον πεζόδρομο της αγοράς , θα ακολουθήσει το ποτάμι του Ρωγού για μερικά μέτρα για να μπει στον οικισμό της Κοκκινιάς και να καταλήξει στην Πλατεία.

Οι γονείς των παιδιών από 6-14 οφείλουν τα τρέξουν μαζί με το παιδί τους, καθ όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Η αίτηση συμμετοχής θα γίνει από τους γονείς αναγράφοντας στην αίτηση και το όνομα του παιδιού για να παραλάβει τον αριθμό του.

Κόστος Συμμετοχής:  Δωρεάν

Παροχές :

·         Απονομή  αναμνηστικού μεταλλίου

·         Δωρεάν Συμμετοχή στο Pasta Party

·         Έπαθλα - βιβλία για το Ευγενίδειο Πλανητάριο για τους πρώτους τρεις νικητές κορίτσια και αγόρια

Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία !

Ραντεβού τέλη Σεπτέμβρη στην Άνδρο! 

Ετικέτες: