Η αλματώδης εξέλιξη του Βλαντιμίρ Ναουμένκο

  • Δευτέρα, 24 Ιουλίου, 2017 - 06:24
  • /   Eνημέρωση: 24 Ιουλ. 2017 - 14:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Άγγιξε το μετάλλιο αλλά το έχασε για λίγα εκατοστά ο Βλαντιμίρ Ναουμένκο, ο ρίπτης του Α.Ο. Μυκόνου ο οποίος σημείωσε μεγάλη πρόοδο μέσα σε μια μόνο χρονιά. Από τα 10.50 που έριχνε στη σφαίρα το 2016,  ο αθλητής της Μυκόνου ξεπέρασε τα 13.80 φέτος σε επίσημους αγώνες - στην προπόνηση έχει ξεπεράσει και τα 14.00 μέτρα - και βρέθηκε στην ελίτ των καλύτερων παμπαίδων Α΄ στο αγώνισμα.

Η σημαντική βελτίωση του οφείλεται στον προπονητή του Γιώργο Αντωνίου, τον ρίπτη του Πανελληνίου ΓΣ ο οποίος διορίστηκε ως λιμενικός στη Μύκονο και βοηθά αφιλοκερδώς το τμήμα στίβου.

Ο Αντωνίου  έχει δημιουργήσει τμήμα ρίψεων με αθλητές του συλλόγου και εκτός από τον Βλαντιμίρ Ναουμένκο στο τμήμα υπάρχουν οι Μαρίνα Ζουγανέλη (μεγάλη βελτίωση στο ακόντιο, αλλά δεν ολοκλήρωσε την αγωνιστική σεζόν), η Γαβριέλα Βίδη (θεωρείται ότι έχει προσόντα δισκοβόλου), η Φλώρα Βλασσοπούλου (έκανε ατομικό ρεκόρ στη σφαίρα κατά 3 μέτρα) και η Αγγελική Σούλα (με προσόντα για καλή σφυροβολία). Σύντομα ο Γιώργος Αντωνίου σε συνεργασία με τον Α.Ο. Μυκόνου θα δημιουργήσει τμήμα ρίψεων και για ενηλίκους ενώ η αίθουσα βαρών που ετοιμάζεται στο σύλλογο θα βοηθήσει στην αγωνιστική εξέλιξη των αθλητών

Ο Βλαντιμίρ Ναουμένκο δοκίμασε και το δίσκο, με ελάχιστες προπονήσεις στη Νάξο, καθώς στη Μύκονο δεν υπάρχει βαλβίδα δισκοβολίας ξεπέρασε το όριο για το πανελλήνιο πρωτάθλημα και έτσι πήρε μέρος και στα δύο ριπτικά αγωνίσματα.

Οι ειδικοί που είδαν τον πανύψηλο αθλητή του Α.Ο. Μυκόνου στο πρωτάθλημα εξέφρασαν την άποψη ότι πρόκειται για ένα μεγάλο ταλέντο που αν γυμναστεί με θέρμη τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστεί στις μεγαλύτερες κατηγορίες και θα βρίσκεται στο βάθρο των νικητών.