Στην Άνδρο θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ορεινού τρεξίματος Μαρία Μαλάη

"Περπάτημα ή τρέξιμο"

  • Τετάρτη, 2 Αυγούστου, 2017 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 2 Αυγ. 2017 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Το Σάββατο και την Κυριακή η Άνδρος θα φιλοξενήσει την πρωταθλήτρια ορεινού τρεξίματος, Μαρία Μαλάη. Η πρωταθλήτρια ορεινού τρεξίματος, αλλά και όλοι όσοι επιθυμούν να πάρουμε μέρος στο Andros Trail Race θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κύρια διαδρομή των 24 χιλιομέτρων. Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή ώστε οι διοργανωτές να σχεδιάσουν καλύτερα όλες τις λεπτομέρειες  για την μεταφορά όλων των συμμετεχόντων. Το κόστος συμμετοχής είναι 2ευρώ και αφορά την ενίσχυση της διοργάνωσης.

 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής

Σάββατο 5 Αυγούστου

Μονή Παναχράντου - Βραχνού 4,5χλμ - πεζοπορία περίπου 2,5ώρες - Βαθμός Δυσκολίας Μέτριος/Δύσκολος. Οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν στο Μοναστήρι στις 17:00 το απόγευμα.  

 

Κυριακή 6 Αυγούστου  

Κάστρο Κοχύλου - Κοχύλου -Όρμος Κορθίου 6χλμ - πεζοπορία περίπου 2,5 ώρες- Βαθμός Δυσκολίας Μέτριος.  Οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν στην είσοδο του χωριού Κοχύλου στις 18:00 το απόγευμα.

 

 

Λίγα λόγια για την Μαρία Μαλάη

 

Είναι από τις πιο νεαρές αθλήτριες. Ξεκίνησε το τρέξιμο στο στίβο το 2000 με τον κ. Γιώργο Ζώρζο στον ΓΑΣ Ιλισός. Έχει διακριθεί στα 3.000 μέτρα με φυσικά εμπόδια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου. Τα τελευταία χρόνια τρέχει κυρίως σε αγώνες ορεινού τρεξίματος που αποτελεί πλέον το βασικό της αγώνισμα. Το 2014 κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των γυναικών στο Πρωτάθλημα Skyrunning Greece. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Διατροφή και Διαιτολογία στο ΙΕΚ Ιπποκράτειος το 2011 και έκτοτε ασχολείται με την κατάρτιση προγραμμάτων διατροφής κυρίως σε αθλητές.

 

Η διαδρομή των 24 χιλιομέτρων

Η Μεγάλη Διαδρομή των 24 χιλιομέτρων, η εκκίνηση θα δοθεί στην Πλατεία του Όρμου Κορθίου και θα έχει κατεύθυνση προς την περιοχή του Παλαιόκαστρου και τους παραδοσιακούς οικισμούς Λαρδιά, Γιαννισαίο (Σταυρός), Περίχωρα Μέσα Βουνίου. Θα περάσει από το Κάστρο-Μονάστηρο Παναχράντου και μετά προς Βραχνού. Πριν τον οικισμό ανεβαίνει την πλαγιά της Γερακώνας για να περάσει λίγο έξω από το Έξω Βουνί και να συναντήσει την άσφαλτο στην είσοδο για το φαράγγι των Διποταμάτων, το πέτρινο τοξωτό γεφύρι, τους παλιούς νερόμυλους και το μεσαιωνικό δρόμο. Από εκεί οι αθλητές ανεβαίνουν στο Επάνω Κάστρο από την παλαιά πύλη του Κάστρου διασχίζοντας το και συνεχίζουν προς το αρχοντοχώρι Κοχύλου «κρεμασμένο» στην πλαγιά για να καταλήξουν και πάλι στον Όρμο Κορθίου. Το συνολικό μήκος της κύριας διαδρομής είναι 24 χιλιόμετρα με μέγιστη υψομετρική διαφορά τα 1585 μέτρα. Η σύσταση της διαδρομής αποτελείται από: 50% παραδοσιακά μονοπάτια, 23% πλακόστρωση οικισμών, 10% χωματόδρομο και 17% άσφαλτο.

Ετικέτες: