Στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το "Serifos Sunset Race 2017"

Διαδρομή... πρόκληση αυτή των 20 χιλιομέτρων

  • Παρασκευή, 11 Αυγούστου, 2017 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 11 Αυγ. 2017 - 16:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Οι Αθλητικές και Πολιτιστικές Εγκαταστάσεις Αθηνών Ι.Κ.Ε. σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την αιγίδα του Δήμου Σερίφου και της Τουριστικής Επιτροπής Σερίφου, διοργανώνουν τον αγώνα δρόμου με την επωνυμία Serifos Sunset Race 2017.  Το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί για πέμπτη συνεχή χρονιά στο νησί της Σερίφου το «Serifos Sunset Race» με αγώνες δρόμου 5, 10 και 20 χλμ, κολυμβητικούς αγώνες 1.000 και 3.000μ. αλλά και παιδικούς αγώνες τρεξίματος και κολύμβησης. 
Οι δρομείς των 5 και 10 χλμ. με σημείο εκκίνησης τη Βαγιά, θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν παράλληλα με τη θάλασσα περιμετρικά του κόλπου του Κουταλά διασχίζοντας τις πανέμορφες παραλίες της Βαγιάς του Γανέματος και του Κουταλά απολαμβάνοντας συγχρόνως το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της περιοχής από την μία και την άγρια ομορφιά του Κυκλαδίτικου τοπίου από την άλλη. Η απαιτητική διαδρομή των 20 χιλιομέτρων, που έχει χαρακτηριστεί από τις δυσκολότερες στην Ελλάδα, θα ξεκινήσει από το λιμάνι διασχίζοντας κατά σειρά το Λιβάδι, το Καλό Αμπέλι, τη Βαγιά, το Γάνεμα, τον Κουταλά και επιστρέφοντας για τον τερματισμό στην παραλία της Βαγιάς. 
Οι κολυμβητές των 1.000 και 3.000 μέτρων θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν σε μία μοναδική διαδρομή στον μεγάλο κόλπο του λιμανιού της Σερίφου. Οι αγώνες δρόμου και κολύμβησης διεξάγονται διαφορετική ημέρα και δίνουν τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και στα δύο αθλήματα. 
Η διοργάνωση ξεκινάει με τους παιδικούς αγώνες δρόμου το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου το πρωί στο Λιβάδι, ενώ οι μικροί μας φίλοι μπορούν να κολυμπήσουν στους παιδικούς κολυμβητικούς αγώνες την Κυριακή 3/9 στις 10:00, στην παραλία του Αυλόμωνα.

 

Απόσταση αγώνα: 20 χιλιομέτρων

Ώρα εκκίνησης: Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, 17:30 π.μ.
Σημείο εκκίνησης-τερματισμού αγώνα 20χλμ: Λιμάνι Σερίφου – Βαγιά
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι αποδέχονται πλήρως και ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής στη διοργάνωση και θα τρέξουν με δική τους ευθύνη ενώ θα πρέπει πρόσφατα να έχουν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις έτσι ώστε να έχει επιβεβαιωθεί η ικανότητά τους να λάβουν μέρος σε δρομικούς αγώνες μεγάλης απόστασης.
Ο Αγώνας έχει όριο τις 200 συμμετοχές και στην περίπτωση που συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός νωρίτερα από την Παρασκευή 25 Αυγούστου θα λήξει η περίοδος εγγραφών. 
Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη συνολική προσπάθειά τους σε 2:30 ώρες. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή. 
Η εκκίνηση δίνεται από τη νέα προβλήτα του λιμανιού, μπροστά στην αφετηρία των ΚΤΕΛ και οι δρομείς αφού διασχίσουν το Λιβάδι κατευθύνονται προς τη νότια μεριά του νησιού περνώντας τους κόλπους Καλό Αμπέλι (2οχλμ), Βαγιά (6ο χλμ), Γάνεμα (7ο χλμ) και Κουταλά (8ο χλμ) και κάνουν αναστροφή στο σημείο Άσπρος Κάβος (12.5οχλμ). Με τερματισμό στην παραλία της Βαγιάς . 
Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί νερού σε τέσσερα σημεία και στον τερματισμό. 

Κόστος Συμμετοχής: 12 € (περιλαμβάνει τεχνικό T-Shirt, αναμνηστικό μετάλλιο, ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αριθμό συμμετοχής, τροφοδοσία κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα, υγειονομική κάλυψη).   

Απόσταση αγώνα: 5χλμ και 10 χλμ. 

Ώρα εκκίνησης: Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, 18:00 π.μ. 
Σημείο εκκίνησης-τερματισμού: Βαγιά 
Η διαδρομή του αγώνα των 5 χιλιομέτρων εκτείνεται στη Νότια πλευρά του νησιού και καταγράφεται ως εξής: Η εκκίνηση δίνεται από τη θέση Βαγιά στο σημείο που διασταυρώνεται o περιφερειακός δρόμος με τον δρόμο προς την παραλία της Βαγιάς. Οι δρομείς κατευθύνονται προς το Γάνεμα και αφού διανύσουν απόσταση 2.350 μέτρων, στην αρχή του κόλπου του Κουταλά κάνουν αναστροφή, διασχίζουν αντίθετα την ίδια διαδρομή περνάνε από το σημείο εκκίνησης και τερματίζουν στην παραλία της Βαγιάς. 
Στα 10 χιλιόμετρα: Η εκκίνηση δίνεται από τη θέση Βαγιά στο σημείο που διασταυρώνεται o περιφερειακός δρόμος με τον δρόμο προς την παραλία της Βαγιάς. Οι δρομείς αφού διανύσουν απόσταση 5.000 μέτρων και περάσουν τους πανέμορφους κόλπους του Γανέματος και του Κουταλά κάνουν αναστροφή στο σημείο Άσπρος Κάβος και διανύουν αντίθετα την ίδια διαδρομή. Επιστρέφουν στο σημείο εκκίνησης και τερματίζουν στην παραλία της Βαγιάς. 
Κόστος Συμμετοχής: 8€ για τα 5χλμ και 10€ για τα 10χλμ (περιλαμβάνει τεχνικό T-Shirt, αναμνηστικό μετάλλιο, ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αριθμό συμμετοχής, τροφοδοσία κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα, υγειονομική κάλυψη).  

Απόσταση αγώνων κολύμβησης: 1χλμ και 3 χλμ. 
Ώρα εκκίνησης: Κυριακή 3 Αυγούστου, 10:30 π.μ. 
Σημείο εκκίνησης-τερματισμού αγώνων: Λιβάδι, παραλία Αυλόμωνα 
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι αποδέχονται πλήρως και ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής στη διοργάνωση και θα κολυμπήσουν με δική τους ευθύνη ενώ θα πρέπει πρόσφατα να έχουν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις έτσι ώστε να έχει επιβεβαιωθεί η ικανότητά τους να λάβουν μέρος σε κολυμβητικούς αγώνες μεγάλης απόστασης. 
Ο κάθε αγώνας έχει όριο τις 150 συμμετοχές και στην περίπτωση που συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός νωρίτερα από την Παρασκευή 25 Αυγούστου θα λήξει η περίοδος εγγραφών. 
Εκκίνηση από την παραλία του Αυλόμωνα. Οι κολυμβητές θα κολυμπήσουν ένα ολυμπιακό τρίγωνο 1 χιλιομέτρου εντός του κόλπου του Λιβαδιού. 

Στον αγώνα τον 3 χιλιομέτρων οι κολυμβητές θα επαναλάβουν τη διαδρομή του 1χλμ τρεις φορές, τερματίζοντας στην παραλία. 

Παιδιά που γυμνάζονται σε κολυμβητήρια μπορούν να συμμετέχουν στον αγώνα των 1000 μέτρων μόνο με υπογραφή κηδεμόνα. 
Όσοι φορέσουν στολή δεν θα είναι στη γενική κατάταξη αλλά σε ξεχωριστή κατάταξη όπου και θα γίνει ξεχωριστή βράβευση (με ελάχιστο αριθμό 10 συμμετέχοντες). Επιτρέπεται να φορέσετε στολές μόνο εάν το έχετε δηλώσει στην γραμματεία κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής. 
Κόστος Συμμετοχής: 8€ για το 1χλμ και 10€ για τα 3χλμ (περιλαμβάνει σκουφάκι, αναμνηστικό μετάλλιο, ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αριθμό συμμετοχής, τροφοδοσία μετά τον αγώνα, υγειονομική κάλυψη). Προσφέρετε έκπτωση 50% στους αγώνες κολύμβησης για όσους συνδυάσουν δύο αθλήματα.  

Στους αγώνες μπορούν να πάρουν μέρος 
Στους αγώνες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι ανεξαιρέτως, αθλητές, αθλούμενοι και απλοί πολίτες ανεξαρτήτου επιπέδου φυσικής κατάστασης. 
Η εγγραφή θα θεωρείται ολοκληρωμένη εφόσον έχει πραγματοποιηθεί τόσο η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής όσο και η πληρωμή του αντίστοιχου κόστους. Τα τραπεζικά ή άλλα έξοδα επιβαρύνουν τον συμμετέχοντα. 
Η πληρωμή του κόστους συμμετοχής θα πρέπει να γίνεται εντός 10 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία δήλωσης διαφορετικά η εγγραφή θα θεωρείται άκυρη. 
Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι προσωπικές και δεν μεταφέρονται σε τρίτους σε καμία φάση της περιόδου εγγραφών. 
Σε περίπτωση που διαπιστωθεί χρήση του πακέτου συμμετοχής από άλλο δρομέα από αυτόν στον οποίο ανήκει αυτός θα ακυρώνεται. 
Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα αλλαγής των όρων συμμετοχής αφού προβούν στην σχετική ανακοίνωση. 
Ο αγώνας θα γίνει με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Αγώνας 500 και 1χλμ. για παιδιά 

Ώρα εκκίνησης: Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, 11:00 π.μ. 

Σημείο εκκίνησης-τερματισμού παιδικών αγώνων: Λιβάδι Σερίφου 
Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά ηλικίας μέχρι και 12 ετών , τα οποία θα τρέξουν με την ευθύνη των κηδεμόνων τους και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Η δήλωση συμμετοχής για τα παιδιά πρέπει να υπογράφεται από τον κηδεμόνα τους, διαφορετικά (σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής) θα πρέπει να παρευρεθεί ο κηδεμόνας κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.   
Αγώνας κολύμβησης 100 και 300μ. για παιδιά 
Ώρα εκκίνησης: Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, 9:30 π.μ. 
Σημείο εκκίνησης-τερματισμού παιδικών αγώνων: Λιβάδι, παραλία Αυλόμωνα 
Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά ηλικίας μέχρι και 12 ετών , τα οποία θα κολυμπήσουν με την ευθύνη των κηδεμόνων τους και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Η δήλωση συμμετοχής για τα παιδιά πρέπει να υπογράφεται από τον κηδεμόνα τους, διαφορετικά (σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής) θα πρέπει να παρευρεθεί ο κηδεμόνας κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.