Νέες επιτυχίες για τους αθλητές του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Ρόδο και στους αγώνες Drag Wars 7

Ρούσσος και Δάσκος ανέβηκαν στο... βάθρο

Από τον έναν αγώνα στον άλλο πηγαίνουν οι αθλητές του Συλλόγου Μοτοσικλετιστών Σύρου, οι οποίοι βρέθηκαν στην Ρόδο και συμμετείχαν στο 7ο Drag Wars. Στους αγώνες πήραν μέρος αθλητές από την Σύρο και έτρεξαν στην κατηγορία mini pro. Θα πρέπει στο σημείο αυτό να τονιστεί πως το άθλημα αυτό όχι μόνο είναι απαιτητικό, αλλά και δαπανηρό. Ιδιαίτερα οι αθλητές που δεν έχουν σπόνσορες, χρειάζεται να βάζουν το χέρι βαθιά μέσα στην... τσέπη, ώστε να κάνουν τις μηχανές τους ανταγωνιστικές, αλλά και να φτάσουν στο επίπεδο των ομάδων που έχουν από πίσω τους όχι μόνο σπόνσορες, αλλά και ολόκληρα επιτελεία.

Η προσπάθεια των Συριανών ήταν και στον αγώνα αυτόν αξιόλογη, αφού έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και μάλιστα κατάφεραν να διακριθούν. Ο Γιάννης Ρούσσος ο οποίος έτρεξε για πρώτη φορά και πήρε τις πρώτες τους εμπειρίες από τους αγώνες της Ρόδου, ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία mini pro. επίσης πολύ καλή παρουσία είχε και ο Νίκος Καριοφυλλίδης ο οποίος τερμάτισε στην 4η θέση στη σχετική κατηγορία.

Επίσης ο Στάθης Δάσκος πήρε μέρος στην κατηγορία Street 1 και κατέλαβε την 3η θέση. Μηχανικός αποστολής ήταν ο Ζαννής Γούτης ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα ώστε οι αθλητές από τη Σύρο να επιστρέψουν στην βάση τους με πολλές επιτυχίες.

Θα πρέπει ακόμη να τονίσουμε στο σημείο αυτό πως η πίστα που πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες δεν ήταν και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση αφού δεν είχε την σωστή πρόσφυση, αλλά και οι καιρός δεν βοήθησε αρκετά μιας και οι άνεμοι είχαν αντίθετη φορά.

Ακόμη την αποστολή στη Ρόδο ακολούθησαν οι: Κώστας Γρυπάρης, Σωτήρης Περτέσης και Γιώργος Γούτης. Ο τελευταίος μάλιστα μίλησε στην "Κοινή Γνώμη" για την πάρα πολύ εμφάνιση των αθλητών από τη Σύρο και την μεγάλη προσπάθεια που χρειάστηκε να καταβάλουν ώστε να έρθουν οι διακρίσεις. "Ο Μηχανοκίνητος αθλητισμός στην Ελλάδα είναι ακόμη ζωντανός. Στους αγώνες της Ρόδου είδαμε τους διοργανωτές να έχουν μεγάλη στήριξη από τους τοπικού φορείς, δηλαδή, Δήμος και Περιφέρεια. Από την πλευρά μας ευελπιστούμε να δούμε και εδώ στη Σύρο κάποιους αγώνες, όπως άλλωστε πραγματοποιούνταν στο παρελθόν. Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι αυτό, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όλους όσους θέλουν να αγωνισθούν να λάβουν μέρος. Οι αγώνες όπως είδαμε και στη Ρόδο, τραβούν την προσοχή του κόσμου και είναι δίπλα στις προσπάθειες των αθλητών. Η Ρόδος μέσα από τον αγώνα αυτόν κέρδισε και διαφήμιση, αλλά και έσοδα, αφού πολλοί ήταν αυτοί που ταξίδεψαν στο νησί για τη διοργάνωση. Στο αγωνιστικό σκέλος είχαμε κάποια θέματα, καθώς η πρόσφυση δεν ήταν καλή με αποτέλεσμα να μην αποδίδουν όπως θα έπρεπε τα ελαστικά των μηχανών. Παρόλα αυτά καταφέραμε να φέρουμε στο νησί μας νέες επιτυχίες, αφού ο Γιάννης Ρούσσος κατέλαβε στη mini pro τη 2η θέση, την 4η με τον Νίκο Καριοφυλλίδη και στη street 1 πήραμε την 3η.  

Οι επιτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη

Οι αθλητές του Συλλόγου Μοτοσικλετιστών Σύρου επέστρεψαν στην βάσης τους έπειτα την συμμετοχής τους στον 3ο Αγώνα Motocross. Οι εμπειρίες... πολλές καθώς οι αθλητές από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είχαν την ευκαιρία να αγωνισθούν σύμφωνα με τα λεγόμενά τους σε μία πάρα πολύ καλή πίστα, όπως είναι αυτή της Μεγαλοπόλεως. Οι διακρίσεις για τους Συριανούς ήταν πολλές, καθώς το επίπεδό τους ανεβαίνει συνεχώς και τα αποτελέσματα το αποδεικνύουν.

Στον αγώνα motocross στην πίστα της Μεγαλοπόλεως πήραν μέρος έξι Συριανοί Αθλητές οι οποία έδωσαν όπως πάντα τον καλύτερό τους εαυτό.

Στην κατηγορία ΜΧ1 ο Δημήτρης Λυγνός, στο Α' σκέλος μετά από μια σύγκρουση που είχε με συναθλητή του κατάφερε να τερματίσει στην 11η θέση και στο Β'  πήρε την 9η. Η τελική βαθμολογική θέση του Λυγνού ήταν η 9η.

Ο Χριστόφορος Αρβανίτης στο Α' σκέλος τερμάτισε στην 16η θέση, ενώ στο Β' ανέβηκε μία θέση και πήρε την 15η.  Ο Αρβανίτης μετά από μία συνολική καλή προσπάθεια κατέλαβε την 14η θέση.

Στην κατηγορία Open ο Σταύρος Ροσσολάτος έκανε έναν πολύ δυνατό αγώνα στο Α 'σκέλος και πήρε την 4η θέση, ενώ στο δεύτερο την 3η. Η πολύ καλή παρουσία του Ροσσολάτου του έδωσε ακόμη ένα μετάλλιο σε αγώνα με την 4η θέση στον βαθμολογικό πίνακα.

Ο Ερρίκος Βουτσίνος στο Α' σκέλος  κατέλαβε την 22η θέση, ενώ στο δεύτερο την 18η. Η τελική θέση του Βουτσίνου ήταν η 19η.

Ακόμη, με τον Σύλλογο της Σύρου έτρεξαν και δύο από την γειτονική Μύκονο.

Στην κατηγορία ΜΧ2 πήρε μέρος ο Μιχάλης Παπουτσας,  ο οποίος μετά από μηχανική βλάβη δεν κατάφερε να αγωνιστεί.

Στην μικρή κατηγορία ΜΧ65, ο μικρός αθλητής του Συλλόγου κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις, όπου στο Α' σκέλος πήρε την 2η θέση και στο δεύτερο την 1η. Ο νεαρός αναβάτης κατέλαβε στην κατηγορία του την 1η θέσης.

Τέλος, η διοίκηση του Συλλόγου Μοτοσικλετιστών Σύρου μετά το τέλος συνεχάρη τους αθλητές για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν, αλλά και για τις επιτυχίες που έφεραν στο νησί.