Ο Σύλλογος Δρομέων Σύρου έκοψε την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα του, μέσα σε μία κατάμεστη αίθουσα

Μεγάλο το έργο του

  • Τρίτη, 16 Ιανουαρίου, 2018 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 16 Ιαν. 2018 - 21:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Δρομέων Σύρου, σε γνωστή καφετέρια της Ερμούπολης. Η αίθουσα για πρώτη φορά ήταν ασφυκτικά γεμάτη, δείγμα του πόσο πετυχημένο είναι το έργο των δρομέων, που συνεχώς οι φίλοι του Συλλόγου αυξάνονται. Οι δρομείς Σύρου να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως όχι μόνο δεν ζητούν, αλλά προσφέρουν πάρα πολλά σε τοπικό επίπεδο, τόσο με τους αγώνες δρόμου, όσο και τις φιλανθρωπικές κινήσεις που κάνουν. Το 2017 για τους δρομείς ήταν ένας χρόνος γεμάτος δραστηριότητες, με την μία να είναι καλύτερη από την άλλη. Η κορύφωση βέβαια των αθλητικών δραστηριοτήτων του συλλόγου ήταν τον Ιούνιο το Σαββατοκύριακο του Αγίου Πνεύματος με την διοργάνωση του Syros Run. Η Σύρος, αλλά και πολλοί φίλοι του δρομικού κινήματος έδωσαν το παρών, με τους δρόμους του νησιού και ιδιαίτερα της παραλίας της Ερμούπολης να είναι γεμάτη από χαμογελαστά πρόσωπα, μικρών και μεγάλων. Η διοργάνωση αυτή χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει και φαίνεται πως δεν υπάρχει… ταβάνι στην επιτυχία. Από εκεί και πέρα πραγματοποιήθηκαν δρομικές εκδηλώσεις κυρίως για φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπου αντί για χρήματα κατά την εγγραφή συμμετοχής, ο ενδιαφερόμενος πήγαινε τρόφιμα. Τρόφιμα τα οποία διατέθηκαν σα Γηροκομεία της Σύρου.

Τώρα, όσον αφορά την εκδήλωση κοπής της πίτας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης (Τάκης) Παπουτσάς μίλησε αρχικά και ευχαρίστησε όλους όσους έδωσαν το παρών. Από την πλευρά του Δήμου το παρών έδωσε ο πρόεδρος της επιτροπής αθλητισμού Γουλιέλμος Πρίντεζης και ο Αντιδήμαρχος κ. Βακόνδιος. Ενώ, στην εκδήλωση ήταν και ο κ. Χρυσαφίδης. Ο κ. Παπουτσάς κατά τον σύντομο χαιρετισμό τους αναφέρθηκες στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2017 και σε όλα όσα πέτυχαν οι δρομείς. Ο πρόεδρος του Συλλόγου ευχήθηκε για το 2018 να δρομολογηθούν τα έργα αποκατάστασης του σταδίου – προπονητηρίου στα Πευκάκια, κι επιτέλους οι αθλητές του κλασσικού αθλητισμού να αποκτήσουν το δικό τους… σπίτι. Για το θέμα αυτό μίλησαν και οι κ.κ. Πρίντεζης και Βακόνδιος κατά τον σύντομο χαιρετισμό τους, όπου και τόνισαν πως προχωρά το θέμα και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρχουν θετικές εξελίξεις.

Τέλος, οι δρομείς Σύρπυ βράβευσαν δύο αθλητές που μόνο φωτεινό παράδειγμα μπορεί να είναι. Οι δρομείς έδωσαν τημιτική πλακέτα στον 87χρονο κ. Γιώργο Λαγογιάννη ο οποίος σε κάθε αθλητική δραστηριότητα δίνει βροντερό παρών, συμμετέχει και μάλιστα τερματίζει σε πολύ καλούς χρόνους. Ο κ. Λαγογιάννης είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση, αφού μας διδάσκει τον αθλητισμό και πως πάντα πρέπει να είμαστε κοντά και να προπονούμε το σώματα μας και το μυαλό μας.

Ο δεύτερος αθλητής ο οποίος βραβεύτηκε ήταν ο Νίκος Ρούσσος, ο οποίος παρά τις σωματικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, πάντα δίνει το παράδειγμα θέλησης και επιμονής. Ο Νίκος Ρούσσος μπορεί να δέχθηκε ένα γερό πλήγμα, όμως δεν το έβαλε κάτω, συνεχίζει τη ζωή του, έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά και είναι ο μεγάλος νικητής της ζωής.

Τέλος, στην πίτα που υπήρχε, οι δρομείς είχαν τοποθετήσει δύο φλουριά, με τον μικρό Ανδρέα Μαυράκη να είναι ένας από τους τυχερούς της ημέρας.