Περισσότεροι από 400 αθλητές πήραν μέρος στους αγώνες δρόμου της Βάρης, με τους διοργανωτές να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό

«Vari run» ένας αγώνας που γίνεται… θεσμός

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε μία ακόμη δρομική διοργάνωση, αφού μικροί και μεγάλοι έδωσαν βροντερό παρών στο «Vari Run», με τον καιρό να είναι σύμμαχος των διοργανωτών. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως οι εγγραφές ουσιαστικά είχαν κλείσει νωρίτερα, όμως οι διοργανωτές έδωσαν το… πράσινο φως σε όλους όσους αποφάσισαν την τελευταία στιγμή να δηλώσουν συμμετοχή. Περισσότεροι από 400 αθλητές μικροί και μεγάλοι έτρεξαν στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν. Οι μεγάλοι σε ηλικία έτρεξαν στα τρία (3) και έξι (6) χιλιόμετρα, ενώ οι μικροί.. αθλητές πήραν μέρος στις αποστάσεις που των εξακοσίων (600), τετρακοσίων (400) διακοσίων (200) και εκατό (100) μέτρων. Στον αγώνα της Βάρης πήρε μέρος στα τρία (3) χιλιόμετρα –όπως συμβαίνει σε όλους τους δρομικούς αγώνες - ο 80χρονος κ. Λαγογιάννης, στέλνοντας για μία ακόμη χρονιά το μήνυμα πως ο αθλητισμός δεν έχει… όριο ηλικίας. Παρά το γεγονός πως τις τελευταίες ημέρες ο 80χρονος αθλητής δεν αισθανόταν καλά πήρε μέρος στον αγώνα και τερμάτισε μάλιστα κάνοντας και πάρα πολύ καλό χρόνο.

Κατά τη διάρκεια του τερματισμού ο κ. Λαγογιάννης χειροκροτήθηκε από όλους όσους ήταν στην παραλία της Βάρης, αφού η προσπάθεια που κατέβαλε ήταν συγκινητική.

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου της Βάρης για μία ακόμη φορά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, αφού δημιούργησαν τα μετάλλια που μοιράστηκαν σε όλους όσους έλαβαν μέρος.

Τέλος, επόμενος αγώνας είναι στις 22 Απριλίου στην παραλία του Φοίνικα και το «Foinikas Run».

 

Στην παραλία της Βάρης βρέθηκε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος από την συμμετοχή, αλλά και τη διοργάνωση γενικότερα. «Όπως είδαμε για μία ακόμη χρονιά, υπάρχει πολύς κόσμος, κέφι ενθουσιασμός και το Vari Run βλέπουμε ότι καθιερώνεται στη συνείδηση του κόσμου. Ο καιρός βοήθησε, έχει ήλιο και τα χαμόγελα όλων είναι ζωγραφισμένα στα πρόσωπα τόσο των αθλητών, μικρών και μεγάλων που θα πάρουν μέρος στους αγώνες, αλλά και των ανθρώπων που υπέρβαλαν εαυτό ώστε η διοργάνωση αυτή να στεφθεί με επιτυχία. Θέλω να ευχαριστήσω τους δρομείς Σύρου, όλους όσους συνέβαλαν και με όποιον τρόπο μπορούσαν για να στεφθεί με επιτυχία αυτός ο αγώνας. Στον κόσμο που δήλωσε παρών στην εκδήλωση, μικροί και μεγάλη ήρθαν στην Βάρη για να τρέξουν. Περνάμε μηνύματα μέσα απ’ αυτές τις προσπάθειες, δηλαδή πως ο αθλητισμός ενώνει, μπορεί και πρέπει να αποτελεί στάσης ζωής και άρα όλες αυτές οι εκδηλώσεις θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Ευχαριστούμε πρωτίστως τους δρομείς Σύρου και όλους όσους συνέδραμαν, χορηγούς, εθελοντές υποστηρικτές, τον Δήμο και όλους ήταν δίπλα στη διοργάνωση αυτή. Όλα τα δρομικά γεγονότα όπως το Syros Run κάθε χρόνος που περνά κερδίζουν έδαφος, καθιερώνονται στην συνείδηση μας ως γεγονότα που ξεπερνούν τα σύνορα του νησιού μας και ακούγονται παντού».

Ο πρόεδρος των Δρομέων Σύρου Τάκης Παπουτσάς μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για τον αγώνα στην παραλία της Βάρης: «Για ακόμη μία χρονιά ο αγώνας αυτός στέφεται με επιτυχία, αφού οι θέσεις που είχαμε θέσει ως στόχο έχουν καλυφτεί. Ο κόσμος της Σύρου έχει δείξει πως είναι πάντα δίπλα στους δρομικούς αγώνας και μαζί μας σήμερα είχαμε και τον καιρό ο οποίος ήταν σύμμαχός μας. Θα πρέπει στο σημείο αυτό να τονίζω πως είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί ένας χώρος άθλησης των παιδιών, κυρίως των μικρών αθλητών».

Ο πρόεδρος της επιτροπής αθλητισμούς Γουλιέλμος Πρίντεζης , όχι μόνο μίλησε για την δρομική αυτή διοργάνωση, αλλά πήρε και μέρος και έτρεξε στα τρία χιλιόμετρα. «Το Vari Run πλέον έχει γίνει θεσμός καθώς πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Όπως πέρσι έτσι και φέτος βλέπουμε πως ο αγώνας αυτός στέφεται με μεγάλη επιτυχία. Είναι μεγάλη μας χαρά να βλέπουμε τον κόσμο να συμμετέχει, να βγαίνει στους δρόμους και να τρέχει, αγωνιζόμαστε σ’ αυτές τις διοργανώσεις. Για δεύτερη χρονιά ο κόσμος δηλώνει παρών, έτρεξαν μικροί και μεγάλοι και όλοι έμειναν ευχαριστημένοι από την διοργάνωση αυτή. Θα πρέπει να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά του Νηπιαγωγείου της Βάρης για όλα όσα έχουν δημιουργήσει. Ο καιρός βοήθησε από την πλευρά του και ο κόσμος βρέθηκε στην Βάρη για το Vari Run. Ευχαριστούμε τους δρομείς Σύρου που μαζί με τον Δήμο έχουν καταφέρει να διοργανώσουν ένα πάρα πολύ καλό αγώνα. Εύχομαι την επόμενη χρονιά ο αγώνας αυτός να είναι ακόμη μεγαλύτερος, μιας και έχει γίνει θεσμός».