Μικροί και μεγάλοι ετοιμάζονται να τρέξουν στο 3ο Syros Run

Πολλές εκπλήξεις και αλλαγές στη διαδρομή

Οι δρομείς Σύρου παρουσίασαν σε γνωστή καφετέρια της Παραλίας την μεγαλύτερη δρομική εκδήλωση του νομού. Μία διοργάνωση θεσμός καθώς το Syros Run πραγματοποιείται για 3η συνεχή χρονιά και οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν κάθε προσδοκία. Μικροί και μεγάλοι προετοιμάζονται για την μεγαλύτερη δρομική εκδήλωση  του νησιού, καθώς οι διοργανωτές έχουν εντάξει αγώνες όπως των 2,5, 5 και 10 χιλιομέτρων. Η φετινή διαδρομή σύμφωνα και με τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσης παρουσίασης της εκδήλωσης θα έχει κάποιες διαφοροποιήσεις, ώστε να είναι πιο ασφαλής, αλλά και πιο απολαυστική στους αθλητές που θα πάρουν μέρος.

Ο πρόεδρος των δρομέων Σύρου Τάκης Παπουτσάς κατά το σύντομο χαιρετισμό του στην επίσημη παρουσία του αγώνα δρόμου «Syros Run» είπε: «Το Syros run είναι μία διοργάνωση η οποία πλέον έχει γίνει θεσμός. Είναι η 3η συνεχή χρονιά που πραγματοποιείται και πατάμε πάνω σε μία πολύ καλή βάση στην οποία έχει μπει από τις δύο προηγούμενες εκδηλώσεις. Όπως γνωρίζουμε όλοι είναι ένας αγώνας για το νησί μας  και φέτος έχουμε προσπαθήσει να το δώσουμε την ανάλογη αίγλη και σκοπός μας είναι να συμμετάσχουν όλοι οι πολίτες, όλων των ηλικιών. Αυτό άλλωστε έχει συμβεί και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και όλους του παράλληλους αγώνες που πραγματοποιήσαμε στα χωριά. Ο Σύλλογός μας όπως άλλωστε και οι περισσότεροι σύλλογοι είναι μία ομάδα αθλητών που στόχος και σκοπός μας είναι η μετάδοση του αθλητικού ιδεώδες. Διοργανώνουμε για μία ακόμη μία χρονιά την μεγαλύτερη δρομική διοργάνωση στον νομό και φυσικά έχει την στήριξη όλης της τοπικής κοινωνίας. Οι τοπικές επιχειρήσεις είναι δίπλα μας και εμείς από την πλευρά μας ευχόμαστε στην προσπάθειά μας αυτή να έρθουν κι άλλου κοντά μας». Στη συνέχεια ο κ. Παπουτσάς αναφέρθηκε και στο καινούργιο λογότυπο του Syros Run, αλλά και για τα μετάλλια στα οποία θα δοθούν στον κόσμο για πρώτη φορά. Όπως επίσης η διοργάνωση θα έχει και νέο μπλουζάκι το οποίο θα δοθεί στους αθλητές που θα τρέξουν στο Syros run.

Στην συνέχεια ο Ισίδωρος Παλαμάρης αναφέρθηκε στη διαδρομή του αγώνα που έχουν γίνει κάποιες αλλαγές. «Κάναμε κάποιες αλλαγές μικρές βέβαια στη διαδρομή, ώστε ο αγώνας να είναι πιο ασφαλής, αλλά και οι αθλητές να απολαύσουν περισσότερο τη διαδρομή. Έχει δυσκολέψει ελάχιστα, αλλά και επίσης υπάρχουν και 1-2 σημεία που είναι πιο εύκολα. Φέτος η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι σε διαφορετικά σημεία. Η Εκκίνηση θα δοθεί στη διασταύρωση Παπαδάκη και Βενιζέλου, οι αθλητές θα διανύσουν όλη την Σταματίου Προΐου, στο ύψος του ΙΚΑ οι αθλητές θα κόψουν αριστερά προς την Πυροσβεστική και στη συνέχεια θα τρέξει στην παραλία, θα περάσει από νησάκι και θα πάει στη συνέχει προς το σημείο του τερματισμού. Αυτή η διαδρομή είναι 2,5 χιλιόμετρα. Οι αθλητές που θα τρέξουν στις μεγαλύτερες αποστάσεις, ανάλογα τη διαδρομή θα κάνουν και τους γύρους που απαιτούνται. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχουν τσεκ πόιντ για να μπορούν οι αθλητές να μαθαίνουν αν κάνουν τη σωστή διαδρομή και έγινε κάποιο λάθος. Η διαδρομή θα είναι πιο άνετη και όλοι οι αθλητές θα απολαύσουν τον αγώνα».

 

Ο πρόεδρος της επιτροπής αθλητισμού Γουλιέλμος Πρίντεζης αναφέρθηκε στον αγώνα: «Χαιρόμαστε που για ακόμη μια χρονιά ο Δήμος συμβάλει τα μέγιστα σ’ αυτή τη σπουδαία αθλητική διοργάνωση. Είναι πράγματι η μεγαλύτερη δρομική διοργάνωση στον νομό μας και μαζί με κάποιες άλλες εκδηλώσεις έχουν δώσει μία μεγαλύτερη αίγλη στο νησί μας. Το Syros Run είναι μία μεγάλη γιορτή για το νησί μας καθώς αθλητές και απλοί πολίτες λαμβάνουν μέρος στους αγώνες κι αυτός άλλωστε είναι ο στόχος των δρομέων. Η εκδήλωση θέλει να δώσει την ευκαιρία σε όλους τα τρέξουν και να βγάλουν τον κόσμο από το σπίτι. Από εκεί και πέρα θα ήθελα με την ευκαιρία που μου δίνεται να σας πω, πως σύντομα θα έχουμε ευχάριστες εξελίξεις με το θέμα των Πευκακίων και μάλιστα θα υπάρξουν και οι ακόλουθες ανακοινώσεις. Είναι ένα θέμα που μας ενδιαφέρει όλους. Είμαστε σε επαφή με τον ΣΕΓΑΣ ώστε την επόμενη χρονιά να αναλάβουμε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση».