Syros Run η μεγαλύτερη δρομική διοργάνωση των Κυκλάδων

Πάνω από 1600 αθλητές στην παραλία της Ερμούπολης

Ο μεγαλύτερος δρομικός αγώνας των Κυκλάδων πλέον ανήκει στο παρελθόν. Το Syros Run…3 ολοκληρώθηκε γνωρίζοντας μία ακόμη τεράστια επιτυχία, καθώς περισσότεροι από 1650 αθλητές όλων των ηλικιών έλαβαν μέρος.

Δημοσιεύτηκε από Κοινή Γνώμη στις Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018

Η παραλία της Ερμούπολης γέμισε με χαρούμε πρόσωπα, και ιδιαίτερα η παρουσία των μικρών αθλητών, έδωσε μία ακόμη πιο ευχάριστη νότα στην διοργάνωση. Η Σύρος… έδωσε βροντερό παρών, αφού πλέον έχει περάσει ο αγώνας αυτός στη συνείδηση του κόσμου και όλοι περιμένουν πλέον την επόμενη διοργάνωση. Επιπλέον, σύμφωνα με τα όσα μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά, περισσότεροι από 400 αθλητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας ήρθαν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων για να λάβουν μέρος σε αυτό το μεγάλο δρομικό γεγονός.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Syros Run

Δημοσιεύτηκε από Κοινή Γνώμη στις Κυριακή, 27 Μαΐου 2018

Το Syros Run, έχει μπει πλέον για τα καλά στις ζωές μας, αφού οι διοργανωτές και κυρίως οι δρομείς Σύρου, έχουν ήδη ξεκινήσει σκέψεις για την επόμενη διοργάνωση. Ίσως το καλοκαίρι του 2019 να υπάρχουν κάποιες τροποποιήσεις όσον αφορά την διαδρομή, καθώς υπάρχουν σκέψεις να φτάνουν οι δρομείς μέχρι το «εργοστάσιο της ΔΕΗ» και να επιστρέφουν. Όλα αυτά βέβαια είναι πολύ νωρίς για να τα δούμε καθώς προέχουν τόσο το αγωνιστικό σκέλος της διοργάνωσης, όσα και τα οφέλη που αποκόμισε η Σύρος απ’ αυτήν την διοργάνωση.

«Ικανοποίηση από την κίνηση του τριημέρου»

Το Syros Run έχει ανοίξει για τα καλά τα… φτερά του, αφού κάθε χρόνο ανεβάζει όλο και περισσότερο τον πήχη. Κανείς μέχρι στιγμής δεν μπορεί να προσδιορίσει μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η διοργάνωση, αφού κάνε χρόνο είναι και καλύτερη. Οι επισκέπτες του νησιού αυξήθηκαν σε μεγάλο ποσοστό, αλλά και οι δρομείς εντός Σύρου άλλαξαν αγώνα. Αυτό δείχνει πως όλο και περισσότεροι αθλούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά και πολλοί είναι αυτοί που δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για την εκδήλωση αυτή.  Ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο είναι πως λόγω και των ημερών – Αγίου Πνεύματος –  η κίνηση στην Σύρο ήταν αυξημένη με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη συνεχόμενη ροή κόσμου τις επιχειρήσεις κι αυτό ήταν κάτι που έδωσε κάποιες μικρές ανάσες στον επαγγελματικό χώρο του νησιού. Να σημειώσουμε στο σημείο πως για τον αγώνα σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν οι ίδιοι οι δρομείς, περισσότεροι από 400 με 450 επισκέπτες - αθλητές ήρθαν στη Σύρο για τον αγώνα. Αριθμός που αυξήθηκε σημαντικά από την περσινή διοργάνωση κάτι που δείχνει πως το Syros Run έχει αυξητικές τάσεις. Οι επισκέπτες – αθλητές στην πλειοψηφία τους έμειναν ικανοποιημένοι από την διοργάνωση και από το νησί κι από μαρτυρίες που είχαμε αναμένεται να επισκεφθούν την Σύρο και πάλι, αλλά και να τρέξουν σε μελλοντικές διοργανώσεις.

«Όλα πήγαν καλά»

Ο πρόεδρος των Δρομέων Σύρου Τάκης Παπουτσάς μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για την διοργάνωση, την συμμετοχή, αλλά και το ρεκόρ που σημειώθηκε για μία ακόμη χρονιά.

«Για μια ακόμη φορά η Σύρος απέδειξε πως μπορεί να διοργανώσει μία μεγάλη δρομική εκδήλωση. Περισσότεροι από 1600 αθλητές πήραν μέρος στον αγώνα, κι αυτό είναι κάτι που μας ικανοποιεί. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στον κόσμο του νησιού να βγει στους δρόμους και να τρέξει. Να τρέξει να διασκεδάσει, αλλά και ταυτόχρονα να γνωρίσει αθλητές από άλλα μέρη της Ελλάδας. Η διοργάνωση αυτή έχει ανοίξει πλέον τα φτερά της και ακούγεται με τα καλύτερα λόγια σε όλη την Ελλάδα. Αθλητές από αρκετά μέρη της χώρας ήρθαν στο νησί μας για να τρέξουν αφού περισσότεροι από 400 με 450 αθλητές δήλωσαν συμμετοχή. Θέλουμε κάθε χρόνο ο αγώνας μας να είναι καλύτερος» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπουτσάς. Ο πρόεδρος των δρομέων συνέχισε: «Θέλω αρχικά να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας καθώς φέτος θελήσαμε να μην έχουμε τον μέγα χορηγό. Οι επιχειρήσεις του νησιού έχουν αγκαλιάσει την διοργάνωση και είναι δίπλα μας σε ότι κι αν ζητήσουμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές που κάθε χρόνο δίνουν δυναμικό παρών και μας βοηθούν ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Οι εθελοντές είναι ένα βασικό στοιχεία για την επιτυχία της διοργάνωσης αυτή, καθώς με τόσους αθλητές θα ήταν αδύνατο να τα βγάζαμε μόνοι μας πέρα».

Τέλος ο κ. Παπουτσάς μίλησε και για τις σκέψεις που υπάρχουν για την επόμενη μεγάλη εκδήλωση. «Ακόμη είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για την διοργάνωση του 2019, αλλά έχουν κάνει ήδη κάποιες σκέψεις. Αρχικά να πως στο σημείο αυτό πως οι συμμετοχές για ακόμη μία φορά ξεπέρασαν κάποιες προσδοκίες. Τώρα όσον αφορά κάποιες σκέψεις που έχουν κάνει είναι η διαδρομή να ανοίξει περισσότερο, δηλαδή οι δρομείς των 5 και 10 χιλιομέτρων να φτάνουν έως και το εργοστάσιο της ΔΕΗ. Τα 5 χιλιόμετρα θα κάνουν μόνο μία διαδρομή, ενώ τα 10 θα κάνουν δύο φορές αυτόν τον δρόμο. Η συμμετοχή του κόσμου σε αυτή τη διαδρομή είναι μεγάλη και θέλουμε να ξεμπλοκάρουμε κάπως τον δρόμο».