11ος διαγωνισμός ψαρέματος για παιδιά έως 15 ετών

Η γιορτή του μικρού… ψαρά

Με… σύμμαχο τον καιρό πραγματοποιήθηκε ο 11ος διαγωνισμός ψαρέματος για παιδιά έως 15 ετών. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται όπως κάθε χρόνο στην Θαλάσσια περιοχή της Φάμπρικας και είναι σε συνεργασία του Ερασιτεχνικού Αλιευτικού Ομίλου Βάρης «η Φάμπρικα» με το Fishing point και την υποστήριξη του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης. Όπως αναφέρουμε παραπάνω οι διοργανωτές είχαν σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την όλη διαδικασία. Από την πλευρά του οι διοργανωτές όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε τα παιδιά να απολαύσουν την διαδικασία του ψαρέματος, αλλά και ταυτόχρονα να πάρουν ένα πολύ ισχυρό… μάθημα όπως αυτό του να αγαπάνε και να σέβονται τη θάλασσα. Επίσης, μέσα από τον αγώνα αυτόν είχαν την ευκαιρία να μάθουν κάποια από τα μυστικά του ψαρέματος. Από την πλευρά τους οι διοργανωτές έδιναν στα παιδιά αρχικά σάντουιτς με χυμό και νερό. Στη συνέχεια κατά τη διάρκεια των απονομών των επάθλων έδιναν το αναμνηστικό δίπλωμα και κάποιο δωράκι.

Το παρών από το πρωί στην εκδήλωση έδωσε και ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο οποίος βρέθηκε στην Φάμπρικα για να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες των μικρών ψαράδων.

Ο πρόεδρος του Ερασιτεχνικού Αλιευτικού Ομίλου Βάρης «η Φάμπρικα» Ραφήλ Καπέλλας μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για τον 11ο διαγωνισμό ψαρέματος. «Για μία ακόμη χρονιά βρέθηκαν στην περιοχή της Φάμπρικας για τον διαγωνισμό ψαρέματος για παιδιά έως 15 ετών. Μία ευχάριστη διαδικασία για όλους εμάς που προσπαθούμε μέσα από τον διαγωνισμό να περάσουμε κάποια μηνύματα στα παιδιά, όσον αφορά το ψάρεμα. Θέλω να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά όλους όσους στάθηκαν δίπλα στην διοργάνωση αυτή, την στήριξαν και την βοήθησαν για να κλείσει και πάλι με επιτυχία. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω και όλους τους χορηγούς που για μία ακόμη χρονιά ήταν δίπλα μας στην προσπάθειά μας αυτή». Για τον αν έμεινε ευχαριστημένος από τις συμμετοχές ο κ. Καπέλλας είπε: «Για μία ακόμη χρονιά είδαμε τα παιδιά να γεμίζουν την παράκτια ζώνη της Φάμπρικας και όλα να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Για μία φορά οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Θέλω στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω και τους γονείς που έφεραν τα παιδιά τους στον διαγωνισμό και τους έδωσαν την ευκαιρία να ψαρέψουν και να ζήσουν την εμπειρία αυτή».

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος του καταστήματος Fishing Point και συνδιοργανωτής της του 11ου διαγωνισμού ψαρέματος Βαλεντίνος Χατζαντώνης είπε: «Για μία ακόμη χρονιά βρεθήκαμε στην Φάμπρικα για τον διαγωνισμό ψαρέματος. Μία όμορφη διαδικασία η οποία δίνει στην ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν το ψάρεμα. Τα παιδιά είδαμε να ευχαριστιούνται και να περνούν ευχάριστα καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού. Επίσης, θέλω στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω όλους όσους βρέθηκαν κοντά μας και μας στήριξαν είτε ηθικά, είτε και υλικά. Όλους τους χορηγούς που μας βοήθησαν να δώσουμε στα παιδιά κάποιο αναμνηστικό δώρο. Τέλος, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά και ευελπιστώ να είμαστε ακόμη περισσότερο. Ο καιρός φέτος ήταν πολύ καλός και βοήθησε ο διαγωνισμός να στεφθεί με μεγάλη επιτυχία.