Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο αναπτυξιακό τουρνουά ξυλορακέτας

Αγώνες ποιότητας και υψηλού επιπέδου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο αναπτυξιακό τουρνουά ξυλορακέτας στην Παραλία της Βάρης. Ο Όμιλος Ξυλορακέτας Σύρου για μία ακόμη φορά έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, διοργάνωσε αγώνες υψηλού επιπέδου, καθώς τόσο οι αθλητές που ήρθαν στο νησί, όσο και οι γηγενείς παίκτες έχουν φτάσει σε ένα πάρα πολύ καλό σημείο. Μάλιστα οι αγώνες ήταν τόσο υψηλού επιπέδου, που το.. ραντάρ δεν προλάβαινε να γράφει πόντους. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως στόχος του Ομίλου είναι η προσέλκυση νέων αθλητών, κάτι που όπως είδαμε, παιδιά νεαρής ηλικίας έκαναν τα πρώτα τους βήματα και πήραν τις πρώτες τους εμπειρίες από αγώνες.

37 αθλητές από την Σύρο και το Λεκανοπέδιο της Αττικής έπαιξαν δύο ημέρες ρακέτες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην παραλία της Βάρης και όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί, είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν πλούσιο θέαμα από αθλητές υψηλού επιπέδου.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως μέσα στους αθλητές που ήρθαν στη Σύρο για να αγωνισθούν στην παραλίας της Βάρης ήταν και ο γνωστός πρώην ποδοσφαιριστής Αλέξης Φαμπιάτος. Ο πρώην αμυντικός έχει περάσει από τον Παναθηναϊκό, αλλά και τον Απόλλων Αθηνών, με πλούσια παρουσία στην Α’ Εθνική κατηγορία.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής έδειξε και τις πολύ καλές ικανότητές τους με την ξυλορακέτα πάνω στην άμμο και με τους συμπαίκτες του πρόσφεραν θέαμα, αλλά κι έδωσαν την ευκαιρία σε αθλητές να δουν και να κερδίσουν κάποια πράγματα από το παιχνίδι των… Αθηναίων.

 

 

Η ανακοίνωση του Ομίλου Ξυλορακέτας Σύρου

 

“Πιστεύουμε ότι με επιτυχία διεξήχθη το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου το 1ο Αναπτυξιακό Τουρνουά Ξυλορακέτας για το 2018, στην παραλία της Βάρης.

Οι αθλητές, οι αθλήτριες και οι φίλαθλοι έμειναν ευχαριστημένοι από το ήθος, την αγωνιστικότητα και το σθένος των διαγωνιζομένων.

Στους αγώνες έλαβαν μέρος 37 αθλητές και αθλήτριες, εκ των οποίων οι 10 αθλητές ήλθαν από το λεκανοπέδιο Αττικής και πλούτισαν το τουρνουά με το ήθος, τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους.

Επίσης μεγάλη χαρά μας έδωσε η συμμετοχή στο τουρνουά και νέων αθλητών, αλλά και η παρουσία στους αγώνες νεαρών βλαστών που παρακολούθησαν τα παιχνίδια των αθλητών μας με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον κρατώντας στα χέρια τους ρακέτα και μπαλάκια, που μας δίνει ελπίδες για το μέλλον του αθλήματος στο νησί. Εμείς τους είδαμε σαν ένα νέο πολύ ελπιδοφόρο φυτώριο εκκολαπτόμενων αθλητών.

Το Σάββατο 30 Ιουνίου η αθλητική μας εκδήλωση ξεκίνησε με τους αγώνες παίδων και εφήβων και συνεχίστηκαν με τον συναγωνισμό των μικτών δυάδων και έκλεισε η 1η ημέρα των αγώνων με τις δυάδες ανδρών.

Την Κυριακή 1 Ιουλίου οι αγώνες συνεχίστηκαν με τον συναγωνισμό των μικτών τετράδων και ολοκληρώθηκαν με τις τετράδες ανδρών.

Έγιναν πολύ καλά και δυνατά παιχνίδια που ενθουσίασαν τον κόσμο. Νικητές βέβαια ήταν όλοι, διότι κερδίσαμε σε εμπειρία, αλληλεγγύη, αγωνιστικότητα και ευγενή άμιλλα.

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους εκ μέρους του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, που είναι πάντα δίπλα μας και στηρίζει με κάθε τρόπο τον Σύλλογό μας ο Αντιδήμαρχος κ. Αλέξης Αθανασίου και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μάρκος Πρίντεζης.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά την Α΄ Ε.Σ.Α.Ξ που μας εμπιστεύθηκε για άλλη μια φορά αυτή την διοργάνωση.

Ακόμη πολλές ευχαριστίες στους  χορηγούς μας SIROS TRAVEL του κ. Αντώνη Μαραγκού, την  επιχείρηση CAMELO στη Βάρη, αλλά και την νέα επιχείρηση CAOMMA,επίσης στη Βάρη για την ηθική, υλική και οικονομική τους υποστήριξη.

Ακόμα ένα ευχαριστώ και στον χορηγό μας επικοινωνίας την εφημερίδα ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

Στο τέλος των αγώνων ο Σύλλογός μας μαζί με τα συγχαρητήρια απένειμε αναμνηστικά μετάλλια στους νικητές και αναμνηστικό δίπλωμα σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες για την συμμετοχή τους».