Ολοκληρώθηκε η χρονιά για τον Ναξιακό έπειτα το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-16

Μία χρονιά γεμάτη… εμπειρίες

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε η αγωνιστική σεζόν για την ομάδα στίβου του Ναξιακού, έπειτα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 της Χαλκίδας. Οι αθλητές του Ναξιακού μετά από μία χρονιά γεμάτη προπονήσεις, έφεραν πολύ καλά αποτελέσματα και έδειξαν πως βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση.

 

Η ανακοίνωση του Ναξιακού για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-16

Πες μου τι είσαι έτοιμος να αφήσεις πίσω και θα σου πω τι μπορείς να επιτύχεις...

Αυτό είναι η φράση που θα μας χαρακτηρίσει για το Σαββατοκύριακο που πέρασε...4 αθλητές του Ναξιακού Γ.Σ. έλαβαν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κ16 στη Χαλκίδα...

Με το σωστό προπονητικά χρονικά προγραμματισμό όλα έδειχναν ότι τα παιδιά αυτά θα άφηναν το στίγμα τους σε αυτούς τους αγώνες αλλά η τύχη η μοίρα πείτε το όπως θέλετε είχε άλλη γνώμη.

Η συγκομιδή  βαθμολογίας ήταν σχετικά καλή η απόκτηση όμως της εμπειρίας ήταν το σπουδαιότερο πράγμα.

Αξίζουν λοιπόν συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά που έδωσαν ότι μπορούσαν για το καλύτερο αλλά πάνω από όλα για το ήθος του αθλητή που τα διέπρεψε.

Συγχαρητήρια λοιπόν για την Σπυριδούλα Βρεττού που έλαβε τη 16ή θέση στο αγώνισμα της σφαιροβολίας.

Συγχαρητήρια για τη Δέσποινα Σορώκου, η οποία παρόλο τις δυσκολίες κατάφερε αγωνίστηκε σε ένα καινούριο άθλημα για αυτή τα 300 μ και έδειξε ότι αργά ή γρήγορά ή επίδοση που θέλει θα βγει στην επιφάνεια.

 Συγχαρητήρια στον Σωκράτη Σαραλιώτη τον άτυχο της παρέας ο οποίος κατάφερε κ κέρδισε την 9ή θέση στο άλμα σε μήκος κάνοντας μόνο 1 άλμα αφού στο δεύτερο άλμα του τραυματίστηκε κ σταμάτησε τον αγώνα και τέλος πολλά συγχαρητήρια στον Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο, ο οποίος έχοντας φέτος τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στα 80 μ στην Ελλάδα έφτασε στο τελικό όπου εκεί μετά από κούρσα με τις περισσότερες άκυρες εκκινήσεις για κλάσματα δευτερολέπτου βγήκε εκτός αγώνα από τον εφέτη του αγωνίσματος κάτι που τον έκανε να δώσει υπόσχεση ότι του χρόνου (μικρότερος ηλικιακά από τους άλλους) θα είναι εκείνος που θα βγει πρώτος».

 

Νέες επιτυχίες για τον στίβο του Α.Ο. Πάρου

Μεγάλες διακρίσεις με 4η και 5η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων Παγκορασίδων Α' για τους αθλητές του ΑΟ Πάρου.

4ος Πανελληνιονίκης ο Θέμης Νασκιντασβίλι στο άλμα εις ύψος και 5η Πανελληνιονίκης η Ήρα Σελιμάι στο πένταθλο.

Ο Νασκιντασβίλι ταξίδεψε στην Χαλκίδα με την 5η καλύτερη επίδοση στο ύψος και στο τελικό του αγωνίσματος έδωσε τον καλύτερο του εαυτό στο κυνήγι του χάλκινου μεταλλίου. Πέρασε το 1.72 πολύ ψηλά και άνετα κάνοντας ατομικό ρεκόρ και κατέκτησε τελικά την 4η θέση. Ο πήχης δεν έκανε την χάρη στο 1.75 καθώς αφού ο αθλητής του Α.Ο. Πάρου τον πέρασε, ταλαντεύτηκε κι ενώ όλοι πανηγύριζαν ο πήχης… έπεσε. 

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση της ομάδας της Πάρου συγχαίρει τον Νασκιντασβίλι που με ελάχιστη εμπειρία λόγω έλλειψης αγώνων (μία από τις δυσκολίες της νησιωτικότητας) αλλά με μεγάλη μαχητικότητα μπήκε επί ίσοις όροις στον αγώνα και έφτασε στην 4η θέση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Η Ήρα Σελιμάι για δύο ημέρες αγωνίστηκε στο πένταθλο και πήγε στην Χαλκίδα με την 16η επίδοση ανάμεσα στις 19 αθλήτριες και σε ένα ανατρεπτικό διήμερο κατάφερε να βελτιώσει το ρεκόρ της από 2995 βαθμούς σε 3418 και να φτάσει στην 5η θέση μόλις 80 βαθμούς μακριά από την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο και 33 από την 4η θέση.

Στο πρώτο αγώνισμα στα 80 εμπόδια έμεινε πολύ μακριά από το ρεκόρ της και με 14.15 πλασαρίστηκε στην 16η θέση. Στο μήκος και στη σφαίρα μένοντας κοντά στα ρεκόρ της ανέβηκε σταδιακά στην 10η θέση και στο ακόντιο συνέτριψε το ατομικό της ρεκόρ (είχε 25.80 μ.) και με 31.48 μέτρα σκαρφάλωσε στην 3η θέση της γενικής κατάταξης και σε απόσταση αναπνοής από 4η και 5η.

Στο τελευταίο αγώνισμα συντρίβοντας πάλι το ατομικό της ρεκόρ από 2.04 που είχε έκανε 1.54.50 και έδωσε μεγάλη μάχη για την διατήρηση της 3ης θέσης.

Η αθλήτρια του Α.Ο. Πάρου είναι και του χρόνου στην ίδια κατηγορία και με την φετινή εμπειρία της και επιδόσεις της αφήνει μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον. Το ίδιο κι ο Νασκιντασβίλι που με την διαρκή ανοδική πορεία του έδειξε πως το μέλλον του ανήκει.

Ο Φιλόθεος Κρώνης, που πήρε το βάπτισμα του πυρός έμεινε εκτός τελικού στην σφαιροβολία, όμως η εμπειρία ενός Πανελληνίου Πρωταθλήματος είναι τεράστια για ένα καινούργιο αθλητή.