Η Εθνική Ελλάδας επικράτησε με 90-79 του Πουέρτο Ρίκο και έκανε το τρία στα τρία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ, της Ισπανίας

Στους 16 η "παρέα" του Γιώργου Πρίντεζη

Η Εθνική χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, αφού κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν μπροστά στο σκορ, επικράτησε με 90-79 και εξασφάλισε την είσοδό της στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Ισπανία.

Η ομάδα του κ. Κατσικάρη με πολύ καλή άμυνα, αλλά και σε καλή ημέρα επικράτησε του Πουέρτο Ρίκο που έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο και είναι η μοναδική ομάδα στον όμιλο που έχει εξασφαλίσει ήδη τη συμμετοχή της στην επόμενη φάση. Ο Συριανός διεθνής καλαθοσφαιριστής Γιώργος Πρίντεζης ήταν σε ένα ακόμη παιχνίδι βασικός, αφού ο τεχνικός της ομάδας τον εμπιστεύεται.

Οι Πουερτορικανοί αν και προσπάθησαν για τη νίκη, αφού μόνο έτσι θα έμεναν μένα στο κόλπο της πρόκρισης, δεν κατάφεραν να πετύχουν κάτι καλό, αφού οι παίκτες της Εθνικής ήθελε όσο τίποτα το ροζ φύλλο αγώνα.

Το τέλος του πρώτου δεκάλεπτου βρήκε την εθνική ομάδα με μόλις έναν πόντο μπροστά στο σκορ, 20-19. Στη δεύτερη περίοδο αν και η ομάδα του Πουέρτο Ρίκο ξεκίνησε δυναμικά και πέρασε μπροστά στο σκορ, οι παίκτες της Εθνικής είχαν την ψυχική δύναμη να αντεπιτεθούν και να πάνε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με οκτώ πόντους μπροστά στο σκορ. Η τρίτη περίοδος ήταν η καλύτερη σε απόδοση για την εθνική, αφού έφτασε να προηγείται ακόμη και με 19 πόντους. Το τέλος της περιόδου βρήκε την Ελληνική ομάδα να είναι μπροστά με 16 πόντους. Στην τελευταία περίοδο αν και το Πουέρτο Ρίκο προσπάθησε για τη μεγάλη ανατροπή, οι παίκτες του Κατσικάρη κράτησαν τη διαφορά και τελικά έφτασαν στη νίκη με το σκορ να κλείνει στο 90-79.