Ο Άρης Σύρου πραγματοποίησε για δεύτερη συνεχή χρονιά τουρνουά μπάσκετ για την κατηγορία μίνι

Ευχάριστα μηνύματα

  • Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου, 2014 - 06:09

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η ομάδα μπάσκετ του Άρη Σύρου διοργάνωσε τουρνουά μπάσκετ για την κατηγορία μίνι παίδων. Στο τουρνουά εκτός από την ομάδα της Σύρου πήραν μέρος, το Περιστέρι και ο Περιστεριώνας Τήνου. Οι ομάδες έπαιξαν μεταξύ τους κι έδειξαν πως γίνεται σωστή και καλή δουλειά στις προπονήσεις. Βέβαια η ομάδα των Αθηνών ήταν εμφανώς καλύτερη από τις δύο Κυκλαδίτικες κι αυτό γιατί η ομάδα του Περιστερίου όπως είπε και ο προπονητής Σωτήρης Μαρούδης, κάθε Σαββατοκύριακο οι αθλητές του έχουν την ευκαιρία να δώσουν ένα ή δύο παιχνίδια, με σωματεία του κέντρου. Από την πλευρά τους οι ομάδες των Κυκλάδων, ο Άρης Σύρου και ο Περιστεριώνας είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους απέναντι σε ένα ιστορικό σωματείο. Κατά τη διάρκεια των αγώνων μόνο θετικά συμπεράσματα μπορούν να βγουν αφού όλες οι ομάδες έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία. Βέβαια ο δρόμος για τις ομάδες του νομού είναι μακρύς, καθώς για να φτάσουν σε ένα υψηλό επίπεδο θα πρέπει να ξεπεράσουν διάφορα εμπόδια με κυριότερο το ακτοπλοϊκό. Από την άλλη όμως η αγάπη των διοικούντων που συνεχώς ψάχνουν να βρουν λύσεις σε όλα τα προβλήματα, κάνει το άθλημα πιο προσιτό στα μικρά παιδιά. Μην ξεχνάμε πως το μπάσκετ είναι το άθλημα το οποίο έχει φέρει στη χώρα μας τις μεγαλύτερες επιτυχίες.

Τέλος, η διοίκηση του Άρη απέδειξε για ακόμη μια φορά πως όταν υπάρχει θέληση όλα μπορούν να γίνουν, καθώς έφερε στη Σύρο το Περιστέρι και δείχνει πως δεν μένει εδώ, αφού ήδη υπάρχουν σκέψεις για μελλοντικές διοργανώσεις, αλλά και συμμετοχές σε άλλα τουρνουά.

Το ευχάριστο για τα μικρά παιδιά ήταν ότι αγωνίσθηκαν απέναντι σε συνομήλικές τους και τέσταραν τις δυνάμεις. Επίσης, διαπίστωσαν τις όποιες αδυναμίες τους και όπως μας τόνισαν και οι προπονητές στο επόμενο διάστημα θα δουλέψουν πάνω σ' αυτές, ώστε να οι αθλητές τους να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την εικόνα τους.

"Τα παιδιά εκτός από προπονήσεις, χρειάζονται και παιχνίδια"

Ο προπονητής του Άρη Σύρου, Λευτέρης Λαζαρίνος μίλησε αρχικά για το δεύτερο τουρνουά που πραγματοποιεί η ομάδα της Σύρου, αλλά και τα οφέλη των παιδιών, απ' αυτά τα παιχνίδια.

"Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τις δύο ομάδες που ήρθαν στην Σύρο, τον Περιστεριώνα Τήνου και το Περιστέρι. Ξεκινήσαμε μία "άτυπη" συνεργασία με τις ακαδημίες του Περιστερίου έπειτα την επαφή που μας έφερε ο Τζίμης Φουστένης και αντίστοιχα με τον Αντώνη Βιδάλη του Περιστεριώνα, ανταποδίδουμε στην ομάδα της Τήνου την φιλοξενία της σε τουρνουά στο γειτονικό νησί. Αυτή η κίνηση έγινε γιατί οι ακαδημίες και γενικά οι κατηγορίες των mini, δεν έχουν την ευκαιρία να παίξουν, δεν υπάρχουν τουρνουά και δεν υπάρχει κάποιο αναπτυξιακό πρωτάθλημα για μπορούν τα παιδιά να παίζουν. Εντάξει, καλή είναι η προπόνηση, όμως τα παιδιά πρέπει να δώσουν και κάποια παιχνίδια με παιδιά της ηλικίας τους. Για τα ματς και συγκεκριμένα αυτό που δώσαμε με το Περιστέρι δεν θα αναφέρω τίποτα συγκεκριμένα, γιατί όπως έχει ξανά τονίσει αυτά τα ματς είναι η χαρά του μπάσκετ. Απλά και πάνω σ' αυτό θα πρέπει να προβληματιστούμε όλοι, θεωρώ ότι τα παιδιά του Σωτήρη (προπονητής του Περιστερίου), έβγαλαν στο γήπεδο μία πολύ καλή εικόνα εντός του αγωνιστικού χώρου, διότι συμμετέχουν σε πάρα πολλά τουρνουά στην πρωτεύουσα. Έτσι όλο αυτό λειτουργεί υπέρ της ομάδες και υπέρ των παιδιών που έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Από την πλευράς μας, θα πρέπει να προβληματιστούμε και να δούμε πως αυτά τα παιδιά να συμμετέχουν σε τουρνουά και να μην κάνουν μόνο προπονήσεις".

Ο προπονητής της μίνι ομάδας του Περιστερίου, ο Σωτήρης Μαρούδης μίλησε για τη σημαντικότητα αυτών των τουρνουά.

"Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα του Άρη Σύρου για την πρόσκλησή του και να βρεθούμε στο όμορφο νησί της Σύρου και να δώσουμε κάποια παιχνίδια που πάνω από όλα είναι μία πολύ καλή εμπειρία για αυτά τα παιδιά. Μπορεί στην Αθήνα να παίζουμε αυτά παιχνίδια, όμως αυτή ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία οι αθλητές μου να αγωνιστούν εκτός με παιδιά της ηλικίας τους. Κάθε Σαββατοκύριακο δίνουμε από ένα έως δύο παιχνίδια αλλά με αυτήν την πρόσκληση μας δόθηκε η ευκαιρία να βγούμε εκτός Αθηνών και να κάνουμε καινούργιες παρέες και νέες γνωριμίες. Επίσης μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε πως παίζεται το μπάσκετ εδώ στην περιφέρεια. Με τον κ. Λαζαρίνο είχαμε όλο το χρονικό διάστημα μία επικοινωνία για το πως θα διοργανωθεί αυτό το τουρνουά από τον Άρη Σύρου. Τώρα όσον αφορά την ομάδα μου, είναι ένα ιστορικό σωματείο στον χώρο του μπάσκετ και έχει αναδείξει αρκετούς παίκτες. Δουλειά μας είναι μέσα από τις ακαδημίες να προσπαθήσουμε να αναδείξουμε νέους παίκτες".

Για το αν συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η ομάδα του, απάντησε στη συνέχεια ο κ. Λαζαρίνος.

"Και βέβαια θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε καθώς σκοπός της ομάδας μας είναι να δημιουργήσουμε ένα δυνατό φυτώριο, μία δυνατή ακαδημία, ώστε στη συνέχεια τόσο οι έφηβοι όσο και η ανδρική ομάδα να στελεχωθεί από τα δικά μας παιδιά και για να μην προβληματιζόμαστε ποιος θα αγωνισθεί κάθε χρόνο. Θέλω να αναφέρω το εξής, ο Άρης Σύρου και επιμένω ανεξαρτήτου σκορ και αποτελέσματος, γιατί κανείς μας δεν ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα γιατί τα παιχνίδια αυτά είναι μία γιορτή, ανοίγει τους ορίζοντές του και αυτή η κίνηση θέλει να δείξει ότι υπάρχουν οργανωμένες ομάδες ανά την Ελλάδα και θα πρέπει η διοίκηση οι προπονητές, οι γονείς, αλλά και οι αθλητές του Άρη να παραδειγματιζόμαστε και να γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Η μάθηση δεν σταματά και αυτό ισχύει για όλους μας".

Για τα κέρδη που έχουν οι αθλητές απ' αυτά τα παιχνίδια μίλησε ο κ. Μαρούδης.

"Τα παιδιά κυρίως κερδίζουν εμπειρίες και θεωρώ ότι αποτυπώνουν και εικόνες μέσα στο μυαλό τους. Βλέπουν φάσεις, βλέπουν παιχνίδια τα οποία είναι και πρωταγωνιστές και με αυτό τον τρόπο τα ζουν. Γενικά τα παιδιά κερδίζουν εμπειρίες και καλλιεργούν μπασκετικά το μυαλό τους".

Θα συνεχιστεί και του χρόνου αυτή η προσπάθεια κ. Λαζαρίνο, θα κάνετε κάποιες κινήσεις ώστε να έρθουν κι άλλα μεγάλα σωματεία στη Σύρο;

"Θέλω να ελπίζω ότι κατόπιν συνεννοήσεως των δύο διοικήσεων, γιατί αυτό δεν είναι δική μου αρμοδιότητα, αλλά πιστεύω ότι θα συνεχιστεί αυτό το τουρνουά. Δηλαδή, θα προσπαθήσουμε να έχουμε μία επαφή, ώστε είτε να πηγαίνουμε εμείς στην Αθήνα ή να έρχεται στη Σύρο το Περιστέρι. Όπως έχω ξανά πει σκοπός του Άρη είναι να συμμετέχει και σε άλλα τουρνουά. Ήδη υπάρχει στο μυαλό μας να δώσουμε κάποιους αγώνες με άλλες ομάδες από τις Κυκλάδες, αλλά και γενικά να γνωρίσουμε κι άλλα σωματεία όπου μέσα απ' αυτή τη διαδικασία θα κερδίσουμε εμπειρίες".

Τέλος, για το αν το μπάσκετ έχει γερές βάσεις, αλλά κι υπάρχουν οι δυνατότητες το άθλημα αυτό να γνωρίσει κι άλλες μεγάλες επιτυχίες μίλησε ο τεχνικός της ομάδας του Περιστερίου.

"Το μπάσκετ είναι ένα ομαδικό άθλημα στο οποίο υπάρχει πλούσιο ταλέντο στις ομάδες και μέσα από τη σκληρή δουλειά μπορούν να αναδειχθούν νέοι παίκτες και το μπάσκετ να γνωρίσει κι άλλες μεγάλες επιτυχίες".

"Το μπάσκετ μέσε στον φυσικό του χώρο είναι ένα άλλο άθλημα"

Κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ του Άρη Σύρου και του Περιστεριώνα μίλησαν στην WEB CAMERA της "Κοινής Γνώμης", ο πρόεδρος της ομάδες της Σύρου Αντώνης Βαρθαλίτης και ο προπονητής της ομάδας της Τήνου Αντώνης Βιδάλης.

Για το πόσο βοηθούν αυτά τα τουρνουά μίλησε αρχικά ο κ. Βιδάλης, καθώς τα παιδιά της κατηγορίας των μίνι δεν έχουν την ευκαιρία να δίνουν πολλά παιχνίδια κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

"Τα παιδιά αυτής της ηλικίας πρέπει να περιμένουν πολύ για να μεγαλώσουν και να φτάσουν στο γυμνάσιο για να μπορούν να παίξουν επίσημους αγώνες. Επομένως, ένα τέτοιο τουρνουά βοηθά πάρα πολύ και θα ήθελα να ευχαριστήσω μιας και μου δίνεται η ευκαιρία τον Άρη Σύρου, για την φιλοξενία του και την πρόσκληση σ' αυτό το τουρνουά. Ακόμη θέλω να δώσω συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση αυτού του τουρνουά. Είναι ευχής έργον να έχουμε τέτοιες κινήσεις και να μπορούν να παίζουν τα παιδιά που είναι στην έκτη δημοτικού. Αυτά μόνο στην Αθήνα γίνονται, δυστυχώς εδώ στα νησιά δυσκολευόμαστε πάρα πολύ".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Άρη Σύρου Αντώνης Βαρθαλίτης μίλησε για το αν συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια, αλλά και αν η διοίκηση έχει τις ανάλογες βοήθειες από τους γονείς των αθλητών.

" Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιστεριώνα και τον Αντώνη Βιδάλη που αποδέχθηκαν την πρόσκληση και ήρθαν στη Σύρο για το τουρνουά. Εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι αυτό το τουρνουά θα συνεχιστεί να γίνεται, γιατί θέλουμε να παίζουν τα μικρά παιδιά μπάσκετ, γιατί μόνο έτσι μένουν ευχαριστημένα. Από την πλευρά τους οι γονείς των αθλητών βοηθούν πάρα πολύ και αυτό μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια".

Ο κ. Βιδάλης αναφέρθηκε στη συνέχεια και για το κλειστό της Τήνου που πλέον η ομάδα του Περιστεριώνα θα έχει την ευκαιρία να προπονείται μέσα σε αίθουσα και όχι σε ανοικτό γήπεδο τον χειμώνα.

"Περιμένουμε να γίνουν κάποια συμπληρωματικά πράγματα, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει κανονικά. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τήνου μας υποσχέθηκε μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν τελειώσει όλα κι εμείς από την πλευρά μας, περιμένουμε. Το κλειστό γυμναστήριο θα μας βοηθήσει πάρα πολύ, αφού θα μας δώσει την δυνατότητα να προπονούμαστε κάθε μέρα, αλλά και να έρθουν κοντά μας περισσότερα παιδιά. Οι συνθήκες θα είναι πολύ καλύτερες, αφού πλέον δεν θα μας διακόπτη την προπόνηση κάποια βροχή ή κάποιες άλλες καταστάσεις. Το μπάσκετ μέσε στον φυσικό του χώρο είναι ένα άλλο άθλημα".

Για την προσπάθεια που κάνει τα τελευταία χρόνια η διοίκηση του Άρη μίλησε ο κ. Βαρθαλίτης.

"Έχουμε ξεκινήσει μία προσπάθεια τα τελευταία 2-3 χρόνια, όπου από την πλευρά μου την θεωρώ αξιοπρεπή. Δεν θα πω ότι είναι τέλεια ή πάρα πολύ καλή, αλλά ότι είναι αξιοπρεπής. Δουλεύουμε καθημερινά πάνω στο αναπτυξιακό μπάσκετ, στις μικρές ηλικίες και είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Βέβαια θεωρώ ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα και το οργανώνουμε σιγά - σιγά. Αυτό γίνεται με τις διεξαγωγές κάποιων τουρνουά ή κάποια ταξίδια που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε σε Αθήνα, αλλά και εδώ στα νησιά των Κυκλάδων. Έχουμε ήδη κανονίσει να δώσουμε κάποια φιλικά παιχνίδια με ακόμη πιο μικρές ηλικίες, ώστε να παίξουν κι αυτά, γιατί δεν μπορούν να κάνουν μόνο προπονήσεις".

Αντώνης Βιδάλης

"Είναι το ερέθισμα που δίνεται. Αν βάλεις ένα μικρό παιδί μέσα στο γήπεδο να παίξει με μία άλλη ομάδα είναι γι' αυτό κάτι πολύ σημαντικό. Στα μάτια του παιδιού είναι κάτι πολύ μεγάλο, κάτι πολύ ωραίο".

Αντώνης Βαρθαλίτης

"Γι' αυτό κι εμείς προσπαθούμε να διοργανώνουμε αυτά τα παιχνίδια. Το κάνουμε για να χαρούν τα παιδιά και να μείνουν κοντά στο άθλημα. Αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον του αθλήματος".

Τέλος, για το αν μπορούν να γίνουν ακόμη μεγαλύτερα αυτά τα τουρνουά μίλησε ο πρόεδρος του Άρη.

"Κάτι τέτοιο το έχουμε στο μυαλό μας και θέλουμε του χρόνου να το οργανώσουμε ακόμη καλύτερα ώστε να καταφέρουμε να φέρουμε ακόμη περισσότερες ομάδες στη Σύρο. Βέβαια ένα μεγαλύτερο τουρνουά θα πρέπει να διεξαχθεί σε μία "νεκρή" περίοδο και να είναι κλειστά τα σχολεία. Θα δόμου πως μπορεί να το διοργανώσουμε, ανάλογα, μπορεί και να γίνει κατά τη διάρκεια του Πάσχα".

Ετικέτες: