Ο Πανναξιακός επικράτησε στον τελικό του final four με 93-45 της Ερμούπολης και πήρε το πρωτάθλημα Κυκλάδων

Επιβεβαίωσε τα... προγνωστικά

Ήταν ένα final four για... έναν, καθώς πριν την έναρξη των αγώνων υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το μόνο που είχε να κάνει ο Πανναξιακός ήταν να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά. Η ομάδα της Νάξου όχι μόνο τα επιβεβαίωσε, αλλά έφτασε και πάρα πολύ εύκολα στην κατάκτηση του τίτλου, αφού επικράτησε εύκολα τόσο στον ημιτελικό απέναντι στον Περιστεριώνα με 100-37, αλλά και στον τελικό δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα καθώς νίκησε με 93-45 της Ερμούπολης.

Ο τελικός αλλά και όλη η διοργάνωση έγινε στο νεότευκτο κλειστό της Τήνο "Τήνια 1895", παρουσία 500 και πλέον κατοίκων του νησιού, αφού η εξέδρα ήταν κατάμεστη από κόσμο σε όλα τα ματς που πραγματοποιήθηκαν. Μπορεί ο Πανναξιακός να ήταν το μεγάλο φαβορί, να πήρε εύκολα το τρόπαιο, όμως όλοι όσοι βρέθηκαν στην εξέδρα του κλειστού απόλαυσαν ένα θεαματικό final-four, αλλά και οι διοργανωτές έδωσαν τον καλύτερός τους εαυτό, κλείνοντας με επιτυχία την διοργάνωση. Μάλιστα νικητές και ηττημένοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την φιλοξενία, τις ανέσεις, αλλά και όλα όσα βίωσαν τις προηγούμενες ημέρες στο νησί της "Παναγίας".

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος του τελικού οι Ναξιώτες ήταν ανώτερη και η διαφορά ήταν εμφανής, όπου δεν χωρά περεταίρω ανάλυση. Στο μόνο που αξίζει να αναφερθεί κανείς είναι στην εντυπωσιακή εμφάνιση του Τζανιδάκη, ο οποίος μετά το τέλος του final - four αναδείχθηκε μετά από ψηφοφορία ο πολυτιμότερος αθλητής της διοργάνωσης, αλλά και ο Χάρης Παναγιωτίδης, έφερε τα καρφώματα και στις Κυκλάδες, μιας και ο παίκτης καθόλα θεαματικός στον τελικό πρόσφερε πλούσιο θέαμα, αναγκάζοντας του θεατές να χειροκροτούν όρθιοι τις προσπάθειες του παίκτη του Πανναξιακού.

Από την πλευρά της η Ερμούπολης αν και προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό - δεν είχε στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος - έδειξε να κοιτά στα μάτια στο πρώτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο, όμως στο τρίτο και τέταρτο δεν υπήρχε στο ματς.

Η πρώτη περίοδος του αγώνα βρήκε τον Πανναξιακό με μόλις πέντε πόντους μπροστά στο σκορ, όμως στο δεύτερο το σκορ ξέφυγε αφού το 6-25 έδινε αέρα στους Ναξιώτες 24 πότων. Παρά τη διακοπή για την ανάπαυλα του ημιχρόνου οι παίκτες του Πανναξιακού δεν έχασαν τον ρυθμό τους και η τρίτη περίοδος έκλεισε και πάλι με μεγάλη διαφορά για τους Ναξιώτες, καθώς το 12-34 ανέβαζε ακόμη περισσότερο τη διαφορά.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα αν και η τέταρτη περίοδος ήταν εντυπωσιακή με τον Πανναξιακό να κλείνει με μόλις δύο μπροστά (19-21).

Μετά το τέλος του αγώνα παίκτες και προπονητές του Πανναξιακού έγιναν ένα κουβάρι, μάλιστα θέλοντας να διασκεδάσουν όλα όσα ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα, φόρεσαν μπλουζάκι γράφοντας το εξής: "Κράζεις.... θαυμάζεις".

Από εκεί και πέρα ξεκίνησε το... γλέντι, αφού όλοι μαζί πανηγύρισαν τη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τώρα ξεκινά η χρονιά για... Πανναξιακό

Η χρονιά για την ομάδα της Νάξου, ουσιαστικά ξεκίνησε από την στιγμή που κατάκτησε το πρωτάθλημα Κυκλάδων μιας και ο Πανναξιακός έχει χτιστεί για να διεκδικήσει την άνοδο. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος παίκτες και προπονητές θα δώσουν στο διάστημα που ακολουθεί τον καλύτερό τους εαυτό ώστε στην κατάλληλη στιγμή ο Πανναξιακός να είναι έτοιμος και να διεκδικήσει με αξιώσει το όνειρο το οποίο κυνηγά εδώ και πολλά χρόνια και δεν είναι άλλο από την άνοδο.

Μεγάλος τελικός

Ερμούπολη – Πανναξιακός 45 – 93

Δεκάλεπτα: 08 - 13, 06 - 25, 12 - 34, 19 – 21

ΑΟ Ερμούπολης (Ξανθομάλλης): Κρητικός 10 (1), Νασράουι, Τσιώλης 1, Τζώρτζης 2, Χαλκιόπουλος 2, Καραμολέγκος 16 (4), Σαβρακίδης 3 (1), Κατεβάτης 2, Στέλλας, Γκογκολάκης, Πατάπης 5, Γιασαφάκης 4

Πανναξιακός ΑΟΝ (Δαμιανίδης): Πολίτης 6 (2), Μαγγιώρος 2, Καλαβρός 5 (1), Μάκαρης 1, Παναγιωτίδης 11, Μυλωνάς 9, Σορώκος, Κατσαρός 4, Τσεκλένης 10, Τζανιδάκης 11 (3), Σκούταρης 11 (2), Οτουντζίδης 23 (1)

Τρίτος ο Περιστεριώνας

Πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού του final - four Περιστεριώνας και Πανιώνιος ρίχθηκαν στην... μάχη για την τιμητική τρίτη θέση.

Οι γηπεδούχοι αν και είχαν γνωρίζει μία βαριά ήττα στον ημιτελικό της τελικής φάσης δεν το έβαλαν κάτω, καθώς ήθελαν τη νίκη για να ικανοποιήσου τους φίλους τους, αλλά και τους κατοίκους της Τήνου που βρέθηκαν στο "Τήνια 1895".

Ο αγώνας για περίπου 20 λεπτά ήταν ντέρμπι μιας και οι ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ. Στο τέλος της πρώτης περιόδου ο Περιστεριώνας ήταν έναν πόντο μπροστά στο σκορ, όμως το ημίχρονο βρήκε με έναν πόντο μπροστά τον Πανιώνιο.

Οι οδηγίες του κ. Βιδάλη στην ανάπαυλα του ημιχρόνου φαίνεται πως έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο ματς, αφού η τρίτη περίοδος ανήκει στον Περιστεριώνα και στο τέλος αυτής οι γηπεδούχοι είχαν πάρει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα, αφού το επιμέρους σκορ ήταν 16-5. Στην τρίτη περίοδο οι Σαντορινιοί αν και προσπάθησαν να αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση δεν τα κατάφεραν καθώς ο Περιστεριώνας έπαιξε έξυπνα και με τον χρόνο, αλλά και έκλεισε την τέταρτη περίοδο προηγούμενος στο σκορ με 18-14 κι έτσι διαμορφώθηκε το τελικό σκορ 59-45, υπέρ της ομάδας της Τήνου.

Από την πλευρά τους οι φίλοι του αθλήματος που στην πλειοψηφία τους ήταν από την Τήνο, εμψύχωναν τους παίκτες του κ. Βιδάλη καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και στο τέλος τους αντάμειψαν με ένα ζεστό χειροκρότημα για την επιτυχία τους αυτή να ολοκληρώσουν τη χρονιά στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος των Κυκλάδων.

Μικρός τελικός

Περιστεριώνας – Πανιώνιος 59 – 45

Δεκάλεπτα: 10 – 09, 15 – 17, 16 – 05, 18 – 14

ΤΑΚ Περιστεριώνας (Βιδάλης): Ρουγγέρης 3 (1), Αλβέρτης, Νάζος, Ξενόπουλος Α. 12, Βιδάλης, Γιαννίτσης, Σιώτης 14 (2), Κοσμίδης, Διακογιάννης 5 (1), Ξενόπουλος Ι. 15, Τσακίρης 8, Τσικούρας 2 .

ΓΣ Πανιώνιος (Πεταλωτής): Ρούσσος, Μουτατίδης 9 (1), Παγαννιάς 3, Νομικός 2, Μπαλιάκας, Μπουραντάς 7, Μπαλογιάννης 2, Παντζιαρίδης 3, Βελλίκης 4, Σιέχου, Φασουλής 4, Παπασταματίου 11 (2)

Αποτελέσματα Φάιναλ φορ

Ημιτελικοί:

Πανναξιακός – Περιστεριώνας 100 – 37

Δεκάλεπτα: 27 -5, 24 – 14, 26-07, 23 – 11

Διαιτητές: Ισιγώνης - Κιουλάφας

Πανναξιακός ΑΟΝ (Δαμιανίδης): Πολίτης 3 (1), Μαγγιώρος 2, Βασιλειάδης 2, Μάκαρης 16, Παναγιωτίδης 13, Μυλωνάς 16, Σορώκος, Γκιέργκι 7 (1), Τσεκλένης 8 (1), Τζανιδάκης 9 (3), Σκούταρης 6 (1), Οτουντζίδης 18

ΤΑΚ Περιστεριώνας (Βιδάλης): Ρουγγέρης 8 (2), Αλβέρτης, Νάζος, Ξενόπουλος Α. 4, Βιδάλης 2, Γιαννίτσης, Σιώτης 7, Κοσμίδης, Διακογιάννης 2, Ξενόπουλος Ι. 11, Τσακίρης, Τσικούρας 3 .

Ερμούπολη – Πανιώνιος 81 – 53

Δεκάλεπτα: 13-20, 28-10, 20-06, 20-17

Διαιτητές: Ισιγώνης - Πλυτάς

ΑΟ Ερμούπολης (Ξανθομάλλης): Κρητικός 19 (3), Πολίτης, Τσιώλης 1, Τζώρτζης 17 (3), Χαλκιόπουλος 10 (1), Καραμολέγκος 16 (4), Σαβρακίδης, Κατεβάτης 7, Στέλλας 9 (3), Γκογκολάκης, Πατάπης, Γιασαφάκης 2

ΓΣ Πανιώνιος (Πεταλωτής): Ρούσσος, Μουτατίδης 6, Μπουραντάς 8 (2), Μπαλογιάννης, Μπαλιάκας, Παντζιαρίδης 2, Νομικός, Βελλίκης 4, Σιέχου, Παγιάννης 12 (2), Φασουλής 2, Παπασταματίου 14

Μικρός τελικός (09/05)

Περιστεριώνας – Πανιώνιος 59 – 45

Μεγάλος τελικός

Πανναξιακός – Ερμούπολη 93 – 45

Η τελική κατάταξη

1. Πανναξιακός

2. Ερμούπολη

3. Περιστεριώνας

4. Πανιώνιος