Τη Σύρο επισκέφθηκαν οι παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές του Ολυμπιακού όπου και αγωνίσθηκαν με τους παλαίμαχους της Σύρου και του Άρη

Ερυθρόλευκο... Show

Συνεντεύξεις από τους φιλανθρωπικούς αγώνες
Παλαίμαχοι Άρη - Παλαίμαχοι Ολυμπιακού
Παλαίμαχοι Σύρου - Παλαίμαχοι Ολυμπιακού

Οι παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές του Ολυμπιακού βρέθηκαν στη Σύρο και έδωσαν δύο φιλικά - φιλανθρωπικά παιχνίδια, με τους αντίστοιχους παλαίμαχους της Σύρου και του Άρη.

Τα παιχνίδια πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο στην Α' κλειστή αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Συγκεκριμένα, οι παλαίμαχοι του Άρη και της Σύρου συνδιοργάνωσαν με την στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης δύο φιλικά - φιλανθρωπικά παιχνίδια, με τους παλαίμαχους καλαθοσφαιριστές του Ολυμπιακού και τα έσοδα από τις δύο ημέρες θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων και στο Σύλλογο Νεφροπαθών Σύρου.

Αργύρης Καμπούρης, Ντούσαν Βούκσεβιτς, Κίμωνας Κοκορόγιαννης, Σταύρος Ελληνιάδης, Βασίλης Ντάκουλας Γιάννης Παραγυιός είναι κάποια από τα μεγάλα ονόματα που βρέθηκαν στο παρκέ της Α' κλειστής αίθουσα και πρόσφεραν πλούσιες μπασκετικές συγκινήσεις σε όλους όσους ήταν στην εξέδρα του κλειστού και τις δύο ημέρες. Το "παρών" αν και δεν αγωνίσθηκε έδωσε και ο Συριανός διεθνής καλαθοσφαιριστής του Ολυμπιακού Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος κατά τη ανάπαυλα του δεύτερου αγώνα τιμήθηκε από τους παλαίμαχους του Άρη.

Επίσης, στην εξέδρα του κλειστούν ήταν και ο νεαρός Βαγγέλης Δρόσος όπου αυτήν την περίοδο αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, οι φιλοξενούμενοι αν και είχαν κατά πολύ μεγαλύτερο όρο ηλικίας (περίπου 55 έτη) έδειξαν ότι το μπάσκετ δεν ξεχνιέται, αφού όποτε τους δόθηκε η ευκαιρία χάρισαν πλούσιο θέαμα. Την πρώτη ημέρα επικράτησαν με 68-91 των παλαιμάχων της Σύρου, ενώ τη δεύτερη νίκησαν τον Άρη με 69-106.

 

"Περάσαμε ένα υπέροχο διήμερο στη Σύρο"

Ο Σταύρος Ελληνιάδης πάτησε παρκέ μετά από 18 χρόνια και έδειξε να το διασκεδάζει. Μάλιστα όταν σημείωνε καλάθι όλος ο πάγκος του Ολυμπιακού έμπαινε εντός αγωνιστικού χώρου και του έδινε συγχαρητήρια.

Για την επιστροφή του στα παρκέ και τις φιλικές αναμετρήσεις του Ολυμπιακού ο πρώην άσσος των Ερυθρολεύκων είπε: "Για μας αυτά τα παιχνίδια δεν είναι κόπος. Αυτές τις δύο μέρες που βρισκόμαστε στη Σύρο ήταν κάτι το μοναδικό, κάναμε καινούργιους φίλους, είδαμε ένα πάρα πολύ όμορφο νησί, περάσαμε υπέροχα και δώσαμε δύο παιχνίδια για ιερό σκοπό. Θέλουμε να το ξανακάνουμε και θα ήταν μεγάλη μας χαρά. Θέλουμε να επιστρέψουμε στη Σύρο, όχι σαν επισκέπτες, αλλά να δώσουμε και πάλι κάποιο παιχνίδι όπου θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, άλλωστε αυτός είναι ο στόχος αυτών των αγώνων. Τα παιχνίδια αυτά είναι μία ευκαιρία να θυμηθούν οι παλιοί, αλλά και μέσα από τα παιχνίδια να βοηθηθούν κοινωνικά ευπαθείς ομάδες".

Τις προσπάθειές σας αυτές πρέπει να τις ακολουθήσουν κι άλλοι;

"Ήδη έχουν ξεκινήσει πολλοί βετεράνοι να αγωνίζονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς και νομίζω ότι αξίζει η προσπάθεια αυτή. Θα βρει πολλούς μιμητές γιατί ο κόσμος θέλει να θυμάται και τους παλιούς, αλλά και οι παλιοί θέλουν να δείχνουν ότι είναι ενεργοί και προσφέρουν μέσα από τους φιλανθρωπικούς αγώνες".

Ήταν μία καλή ευκαιρία για να ξεμουδιάσετε;

"Όσο γίνεται ναι γιατί είμαστε πολλοί μουδιασμένοι, εγώ είχα να παίξω 18 χρόνια μπάσκετ, όχι ότι έπαιξα πολλοί αυτές τις μέρες, αλλά ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία. Κάναμε όπως είπα νέους φίλους κι αυτό είναι το σημαντικότερο, γιατί στις μέρες που ζούμε είναι πολύ σημαντικό να κάνεις καλούς φίλους. Σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές θα πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι".

Η διασκέδαση πάνω από όλα;

"Αυτό είναι πολύ σημαντικό, να περνάμε καλά, να αφήνουμε τα προβλήματά μας πίσω και τα παιχνίδια αυτά λειτούργησαν και σαν ψυχοθεραπεία. Περάσαμε δύο μέρες μακριά από τα προβλήματα. Θέλουμε να μας δοθεί ξανά η ευκαιρία να επιστρέψουμε στη Σύρο και να μέσα από εδώ να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά, ήταν φανταστική η φιλοξενία τους".

"Πρέπει συσπειρωθούμε, να γίνουμε μία γροθιά"

Από την πλευρά του ο Περικλής Δορκοφίκης ο οποίος εκτός από παλαίμαχος ασχολείται και με τα κοινά μιας και είναι στην επιτροπή αθλητισμού στο Δήμο Γλυφάδας. Για τον φιλανθρωπικό αγώνα και την επίσκεψή του στη Σύρο είπε: "Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τους παλαίμαχους καλαθοσφαιριστές του Ολυμπιακού που μου έκαναν την τιμή να με καλέσουν και να αγωνισθώ μαζί τους, ακόμη δεν έχω αποφασίσει πως θα εξελιχθεί αυτό και αν θα συνεχίσω, όμως όταν αυτοί οι πολλοί σπουδαίοι άνθρωποι σε θέλουν μαζί τους και σου δίνεται η ευκαιρία να προσφέρεις με αυτόν τον τρόπο, τότε είναι πολύ σημαντικό. Νιώθω πολύ μεγάλη χαρά αφού είμαι ένας άνθρωπος που με γεμίζει πολύ η προσφορά γι' αυτό άλλωστε έχω ασχοληθεί με τα κοινά στο Δήμο Γλυφάδας. Τις δύο αυτές μέρες είμαι πολύ συγκινημένος και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της Σύρου, τις δύο ομάδες, τους φορείς, γιατί πραγματικά αυτό που κάνουν τα παιδιά είναι πολύ σημαντικό. Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να τους δίνουμε δύναμη και να τους στηρίζουμε με την παρουσία μας. Η προσπάθεια των ανθρώπων αυτών πρέπει να συνεχιστεί και να στηρίξουν όλοι με τον τρόπος τους τις διοργανώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα".

Πόσο πρέπει να βοηθάμε τέτοιες προσπάθειες μιας και η χώρα μας έχει μεγάλη ανάγκη αυτή την περίοδο.

"Εγώ αυτό που πιστεύω και ίσως να είναι λίγο ρομαντικό, είναι κάποια στιγμή όλοι οι άνθρωποι να μην χρειάζονται την βοήθεια κανενός, η πολιτεία, η κοινωνία πρέπει να τους δίνει τη δύναμη ώστε να στέκονται στα πόδια τους. Παρόλα αυτά στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας, όλοι πρέπει συσπειρωθούμε, όλοι πρέπει να γίνουμε μία γροθιά, να είμαστε πιο δυνατοί και πρέπει να κοιτάμε δίπλα μας - παντού και να βοηθούμε όποιον έχει ανάγκη".

"Είναι τιμή για κάθε αθλητή να παίρνει μέρος σε τέτοια παιχνίδια"

Το μεγαλύτερο όνομα που επισκέφθηκε τη Σύρο από τους παλαίμαχους αθλητές του Ολυμπιακού αναμφίβολα ήταν ο Αργύρης Καμπούρης. Ο άνθρωπος που έκανε την Ελλάδα να κλάψει από περηφάνια, ήταν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων και αγωνίσθηκε στα δύο παιχνίδια κόντρα στους παλαιμάχους του Άρη και της Σύρου. Ο πρώην άσσος της Εθνικής και του Ολυμπιακού έδειξε για ακόμη μια φορά πόσο απλός άνθρωπος είναι και πόσο αγάπα αυτό που κάνει. Μίλησε με όλο τον κόσμο που βρέθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις, υπέγραψε αυτόγραφα και βγήκε φωτογραφίες με όλα τα παιδιά.

Μετά το τέλος των αγώνων ο σπουδαίος μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού, ο Αργύρης Καμπούρης μίλησε στην "Κοινή Γνώμη" για τα δύο παιχνίδια με τους παλαιμάχους του νησιού, αλλά και την σημαντικότητα των αγώνων αυτών.

"Θέλουμε αρχικά να σας ευχαριστήσουμε για το πολύ όμορφο διήμερο. Μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε νέα παιδιά και να ευχαριστηθούμε το μπάσκετ. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ανθρώπους που οργάνωσαν αυτό το διήμερο, γιατί πιστεύω ότι μέσα από τέτοια παιχνίδια ανεβάζεις πάρα πολύ το μπάσκετ. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε υποχρέωση όπου μας φωνάζουν να πηγαίνουμε. Είναι τιμή για κάθε αθλητή που έχει σταματήσει το μπάσκετ να μπορεί να μπαίνει σε τέτοια παιχνίδια, γιατί ο κόσμος μας είχε γνωρίσει σαν παίκτες, αλλά και σαν παλαίμαχοι παίρνουμε ένα τεράστιο χειροκρότημα που είναι μεγάλη ευχαρίστηση για εμάς".

Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη για τη χώρα περίοδο, πόσο σημαντικά είναι αυτά τα παιχνίδια;

"Πρέπει να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες και σ' αυτό το σημείο θα πρέπει να έχουμε μεγάλη υπομονή, γιατί πραγματικά περνάμε δύσκολες ώρες, αλλά από εκεί και πέρα μέσα από τέτοια παιχνίδια, ξεχνιόμαστε και μπορούμε να ευχαριστηθούμε κάποια πράγματα".

Οι παλαίμαχοι Σύρου και Άρη με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου διοργάνωσαν ένα διήμερο γεμάτο μπάσκετ, αφού οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού ήρθαν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων και αγωνίσθηκαν και με τους δύο συλλόγους.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος των παλαιμάχων του Άρη, Λευτέρης Λαζαρίνος μίλησε για το διήμερο αυτό και την επίσκεψη των βετεράνων του Ολυμπιακού.

"Όλη αυτή η προσπάθεια και όλες αυτές οι εκδηλώσεις πρέπει να συνεχιστούν, αφού συνεχίζουν κανονικά τόσο οι παλαίμαχοι του Άρη όσο και της Σύρου. Είναι πρώτη συνεργασία που γίνεται με τους παλαιμάχους της Σύρου και σίγουρα θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε τέτοιες εκδηλώσεις".

Από την πλευρά του ο Λούης Γαδ, παλαίμαχους καλαθοσφαιριστής Σύρου, μίλησε στην "Κοινή Γνώμη" για την κοινή προσπάθεια των παλαιμάχων και θα υπάρξουν κι άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις.

"Εμείς από την πλευρά μας κάθε χρονιά προσπαθούμε να διοργανώσουμε κάποια εκδήλωση, ώστε να δίνουμε την ευκαιρία ο κόσμος να βλέπει μπάσκετ και μέσα από αυτό το άθλημα να διασκεδάζει. Είναι μία δύσκολη εποχή καθώς η Ελλάδα προσπαθεί να βρει κάποια λύση, αλλά παρόλα αυτά εμείς προσπαθήσαμε για το καλύτερο και πιστεύω ο κόσμος να έμεινε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Κάθε χρόνο θα προσπαθούμε νε διοργανώνουμε κάτι παρόμοιο".

Για το αν ο κόσμος στήριξε την προσπάθεια αυτή ο Λευτέρης Λαζαρίνος είπε:

"Ο κόσμος στήριξε τις προσπάθειές μας και παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε ήρθε στο γήπεδο, γέμισε το κλειστό και ήταν ικανοποιητική η προσέλευση και τις δύο ημέρες. Βέβαια αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά σίγουρα θα είχαμε περισσότερο κόσμο. Ευχαριστούμε όλους όσους ήρθαν, ο κόσμος είναι δίπλα μας σε όλες τις δραστηριότητες που διοργανώνουμε. Ευχαριστούμε επίσης όλους τους χορηγούς που μας στήριξαν για άλλη μια φορά".

Ο παλαίμαχος αθλητής της Σύρου μίλησε στη συνέχεια για το αν στο μέλλον υπάρξουν κι άλλες παρόμοιες συνεργασίες.

"Βέβαια θα συνεχιστή η συνεργασία αυτή, καθώς ότι μπορούμε να το κάνουμε από κοινού θα το κάνουμε. Ότι γίνεται κάτω από συνεργασία έχει καλύτερα αποτελέσματα, γιατί ο κόσμος είναι περισσότερος, γεμίζει το γήπεδο και όπως είπε και ο Λευτέρης μας στήριξε και τις δύο ημέρες και τον ευχαριστούμε γι' αυτό. Όπως ευχαριστούμε και τους χορηγούς που μας βοήθησαν γιατί από μόνοι μας δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να διοργανώσουμε κάτι τόσο μεγάλο".