Η ομάδα μπάσκετ του Α.Ο. Ερμούπολης έκοψε σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα την πρωτοχρονιάτικη πίτα της

Η πίτα των... πρωταθλητών

Σε μία κατάμεστη αίθουσα από παιδιά, γονείς και... τρόπαια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ομάδας μπάσκετ του Α.Ο. Ερμούπολης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείο "Ερμής" κι εκτός από τους γονείς και τους αθλητές το "παρών" τοπικοί φορείς του τόπου, αλλά και ο σεβασμιότατος της καθολικής εκκλησίας πατέρας Πέτρος Στεφάνου.

Από εκεί και πέρα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν αρχικά τα παιδιά της ομάδας τα οποία διακρίθηκαν στις σχολικές τους επιδώσεις και τώρα βρίσκονται σε ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα και πραγματοποιούν τις σπουδές τους, ενώ επίσημος ομιλητής ήταν ο ορθοπεδικός του Νοσοκομείου Σύρου κ. Λιμναίος ο οποίος μίλησε για τους τραυματισμούς, τι πρέπει να προσέξουν οι αθλητές, αλλά και τι κάνουμε σε περίπτωση που σε κάποιον αθλητή κατά τη διάρκεια αγώνα του γυρίσει η γλώσσα.

 

"Έχουμε φτάσει στον αριθμό ρεκόρ για εμάς των 200 αθλητών"

Ο πρόεδρος της ομάδας Μάρκος φρέρης κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για το παρών στην εκδήλωση και συνέχισε "Θέλω να κάνω μία μικρή αναδρομή σε όλα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους. Στα αγωνιστικά τμήματα είναι τα τμήματα των ανδρών, των εφήβων και των κορασίδων, όπου όπως κάθε χρόνο λαμβάνουν μέρος στα πρωταθλήματα που διοργανώνει η ΕΣΚ Κυκλάδων. Όλα τα τμήματα έφτασαν μέχρι το τέλος, έπαιξαν στον τελικό και η ομάδα των εφήβων κατέκτησε το πρωτάθλημα Κυκλάδων. Στα μη αγωνιστικά τμήματα, εκεί συμμετέχουν παιδιά από πέντε έως 12 ετών ανάλογα με το φύλλο και την ηλικία τους. Τα μικρά παιδιά πρώτα μαθαίνουν να παίζουν, να περπατούν πάνω στο παρκέ και στη συνέχεια μαθαίνουν μπάσκετ. Όλα αυτά τα τμήματα συμμετέχουν σε εσωτερικά τουρνουά που εμείς σαν σωματείο διοργανώνουμε, αλλά και παίρνουμε μέρος σε τουρνουά σε Τήνο και Πάρο. Φέτος ο αριθμός των μικρών μας αθλητών αυξήθηκε, γεγονός ότι οι γονείς των αθλητών μας εμπιστεύονται κι αυτό μας ευχαριστεί ιδιαίτερα. Τα παιδιά αυτή τη στιγμή τα οποία βρίσκονται στα μη αγωνιστικά φτάνουν τα 120 κι αν λάβουμε υπόψη και τα αγωνιστικά τμήματα φτάνουμε τους 200 αθλητές περίπου. Οι προπονητές σε καθημερινή βάση, προσπαθούν, μοχθούν, κουράζονται για να τους βάλουν στο σωστό δρόμο και συμφωνεί με τη δική μας φιλοσοφία. Κοντά μας στην προσπάθειά μας αυτή είναι ο Ομοσπονδιακός προπονητής και καθηγητής φυσικής αγωγής ο Ανδρέας Μαύρος, η Έφη Κασιανού καθηγήτρια φυσικής αγωγής, η Βαρβάρα Κούτρα και ο Γιώργος Ξανθομάλης. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και για τη νέα αγωνιστική χρονιά ώστε όλοι οι αθλητές να έχουν την ευκαιρία να αθληθούν και να διακριθούν".

"Συγχαρητήρια για όλα όσα προσφέρετε στο νησί μας"

Ο Σεβασμιότατος Πέτρος Στεφάνου είπε: "Χαίρομαι πάρα πολύ και σας ευχαριστώ που και φέτος με καλέσατε στην εκδήλωσή σας, γιατί χαίρομαι να βλέπω τόσα πολλά παιδιά τα οποία είναι χαρούμενα και το βλέπω στο πρόσωπό τους. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε εσάς, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο. Ερμούπολης γι' αυτό που κάνετε και γι' αυτό που προσφέρετε στο νησί μας. Παιδιά ξέρετε πολύ καλά πως για να πετύχετε κάτι, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και στο σχολείο και στον αθλητισμό. Θα πρέπει να μάθετε τι σημαίνει συναγωνισμός, άμιλλα, προσπάθεια για να μπορέσετε να έχετε κάποιες ατομικές διακρίσεις ή να έχετε καλούς βαθμούς. Εύχομαι καλή πρόοδο σε όλους σας και να γίνεται καλύτεροι όλα και εσείς γονείς φροντίστε να εμπνεύσετε στα παιδιά σας την χαρά του να συναγωνίζονται και τη χαρά του να μαθαίνουν περισσότερα γιατί πλέον στην εποχή μας ο άνθρωπος προοδεύει μόνο όταν πολλές και καλές γνώσεις".

"Σημαντικό στον αθλητισμό είναι η ομάδα που βρίσκεται πίσω από την... ομάδα"

Ο προπονητής του Α.Ο. Ερμούπολης Ανδρέας Μαύρος μίλησε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και τόνισε τα εξής: "Θέλω να σταθώ πάνω σε ένα πράγμα το οποίο είναι πολύ σημαντικό σε ένα ομαδικό άθλημα, είναι η ομάδα που βρίσκεται πίσω από την... ομάδα κι αυτό είναι το συστατικό της επιτυχίας. Αναφέρομαι στους ανθρώπους του συμβουλίου, σε εσάς τα παιδιά, στους υπόλοιπους προπονητές, την Βαρβάρα, την Έφη, τον Γιώργο, αυτή η έννοια της ομάδας έχει αντίκτυπο στο γήπεδο και γι' αυτό έρχονται αυτές οι επιτυχίες. Για μένα δεν είναι επιτυχία η κατάκτηση του πρωταθλήματος, για μένα επιτυχία τα παιδιά έχουν σαν συνέχεια στη ζωή τους τα εφόδια για μια ωραία ζωή".