Η ομάδα της Σαντορίνης επικράτησε στον τελευταίο της αγώνα και πήρε το εισιτήριο της ανόδου για την Γ' Εθνική

Έγραψε... ιστορία η Α.Ε. Σαντορίνης

Η Σαντορίνη όπως δείχνουν τα πράγματα έχει βαλθεί να... τρελάνει κόσμο, αφού μετά τον Α.Ο. Θήρας (Α1 Γυναικών) και τον Πανθηραϊκό (Γ' Εθνική ποδόσφαιρο) , η Α.Ε. Σαντορίνη μετά του αγώνες μπαράζ που έδωσε στην Αθήνα κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση του ομίλου και να εξασφαλίσει την άνοδο στην Γ' Εθνική κατηγορία. Η ομάδα της Σαντορίνης στην πρώτη της απόπειρα για άνοδο, κατάφερε να πετύχει κάτι... μαγικό και τη νέα σεζόν θα εκπροσωπήσουν τις Κυκλάδες μαζί με τον Πανναξιακό στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Η θετική αυτή εξέλιξη έρχεται να προστεθεί με τις υπόλοιπες επιτυχίες και η Σαντορίνη πλέον έχει τρεις ομάδες που θα αγωνισθούν σε Εθνική κατηγορία.

Στο αγωνιστικό τώρα μέρος, η Α.Ε. Σαντορίνης επικράτησε στο τελευταίο ματς των αγώνων μπαράζ της Α.Ε. Δικαίου με 67-63, σε ένα ματς που πραγματικά έσπασαν... καρδιές.

Οι Κυκλαδίτες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να κλείσουν προηγούμενοι με οκτώ πόντους διαφορά την πρώτη περίοδο (19-11). Η ομάδα από την Κω στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή της έλεγξε το παιχνίδι και κατάφερε να μειώσει αφού η δεύτερη περίοδο έκλεισε με 14-17. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την Σαντορίνη να είναι μπροστά με μικρή πλέον διαφορά. Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες, απόλυτα ισορροπημένες αφού η τρίτη περίοδο έληξε με 16-17 για την Α.Ε. Δικαίου. Στην τέταρτη και κρίσιμη τελευταία περίοδος οι πρωταθλητές Κυκλάδων έλεγξαν το παιχνίδι, αφού έκλεισαν όλους τους διαδρόμους προς την ρακέτα τους κι έτσι η ομάδα των Δωδεκανήσων προσπάθησε με μακρινά σουτ να μείνει κοντά στο σκορ. Κάτι το οποίο όμως δεν κατάφερε κι έτσι το 67-63 έδωσε την νίκη-άνοδος στην ομάδα της Σαντορίνης. Στην εξέδρα του κλειστού του Εσπέρου για να παρακολουθήσει τον αγώνα από κοντά ήταν και ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών της Α.Ε. Σαντορίνης, αλλά κα γενικότερα από την ποιότητα του αγώνα.

Τέλος, η ομάδα της Σαντορίνης μετά την επιτυχία της αυτή μπήκε στο κλειστό κλαμπ των ομάδων που τα έχουν καταφέρει να πάρουν το εισιτήριο για την Γ' Εθνική αφού μέχρι στιγμής την άνοδο είχαν πάρει μόνο ο Άρης Σύρου και ο Πανναξιακός.

Α.Ε. Σαντορίνης - Α.Ε. Δικαίου 67-63

Τα δεκάλεπτα: 19-11, 15-17, 16-17, 17-8
Διαιτητές: Κάρδαρης- Πολυχρόνης
Α.Ε. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ (Κωνσταντινίδης): Σταύρου 11, Βουρτζούμης 11(1), Παπαδόπουλος 23, Πετράκης 4, Κοιλιακούδης 2, Κατικαρίδης 2, Βίλας 5, Μηλιαράς 9.
Α.Ε. ΔΙΚΑΙΟΥ (Τζομάκας): Δρόσος 13(2), Τρύπας 7(1), Γεωργαδάκης 3(1), Τριτσάρης 17(1), Παρβαντώνης 13, Λάμπρου 2, Χατζηγιακουμής 8(2), Παμπρής, Αντωνόπουλος.

 

Έκανε το δύο στα δύο

Το δύο στα δύο πέτυχε η ΑΕ Σαντορίνης στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική, καθώς επικράτησε με 79-63 του ΒΑΟΛ και πλέον οδηγεί την κούρσα του ομίλου.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η ΑΕΣ μπήκε μουδιασμένα απέναντι στον Βούρειο Χίου με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω με σκορ 15-19. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Σαντορινιοί ανέβασαν την απόδοση τους και πήγαν στο ημίχρονο με το υπέρ τους 34-24.
Στο δεύτερο μέρος ο ΒΑΟΛ βρήκε τρόπο αντίδρασης αποφάσισε να παίξει σκληρά χωρίς όμως αυτό να φέρει κάποιο άλλο αποτέλεσμα εκτός από εκνευρισμό, με το σκορ τελικά να φτάνει στο ευρύ 57-40. 
Το τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα της Χίου προσπάθησε να κάνει μια τελευταία αντεπίθεση μειώνοντας τη διαφορά στους δέκα πόντους , αλλά από εκεί και πέρα μίλησε η ποιότητα της ΑΕΣ που δεν άφησε κανένα επιπλέον περιθώριο με το τελικό 79-63 να έρχεται εντελώς φυσιολογικά.

 

Μπήκε με το... δεξί

 

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε την προσπάθειά της για την άνοδο στη Γ' Εθνική η Α.Ε. Σαντορίνη, αφού επικράτησε στην δική της... πρεμιέρα με 80-67 της Αναγέννησης Σάμου.

Αρχικά οι πρωταθλητές Κυκλάδων βρέθηκαν πίσω στο σκορ, καθώς η αγωνιστική απραξία επηρέασε τους παίκτες της Σαντορίνης και στο τέλος του 1ου δεκαλέπτου ήταν πίσω στο σκορ με 21-14.
Με την εκκίνηση του 2ου δεκαλέπτου η σφιχτή άμυνα και η κυριαρχία κάτω από τα καλάθια είχε ως αποτέλεσμα το σκορ ημιχρόνου να κλείσει με σκορ 38-32. 
Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης οδήγησε στο 45-45. Όμως οι Κυκλαδίτες κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ πριν κλείσει το δεκάλεπτο με 62-55. 
Στην τελευταία περίοδος η Σαντορίνη παρέμεινε συγκεντρωμένη και σε κανένα σημείο δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και οδηγήθηκε στην νίκη με τελικό σκορ 80-67.
 

Τα αποτελέσματα

Αναγέννηση Σάμου- Α.Ε. Δικαίου 63-60

Α.Ε. Δικαίου- Β.Α.Ο.Λ. Χίου 81-78 (κ.α. 74-74)

Α.Ε. Σαντορίνης- Αναγέννηση Σάμου 80-67

Β.Α.Ο.Λ. Χίου- Α.Ε. Σαντορίνης 63-79

Β.Α.Ο.Λ. Χίου- Αναγέννηση Σάμου 59-62

Α.Ε. Σαντορίνης- Α.Ε. Δικαίου 67-63

 

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.Α.Ε. Σαντορίνης 6 (3-0) 226-193(+33)
2.Αναγέννηση Σάμου 5 (2-1) 192-199(-7)
3.Α.Ε. Δικαίου 4 (1-2) 204-208(-4)
4.Β.Α.Ο.Λ. Χίου 3 (0-3) 200-222(-22)