Αύξηση του ορίου στους παίκτες άνω των 30 ετών

  • Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2016 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 1 Ιουλ. 2016 - 15:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Τη μεταγραφή και τρίτου 30χρονου αθλητή αποφάσισε να εγκρίνει σε όλες τις τοπικές Ενώσεις η ΕΟΚ, μετά τα αλλεπάλληλα αιτήματα που είχε από πολλές ομάδες.

Με το αζημίωτο όμως, αφού θα συνοδεύεται και από παράβολο 300 ευρώ. Έτσι οι ομάδες από εδώ και στο εξής θα έχουν δικαίωμα να έχουν τρεις αθλητές άνω των 30. Μπορεί αυτό να είναι μία ανακούφιση για κάποια σωματεία, όμως δεν κάνει σε κανέναν καλό, αφού θα μειωθούν ακόμη περισσότερα τα παιδιά στα τμήματα των ανδρών και δεν θα έχουν τις ευκαιρίες που θα έπρεπε. Αυτό βέβαια είναι όπως αναφέρουμε για κάποιες ομάδες, αφού αυτό είναι προαιρετικό και το κάθε σωματείο χρησιμοποιεί όσους θέλει. Κάποιοι σύλλογοι δίνουν τις απαραίτητες ευκαιρίες στους μικρούς, όχι όμως οι ομάδες που κάνουν... πρωταθλητισμό.  

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ενόψει της έναρξης των μεταγραφών αποδεσμευθέντων αθλητών της περιόδου 2016-17, αλλά και της συμπλήρωσης του ρόστερ των ομάδων με δύο (2) αθλητές έως και τις 30/9/2016 και μετά από επανειλημμένα αιτήματα που δέχτηκε η ΕΟΚ από σωματεία και τον ΠΣΑΚ, αποφασίστηκε να επιτραπεί για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο η προσθήκη ενός ακόμα αθλητή άνω των 30 ετών. Το παράβολο μεταγραφής για τον επιπλέον αθλητή θα κοστίζει 300 ευρώ, τα οποία θα διατίθενται για την ανάπτυξη του αθλήματος".