Με επιτυχία έκλεισαν οι προπονήσεις του 2ου προπονητικού camp στη Νάξο

Έξτρα κίνητρο για τα παιδιά

  • Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου, 2017 - 06:15
  • /   Eνημέρωση: 15 Φεβ. 2017 - 15:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο το 2ο προπονητικό camp της φετινής αγωνιστικής περιόδου για τις Μικτές ομάδες  Εφήβων και Παίδων της ΕΣΚ Κυκλάδων που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό Γυμναστήριο της Νάξου.

Ο Ενωσιακός Προπονητής, Ανδρέας Μαύρος είχε την ευκαιρία να δουλέψει με 22 αθλητές, που προέρχονται από ομάδες που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα για τον 2ο όμιλο (Πανναξιακός, Φανάρια, ΑΕ Σαντορίνης, ΑΟ Πάρου και Πλοηγό Αντιπάρου), βγάζοντας τα δικά του συμπεράσματα και έχοντας παράλληλα μία πρώτη εικόνα για το έμψυχο υλικό που μπορεί να απαρτίσει τις Μικτές ομάδες του νομού.

Από την πλευρά τους οι αθλητές έδειξαν να απορροφούν τα όσα δούλεψαν στην προπόνηση, ενώ παράλληλα το διασκέδασαν, έχοντας την ευκαιρία να βρεθούν μαζί με παιδιά που παίζουν ως αντίπαλοι στα επίσημα πρωταθλήματα της ΕΣΚΚ.

Η οικονομική κρίση έχει «χτυπήσει» τον θεσμό του πρωταθλήματος που παιζόταν κανονικά μεταξύ των Ενώσεων των Νήσων μέχρι το 2011 και συμμετείχαν οι Μικτές ομάδες των: Κυκλάδων, Λέσβου, Χίου, Δωδεκανήσων και Σάμου, αφού πλέον δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι πόροι για να διεξαχθούν αυτοί οι αγώνες.

Με την ελπίδα λοιπόν ότι, κάτι μπορεί να αλλάξει η ΕΣΚ Κυκλάδων, όπως πέρυσι έτσι και φέτος αποφάσισε να πραγματοποιήσει αυτά τα camp, προκειμένου τα παιδιά να έχουν ένα παραπάνω κίνητρο και να υπάρχει έτοιμη μία βάση αθλητών που θα επανδρώσει τις δύο ομάδες (Εφήβων και Παίδων).

Βέβαια, όπως τόνισε ο Ενωσιακός προπονητής τα δύο αυτά προπονητικά camp θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν χωρίς τη μεγάλη συμβολή του Περιστεριώνα για το πρώτο που έγινε στη Τήνο και του Πανναξιακού ΑΟΝ και του ΑΠΑΣ τα Φανάρια γι' αυτό που έγινε στη Νάξο. Οι τρεις ομάδες έκαναν το παν για να εξασφαλιστεί η διαμονή και η διατροφή των αθλητών.

Σχετικά με τον στόχο ο Ανδρέας Μαύρος τόνισε ότι πρώτα είναι το κίνητρο και οι εμπειρίες που αποκόμισαν τα παιδιά μέσα από αυτά τα τριήμερα. Από εκεί και πέρα υπάρχει ένα ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί κάποιος αγώνας με τα Δωδεκάνησα, πράγμα που ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει.