Η ομάδα του Α.Ο. Μυκόνου κατέκτησε το πρωτάθλημα μπάσκετ στην κατηγορία των εφήβων επικρατώντας στον τελικό της Σαντορίνης με 76-57

«Άστεγοι» πρωταθλητές

Η ομάδα των εφήβων του ΑΟ Μυκόνου μετά από ένα καταπληκτικό διήμερο κατέκτησε την κορυφή των Κυκλάδων, αφού επικράτησε στον μεγάλο τελικό του final four της Α.Ε. Σαντορίνης με 76-57. Οι πρωταθλητές Κυκλάδων ανήκουν στο κλειστό κλαμπ των ομάδων του νομού που έχουν καταφέρει να πάρουν τον τίτλο, κάνοντας προπονήσεις σε ανοικτό γυμναστήριο. Τα παιδιά του κ. Σκόρδου παρά τις αντίξοες τις περισσότερες φορές καιρικές συνθήκες, νίκησαν ακόμη και τον καιρό και με περίσσιο πάθος δούλευαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα, δημιουργώντας ένα ισχυρό σύνολο. Βέβαια η καλή δουλειά που γίνεται φάνηκε από την ανοδική πορεία της Μυκόνου στα πρωταθλήματα των προηγούμενων ετών. Σε καλό δρόμο είναι η Α.Ε. Σαντορίνης που βρέθηκε στο τελικό των εφήβων και διεκδίκησε τον τίτλο του πρωταθλητή. Βέβαια οι φιναλίστ έχουν καλύτερες συνθήκες προπόνησης μιας και στην Σαντορίνη υπάρχει ήδη κλειστό γυμναστήριο. Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης ήταν ένας πάρα πολύ ωραίος αγώνας με τις δύο ομάδες να προσφέρουν πλούσιο θέαμα σε όσους βρέθηκαν στο κλειστό της Τήνου. Το Final Four ήταν άκρως ανταγωνιστικό καθώς οι ομάδες που συμμετείχαν ποιοτικούς αθλητές. Άλλωστε είναι γνωστό πως το επίπεδο του μπάσκετ σιγά – σιγά ανεβαίνει με τις ομάδες να κάνουν πολύ καλή δουλειά στις προπονήσεις. Οι παίκτες του Γιώργου Σκόρδου στον ημιτελικό κατάφεραν να επικρατήσουν του Πανναξιακού με 52-47 και έδειξαν πως έχουν ταξιδέψει στην γειτονική Τήνο με μοναδικό στόχο να σηκώσουν το κύπελλο του πρωταθλητή Κυκλάδων. Η ομάδα της Νάξου ήταν παραδοσιακά ένα από τα φαβορί του final four αφού οι Ναξιώτες έχουν συνεχής παρουσίες στις τελικές φάσεις. Η ήττα του Πανναξιακού και ταυτόχρονα η νίκη του Α.Ο. Μυκόνου έδειξε πως έχουν αλλάξει οι… ισορροπίες. Στον άλλο ημιτελικό η Α.Ε. Σαντορίνης κατάφερε να επικρατήσει των γηπεδούχων Τηνιακών και να προκριθούν στο τελικό της διοργάνωσης. Μετά από ένα παιχνίδι με συνεχής εναλλαγές στο σκορ οι Σαντορινιοί επικράτησαν του Περιστεριώνα με 51-46.

Τώρα όσον αφορά τον τελικό μεταξύ του Α.Ο. Μυκόνου με την Α.Ε. Σαντορίνης, οι τυπικά φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο ματς και κατάφεραν με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου να προηγηθούν με τρεις (3) πόντους 13-16. Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου η Μύκονος πάτησε… γκάζι και με επιμέρους σκορ 29-13, όχι μόνο ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση, αλλά και πήρε και διαφορά δεκατριών (13) πόντων. Η εικόνα στην τρίτη περίοδο ήταν σχεδόν μοιρασμένοι με τους Μυκονιάτες να διατηρούν και να αυξάνουν κατά τρεις (3) τη διαφορά, αφού το σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με 22-19. Στην τελευταία τέταρτη περίοδο οι Μυκονιάτες έπαιξαν με τον… χρόνο κράτησαν τη μπάλα κι έκαναν επιθέσεις κοντά στα 24 δεύτερα. Εξαντλούσαν όλο το χρόνο και ταυτόχρονα έπαιξαν άμυνα για σεμινάριο, με τους εννέα (9) πόντους που δέχθηκαν δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά από την Σαντορίνη κι έτσι ο τίτλος πήγε δικαιωματικά στην Μύκονο.

 

Οι βραβεύσεις από πλευράς ΕΣΚ Κυκλάδων

 

Η Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων κατά τη διάρκεια του Final Four βράβευσε τον επιχειρηματία Ιωάννη Δελώτη και την επόμενη ημέρα τους Γιώργο Σκόρδο, Γιώργο Ρουσσουνέλο και Αντώνη Βιδάλη για την προσφορά τους στο άθλημα.

Τέλος, ο κόσμος της Τήνου έδειξε για ακόμη μία φορά πως διψά για μεγάλες διοργανώσεις και τελικές φάσεις, αφού έδωσε δυναμικό παρών τόσο στους ημιτελικούς όσο και στον τελικό της διοργάνωσης. Οι παίκτες από την πλευρά τους έδειξαν πως ευχαριστιούνται αυτή την στήριξη κι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να αφήσουν τους πάντες ικανοποιημένους. Επίσης, οι τοπικοί φορείς στήριξαν την προσπάθειά αυτή, φρόντισαν όλες τις λεπτομέρειες. Κόσμος και από τη Μύκονο βρέθηκε στο γειτονικό νησί της Τήνου, ώστε να παρακολουθήσουν τους αγώνες από κοντά και να ενισχύσουν τις προσπάθειες των παικτών του κ. Σκόρδου.

 

Α.Ο. Μυκόνου – Α.Ε. Σαντορίνης 76-57

Δεκάλεπτα: 13-16, 29-13, 22-19, 12-9

Α.Ο. Μυκόνου (Σκόρδος): Μπούμα 2, Σκουλάξινος 1, Σώχος, Ξενάριος, Καμπλιωνης, Μονογιός 7, Ρουμελκης 6, Βουτσίνος, Κολιούλης 9, Κονταρίνης 51 (3), Κοντομήτρος, Βίγκου.

Α.Ε. Σαντορίνης (Αξιώτης): Δαμίγος Αν., Βλαβιανός, Ρούσσος 4, Φερετάι 3, Ιλάσκου, Σταθάκης, Φέγγης 13, Δαρζέντας, Δαμίγος Αλ.12, Μπουραντάς 25 (2), Φουστέρης, Ραβλιτάι.